Scooter’ın yeni yüzü / Kadir Ecevit Özoğlu

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Dünyanın en çok ilgi gören enduro ve turing motosikletlerinin yaratıcısı BMW, tamamen farklı karaktere sahip yeni scooter modeliyle geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor

Yıllardır ürettiği büyük hacimli motosikletleriyle dünyanın her yerinde maceracı gezginlerin hayranlığını kazanan BMW Motorrad, ilk kez maksi scooter pazarına girmeye hazırlanıyor. Bir süredir sıradışı bir scooter modeli üzerine çalışmalarını sürdüren BMW’nin tüm dünyaya Milano EICMA Fuarı’nda tanıttığı Concept C, “commuter” yani “banliyö” anlamına geliyor. Özellikle şehir içi trafik sorunlarının çözümü için yenilikçi ve sportif bir bakış açısıyla tasarlanan Consept C Scooter, bir taraftan da gelecekte alternatif bir elektrikli motor fikrine zemin hazırlıyor. Son yıllarda Suzuki, Piaggio, Yamaha ve Honda’nın yeni modellerinin beğenilmesiyle giderek genişleyen büyük hacimli scooter pazarına, BMW’nin de farklı bir güç katacağı tahmin ediliyor. Milano’da yüzünü göstererek heyecan yaratan bu yenilikçi modelin yollara çıkacağı gün merakla bekleniyor.

Göz alıcı Concept C’de neler var?

* Yol bilgisayarıyla donatılan LCD monitörde, hız göstergesi, devir saati ve diğer sürüş bilgileri yer alıyor.

* Ön cam isteğe bağlı olarak yükseltilebiliyor.

* Aynaların yerine büyük monitörün sağına ve soluna konumlandırılmış 2 LCD ekrandan, arkadaki kameranın aktardığı görüntülerden, geride neler olup bittiği izlenebiliyor.

* Yeni tasarım maksi scooter’da çift silindirli motor, sürekli değişken şanzıman, önde ikiz fren diskleri, arkada tekli fren diski, ABS ve LED farlar bulunuyor.

bmwscooter1.jpg

bmwscooter2.jpg

bmw_concept_c_scooter_concept_01-4cd098e675783-615x350.jpg

bmw_concept_c_scooter_concept_03-4cd098ee15138-615x350.jpg

bmw_concept_c_scooter_concept_04-4cd098f23841b-615x350.jpg

bmw_concept_c_scooter_concept_07-4cd098f5e42ac-615x350.jpg

bmw_concept_c_scooter_concept_12-4cd098e9e58cd-615x350.jpg

kadirecevit.jpg

Kadir Ecevit Özoğlu
[email protected]
MOTO HABER - Kadir Ecevit Özoğlu’nun yazıları cumartesi günleri Habertürk Gazetesi’nin hafta sonu eki HT Cumartesi’de yayımlanır…

Ekli dosyalar

• scooteryeniyuz.jpg
    scooteryeniyuz.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 11,254
plakanın yan trafında ufak bir kamera var..arka ayna niyetine lcd ekranda görüyorsun...
NTV fuarda izlemiştim...4 farklı yol seçeneği var..yine yaptılar..

Sele ve gidon konumundan dolayı sanki sürücünün makine ile alakası yokmuş gibi durmasına neden olmuş(yandan bakınca) Gidon yükseklik ayarı varsa ayrı konu. Ayna konusunda da fazla fantazi yapmışlar gibi. Normal aynaların yerini tutarmı aynı güveni verirmi (ki onlara bile güvenilmiyor)
Lcd lerde çok fantastik duruyor.
Her noktada bir bmw farkı yaratmaya çalışılmış gibi

Herşeye rağmen muhteşem tasarım...Alıp kullanamam fakat yollarda görmek güzel olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
GÖЯKEM;2213315' Alıntı:
Mondial filan yapsa çok apaçi işi olmuş derdiniz :p

Mondial'in Arge bölümünün üzerine yoktur.
Nasa'ya bile teknik destek veriyorlar:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tasarım olarak bence çok güzel olmuş ama ayna yerine kullanılan LCD'lerin çok aşağıda kaldığını ve kullanışlı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca o kameralar geceleri ayna yerini tutabilecek kadar kaliteli gece görüşü sunuyorsa iki kamera parasına bi scooter alabiliriz :mrgreen: Bu da gereksiz maliyettir bence. Ama sonuçta konsept, adamlar yaparken ne kadar abartabiliriz diye düşünmüş olabilirler.

Tasarım gerçekten ilgi çekici olmuş ancak, önden görünüm için biraz daha uğraşılabilirmiş sanki.
Bir de ayna yerine kamera-LCD teknolojisi biraz gereksiz olmuş diye düşünüyorum; belki de ben fazla gelenekçiyim.
Ekran ya da kamera bozulursa sürüş emniyeti tehlikeye girer; ayrıca maliyet de cabası.
Bunun yerine basit ama fonksiyonel olan ayna kullanımı bence daha mantıklı.

ben pek beyenmedim çok elektronik ama yinede biri hediye ederse binerim:p

Bence herşeyiyle mükemmel olmuş hatta özellikle Lcd ayna sistemi çok hoşuma gitti.:)

scoter de bu kadar genış kapsama ne gerek var dıye soruyorum bence bununla yaşayacağınız alan kullanımınız değerlerı göz önüne alınırsa bence pahalı ve gereksız bır arac yanı bıraz acarsam konuyu ben scoter alırsam sehır içi ekonomık olsun dıye alırım uzun yollar katedecek olsam aradabır halıyle bu uzun yollarda arazı yollarınada gırıleceği düşünülürse herkes gıbı tercıh enduro olur asla bır scoter olmaz dediğim gıbı ekonomık olsun bır scoterım olsun dersemde o zaman asla bu yenı scoter ılgı alanıma gıremez şimdi size bunun fıyatını söyleseler hiç bırınızın hayalını süslemez

scoter de bu kadar genış kapsama ne gerek var dıye soruyorum bence bununla yaşayacağınız alan kullanımınız değerlerı göz önüne alınırsa bence pahalı ve gereksız bır arac yanı bıraz acarsam konuyu ben scoter alırsam sehır içi ekonomık olsun dıye alırım uzun yollar katedecek olsam aradabır halıyle bu uzun yollarda arazı yollarınada gırıleceği düşünülürse herkes gıbı tercıh enduro olur asla bır scoter olmaz dediğim gıbı ekonomık olsun bır scoterım olsun dersemde o zaman asla bu yenı scoter ılgı alanıma gıremez şimdi size bunun fıyatını söyleseler hiç bırınızın hayalını süslemez

Uzun yollarda maxi scooter tercih edenler var..

"şimdi size bunun fıyatını söyleseler hiç bırınızın hayalını süslemez" Bu kadar iddalı konuşma :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar