Scooter Yoksa Chopper MI???

Arkadaslar yeni motor almayı dusunuyorum ama kararsızm bn muğlada oturuyorum scooterda kararım yamaha cygnus rs chopper dada kararmm skygo sg 250-4 sizce hangisi ??:cat:

bence scooter çünkü malum benzine hergün zam geliyor sevgili devletimiz sağolsun ama benzin sorun değil diyorsan tabiki 250 cc'lik bir chopper en iyisi istediğin yere gidersin şehir dışı falan ama 125 cc'lik scooter'la ancak şehir içi kullanırsın

şehir içi kullanacaksan tabiki scooter, partiktir
ama şehir dışına çıkacaksan scooter yavaş kalır

ne amaçla kullanacaksın eğer iş için kullanacaksan daha az yaktığı için scooter almanı öneririm fakat gezmek için yolculuk için kullanacaksan chopper almalısın çevremde bir çok scooter sahibi var hepsi motorunu yükseltme derdinde yol tecrübesi arttıkca altındaki motosiklet insana yetmeyebiliyor.

Scooter ı boş ver derim al bir Chopper hayatını yaşa... Şehir içi şehir dışı kullan gitsin .

Skygo sg250-4 Dışarıdan gördüğüm kadarıyla güzel bir motora benziyor. Şahsi fikrim scooter sadece şehiriçinde kullanılmalı çünkü şehirlerarası yolların asfalt durumu çok da iyi olmuyor. Büyük tekerlek çapıyla motosiklet scooterin önüne geçmektedir.

scooter - chopper . birbirine o kadar yakın türlerki karar vermek zor gercekten. seni anlıyorum:cat:

:bounce:

Herşeyden önce ortadaki yanlış kullanımı düzeltmek istiyorum, affına sığınarak. Bahsettiğin makine chopper değil, cruiser'dır.. Chopper'lar kişiye özel olan, seri üretim değilde, el yapımı FARKLI makinelerdir. Günümüz seri üretim klasik görünümlü motosikletlerine cruiser denir.

Scooter mı, cruiser mı diye sormuşsun. 1-2 yıl kadar cruiser kullanmış ve sonrasında son 3 aydır scootera geçiş yapmış biri olarak benim tavsiyem scooterdan yana. Ancak bu tavsiyemi çoğunlukla şehir içi kullanımda bulunacağını varsayarak yapıyorum. :cat:

Eğerki ileride vitesli 600 cc ve üzeri motosikletlerden kullanmayı düşünüyorsan kesinlikle cruiser diyorum ben.Çünkü scooterdan vitesliye geçmek sanırım biraz zor oluyor...
Ama şehiriçi kısa zamanlarla kısa mesafelere ulaşmakta scooter'ın yeri çok farklı:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne alaka..Biri tarzı olan klasik bir motosiklet..Diğeri ise şehir içi kullanım için biçilmiş kaftan..:)

Scooter almanı öneririm hem de cygnus alacaksan kaçırma derim. Cygnus'la uzun yol yolculuğuda yapabilirsin. 125 cc'lik motoru var ve uzun yola çıkabilecek kadar sağlam bir motor. Ben İstanbul'dan Düzce'ye kadar gidip geldim, bana mısın demedi motor. Hem şehir içi hem de şehirler arası işini görür Cygnus...Emsallerinden hem az yakıyor hem de çekişi kuvvetli...Bir de benim gibi çarşıya pazarada kullanacaksan; geniş bir bagajı var ve motorun her yanına çekinmeden yük koyabilirsin, sorun çıkartmadan taşır.

Yaptıgınız yorumlar için tesekkur ederim

genellikle merkezde kullanacagım hafta da en fazla 70 km lik il dısına yolculga cıkarım ama gennellikle gezmek için kullanacagım bn muğlada oturuyorum marmarise gidip gelirim muğla dısında kalan 40 km uzkalıktaki ilçeye giderim :queen:

scooter - chopper . birbirine o kadar yakın türlerki karar vermek zor gercekten. seni anlıyorum:cat:

:bounce:

:bounce::):):)

beklentin nedir ? ne amaçla-çoğunlukla nerde kullanacaksın?

cruiser,naked ve enduro kullandım, şehir hayatında scooter rahatlığı hiç birinde yok. ancaaaaakk, scooter kesinlikle ön camlı olacak, 100km/h hızla rahat gidebilecek.

rampada virajda vitesle uğraşmayacan, çünkü scooter her zaman doğru vitestedir.

yamaha cygnus ile en fazla kaç baasabilirim ??? kullaananlarında yorumlarını bekliorum ?? aynı sekilde skygo kullananlarnda yorumlarını knfor hız acısından??:queen:

yamaha cygnus ile en fazla kaç baasabilirim ??? kullaananlarında yorumlarını bekliorum ?? aynı sekilde skygo kullananlarnda yorumlarını knfor hız acısından??:queen:

Cygnus'la düz yolda 85 km/hıza sorunsuz ve çabuk bir şekilde çıkabilirsin. Ayrıca Cygnus'un çekişi çok kuvvetlidir; 2 kişilik kullanımlarda yokuşlarda zorlanmazsın. Ben 80 kiloyum, arkadaşım 90kg ve motorda en az 25 kg yükümüz vardı; Eminönü-Mercan yokuşunu zorlanmadan rahatlıkla çıktık.

kardeş daha geçen hafta cygnus aldım 4 zamanlı olmasına rağmen çekişi çok kuvvetli :cat: ayrıca çok rahat arkadaşın dediği gibi düz yolda 85 yapabilrsn zaten gazı biraz aç hemen 60ı görüyo çok seri bir motor ben çok beğendim sele altı baya geniş kask+eşyalarımı alıyo zaten küçük şeyler için hemen dizlerinin olduğu yerde torpido gözü gibi bişy var.. bide yanlış anlama 85 synır değil benim motor daha açılmadı 185 kmde daha açılınca umarım bi 90-100 yapar şehiriçi kullanmak istiyosan cygnusdan iyisi yok ama şehirlerarası için aynı şeyi söyliyemem benim söylieceklerm şimdilk bukadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .. .. ..

cruiser görünümlü otomatik motor vardı neydi adı doravsuymu ne ha işte o tam sana göre

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar