Şehir içinde 150 cc üstüne çıkmaya gerek varmı ?

Okula gidecem her gün 6/7 km. Sadece yazları uzun yola çıkıcam. limit 6 civarı bir yanım diyor pulsar veya gt250comet al . istediğini basarsın uzun yolda rahat olur diye ama benzinden korkuyorum. bir yandanda drift,vulture,bajaj discovery, tvs al diyor benzin yönünden kafan rahat olur ama uzun yolda yorar diye korkuyorum ama daha az dikkat çekicek çalınma riski filan. Sizce ne almalıyım ?

aradığım özellikler:
az yaksın
basınca gitsin uzun yolda kamyonlar sıkıştırmasın
şekli baba motoru olmasın hareketli bi şekli olsun.
Kesinlikle sert süspansiyon olmalı,titreşim çok önemli değilde yine çok titrek olmasın ybr önermeyin.
Not-Ekipman ve ehliyet gibi sorular sormayın yoldalar.
Not-ekran klavyesi ile yazıyorum yazım hataları var..

Dostum eper ilk motosikletin ise ikinci el az km yapmış discover, drift bişeyler vak. Şu aşamada çok da fazla yatsın kalksın moduna girme diyeceğim ama gireceksin. o sebeple kaliteli bir lastik de alıp ona güvenmeden kullan. Düşüp kalkman olacak, parçası pahalı bir motosiklete yönelme.
Sıkılırsan ve yetmezse de comet é girmeden pulsar alıp kullanabilirsin. Ben ilk aşamada daha ucuz motorlardan yanayım

Okula gidecem her gün 6/7 km. Sadece yazları uzun yola çıkıcam. limit 6 civarı bir yanım diyor pulsar veya gt250comet al . istediğini basarsın uzun yolda rahat olur diye ama benzinden korkuyorum. bir yandanda drift,vulture,bajaj discovery, tvs al diyor benzin yönünden kafan rahat olur ama uzun yolda yorar diye korkuyorum ama daha az dikkat çekicek çalınma riski filan. Sizce ne almalıyım ?

aradığım özellikler:
az yaksın
basınca gitsin uzun yolda kamyonlar sıkıştırmasın
şekli baba motoru olmasın hareketli bi şekli olsun.
Kesinlikle sert süspansiyon olmalı,titreşim çok önemli değilde yine çok titrek olmasın ybr önermeyin.
Not-Ekipman ve ehliyet gibi sorular sormayın yoldalar.
Not-ekran klavyesi ile yazıyorum yazım hataları var..

Titreşim sıkıntı değil demişsin o zaman tvs apache bak derim ben yakıtından çok memnunum 400 km yol yaptım geçen 9.4 lt benzin aldım. Bakım malzemeleride uygun.

Bence Yeni kasa TVS apache rtr 150 isteklerini karşılar.

Tipi düzgün. Çok az yakıyor. Sınıfının en güçlüsü. Parçaları çok ucuz.

kullandığım motor olduğundan söylemiyorum.
gecen hafta 1400 km lik ve ortalama 300 kg.lık yuk ile yaptığım yolculuktan sonra kesinlikle TVS APACHİ

Mondial Z-180 one s'e bak 2. El ucuz temiz bulursan tavsiye ederim. Şimdi hemen "çinli alma hemen bozulur." diyip hiç kullanmadan üzerine oturmadan giydirenler olacak ama malzeme kalitesi olarak kesinlikle sağlam, titreşim çok az, 180 cc, spor görünümlü.Yağını, zincirini kontrol et kesinlikle yolda bırakmaz ben 3500 km de aldım şuan 9.000 km ve bakımları dışında 1 tl masraf açmadı çok şükür.Araştır ve tercihlerin arasına bunuda koy her türlü öneririm. 2.el alırken TVS den 1000 TL daha ucuza bulabilirsin düşük km ve temizini

Son düzenleme:
Bana göre 150 CC yeter. TVS uygun gibi . Pulsarıda tavsiye ederim yakıt konusunda üzmez 90-110 arası gidersen :)

Scooter seviyorum ama vitesli kullanmak istiyorum yoksa direk PCX alıcam

cb125e al,fazlasıyla yeter,biraz daha şekilli şukullu istersen WR125X düşünebilirsin 6-7 km için fazla bile gelir bu ikisi,cb125e vardı bende yeri geliyo şehir içi 60 km yol gidiyodum konforu olsun yakıtı olsun allah allah diye haykırıyodum,gayet yeterlidir

Hangi şehir olduğuna göre değişir. Şehir küçükse olur, büyükse mahalle arasından çıkılmayacaksa olur. Ama büyük şehirlerde, trafiğin hızlı aktığı ana arterlerde iş biraz dertli olmaya başlayabilir. Ben eşimin KTM 200 Duke'ü ile Ankara'da okula gidip geldiğim sürüşlerde gücünden yana bir sıkıntı yaşamamıştım. Ama 20 küsur beygir yerine, 10 beygir sıkıntılı olurdu. Ona göre bir sürüş tarzı benimsemeyi gerektirebilirdi. Maddi zorunluluk olursa yapabilirim ama zorunda kalmadığım sürece Ankara'da 100/125/150 cc motor ile sürüş yapmayı tercih etmezdim.

Hangi şehir olduğuna göre değişir. Şehir küçükse olur, büyükse mahalle arasından çıkılmayacaksa olur. Ama büyük şehirlerde, trafiğin hızlı aktığı ana arterlerde iş biraz dertli olmaya başlayabilir. Ben eşimin KTM 200 Duke'ü ile Ankara'da okula gidip geldiğim sürüşlerde gücünden yana bir sıkıntı yaşamamıştım. Ama 20 küsur beygir yerine, 10 beygir sıkıntılı olurdu. Ona göre bir sürüş tarzı benimsemeyi gerektirebilirdi. Maddi zorunluluk olursa yapabilirim ama zorunda kalmadığım sürece Ankara'da 100/125/150 cc motor ile sürüş yapmayı tercih etmezdim.

İstanbul hergün b,paşa g.paşa arası

Ben 150cc kullanıcısı olarak tavsiye etmiyorum, "zaferce" abimizin de dediği gibi 10 küsür beygirlik aletle anayollarda kamyonlarla yarışıyorsun resmen. Güç değil ama bu güçsüzlüğü yüzünden birkaç defa sıkıntı yaşadım, keşke 250cc alıp hızlıca uzayabilseydim dediğim çok oldu. Ha şimdi "50cc scooterla dünya turu yapıyorlar" diyen olacaktır evet yapan var ama ben o kadar sabırlı ve daha önemlisi tecrübeli değilim o yüzden bana 150cc uzun yolda işkence gibi geliyor. Şehir içinde ise yeterli ama ne zaman anayollara çıksanız hız odaklı tacizler başlayabiliyor.

Maddi durum artamıyorsa tvs apache 150 yeterlidir. Bu motor 125 ve 150ccde senin istediklerine göre en iyi motordur. Ybr istemiyorsun doğal karşıladım öğrencisin benim gibi insan ss istemesede biraz gözüme hoş gözüksün istiyor seni burda da haklı buluyorum. Ben de sağlamlık, tork, hız, parça kalitesi ve parça ucuzluğu yüzünden tvs apache 150 almak istiyorum ama 2. Ele dikkat edin çünkü fazla alınan motorun 2. Eli biraz tehlikeli bunun sebebide başlangıç motoru olması kazası kırığı falan çoktur dikkat edin. İyi forumlar.

Birde z-one 180 var 180 cc apache ile karşılaştırdığında pekte eksiği yok gibi.

2. cbf 150 artı ekipman a yetecek paran var 2012 2013 bir cbf 150 4500 tl lere çok temizlerini bulursun. ekipmanada paran kalır

Ankarada 150cc'nin üzerine gerek yok ama motor da hakkını verecek 150cc'nin. Gücü kağıt üstünde kalmayacak. YBR125'in mesela gücüne çok laf edilir ama benim yolda gördüğüm Ybr'ler 150'lik gibi gidiyo neredeyse, yeni modellerin gücü düşük denmesine rağmen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar