Ben şehir içinde, karda, kışta, yağmurda , çamurda pcx kullandım.. Hiç sıkıntı çekmedim.
Yağmurlu havada tekerlekler rahat tutunmuyor.. Ama hangi motorda tutunuyor ki?
Şehir dışı tecrübem, çok uzun yol deneyimim olmadı ama.. PCX küçük gelmez altınıza buna eminim..
Yakıt tüketimi olarak ta iyi, şehir içinde rahatlık olarak ta iyi..
Su soğutmalı olması nedeniyle şişme yapmıyor, 14" jantlar scooterların çukura, bozuk yola girdiğindeki denge kaybını çok güzel önlüyor..
Yumuşak süspansiyonlu, dengeli, kıvrak çevik bir motor.. Tipi yakışıklı.. Bel ağrısı yapıyor diyorlar.. Evet doğru. Bende de biraz yapmıştı.
Daha sonra yıkadıktan sonra ayrıntılarını siliyordum ki.. Dur şu amortisörlerle oynıyım dedim.. Yumuşattım azıcık.. Ne bel ağrısı kaldı, ne başka bi şey..
O modeli kullanmadan çok yorum yapılmakta, kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmekte.. Ben kullandım. Hatta hem grisi hem siyahı var şu an..
600 lük önerileri geliyor.. Başka zaman birisi 600 lükle başlıyım mı diye sorduğunda.. Tiye almaya başlarlar, 150 lik kullan 250 lik kullan derler..
Burada bütçeyi duyunca ve bakış açınız geniş olunca dayamışlar cbf600, er5, fazer filan..
Ama bence size en uygun motor alışana kadar 250 lik, scooter, commuter veya enduro tarzı bi motor..
CBF150 lide iyidir, ybr125 te.. Bunların 250 likleri de iyidir..
Ama kullanmadığım için kulaktan dolma bilgi vermek istemiyorum..
Bu güne kadar CBF150 ve PCX i kullandım.. Sonuna kadar da tavsiye ederim..
Ha pcx le daha uzun yola çıkmadım ama.. ehir içinde her gün en az 10 km gidip geliyorum, kimi zamansa 20 km olduğu oluyor..
Geçen de 20 km kadar bi köy gezisi yaptım kendi halimde, yollar bayağı çukurluydu ama jantlar büyük ve süspansiyonu yumuşak olduğundan zorluk çekmedim ve yormadı motor beni hiç..
Ayrıca indling stop olayı da size %7 kadar bi benzin tasarrufu sağlıyor..
Tek sinir olduğum özelliği 110 km/h sonra devir kesici devreye giriyor ve en son 115 km/h görebiliyorum..
Ama gel gör ki 160 ibre koymuşlar..