Scooter Yağ Kaçağı

15km yol yaptım 70km’yi geçmedim 60/70 sabit gittim yağ felan sızdırmadı ama 80/90 yapınca sızdırıyor

Motosikleti
Ns200 15"
15km yol yaptım 70km’yi geçmedim 60/70 sabit gittim yağ felan sızdırmadı ama 80/90 yapınca sızdırıyor
Yüksek ihtimalle külbütör kapak contanız özelliğini yitirdi ve basınç altına girince yağ kaçırıyor. Bu olay için bu motosikleti kullanmaya gerek yok, 3 aşağı 5 yukarı her motorda oluşan problemler aynı.

Çoğu Jupiterde Var Youtubeda Sökülenlerden Gördüm Aynı Nokta Ama Az Olduğu İçin Kimse Farkında Değil Yada Benim Gibi Tapa Gaz Gidip Sonra Motosikleti Kontrol Etmediklerinden Bilmiyorlar Sizce Ne Yapılabilir Buraya ? Önemli Birşey Değil Lakin Ben Biraz Kılım :)

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burdan neden yağ gelir ki

Son düzenleme:
İlk fotoda işaretlediğin parça hararet müşürüdür ,oksijen sensörü egzoz çıkışında diğer fotoda görünüyor , önce subap ve silindir kapak saplamalarını motor tamamen soğuyunca (min 4 saat önce stop edipmeli) tork anahtarı ile katalog değerinde sık , hala kaçak varsa ilgili parçalar sökülüp yüzey kontrolu yapılıp contalar yenilenecek , karter havalandırma düzeneğinide kontrol edin , motoruna asla mineral yağ koyma , eğer motoruna gerçekten değer veriyorsan ve iyi birşey yapmak istiyorsan tam sentetik yağ ile çalıştır her zaman..

Son düzenleme:
Hocam arkada bir sensör daha var o ne sensörü ayrıca motosiklet yolda giderken gaz yemiyor zor çalışıyor gaz vermeden çalışmaz oldu stop ediyor bırakınca buji değiştirdim halen aynı

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Model Jupiter 125
Mineral yağ mı kaldı yahu, yarı sentetik iyidir. Sızıntı aradaki contadan kaynaklıdır muhtemelen. Zamanında Tvs Apache 150 motorum vardı onda blok arası conta metaldi onda yapardı sıkıştırınca terleme, sızma

Kullandığınız yağ yanlış, 10w30 mb sertifikalı olmalı. Yağ kaçağı fazla konulmaktan veya contanın patlamasından olabilir ona canlı bakmak lazım.

Adını andığınız ustanıza gelince; motora ilk başladığında 3 5 bişeyler öğrenip sonrasında kendini 1 gram ilerletmemiş hiçkimse hiçbi konuda ahkam kesemez, isterse 20 yıldır isterse 50 isterse 100 yıldır aynı işi yapıyo olsun önemi yoktur. Çorbaya tuz ‘katmak’ gibi mineralli yağ katın diyen zaten dinlenmez, motordan yağ boşaltılır veya tahliye edilir, yağ ‘doldurulur’ veya ‘koyulur’. İster mineral ister yarı sentetik ister tam sentetik koyun o sizin bileceğiniz iş, uymanız gereken kriter sadece 10w30 viskozite ve mb sertifikalı(scooter yağı) olmasıdır.
Bahsettiğiniz usta felsefe yapmaktan motosikleti öğrenememiş. Mallesef haklısınız. Bilimsel olmayan hiç bir ustaya güvenim yok.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Jüpiterin orcinalinde de var o kaçaklar.
5d40c465e40542c4e65b84747a8eecf7f7690743.jpeg

Herşeyini Tam Hallettim Diyorum Bugün de Başımı Şu Geldi Benzini Fulledim Tam 5lt Tüm Kroniklerini Hallettim Şamandıra Dahil Işık Yandımı 18km Gidiyor Artık Sonra İşe Gittim Motosiklet Güneşteydi Yanına Gittim Benzin Kokusu Var Depodaki Benzin Boruya Kadar Çıkmıştı Kapağı Açtığımda Tekrar Kapattım Tahliyeden Benzini Boşalttı Bunun Sebebi Nedir ? Ben Jupitere Özel Servis Açacam Artık :)) Bu Arada Ruhi Usta 8/10 Sübap Ayarladı Youtubeda izledim ama Orjinali 6/8 miş Hintlilerden Buldum Ve Kitapçığında da aynısı yazıyor şu sıralar ısınınca zaten normal sesi vardı arttı biraz Yağ Castroll Scooter 10/40

Motosikleti
Ns200 15"
Herşeyini Tam Hallettim Diyorum Bugün de Başımı Şu Geldi Benzini Fulledim Tam 5lt Tüm Kroniklerini Hallettim Şamandıra Dahil Işık Yandımı 18km Gidiyor Artık Sonra İşe Gittim Motosiklet Güneşteydi Yanına Gittim Benzin Kokusu Var Depodaki Benzin Boruya Kadar Çıkmıştı Kapağı Açtığımda Tekrar Kapattım Tahliyeden Benzini Boşalttı Bunun Sebebi Nedir ? Ben Jupitere Özel Servis Açacam Artık :)) Bu Arada Ruhi Usta 8/10 Sübap Ayarladı Youtubeda izledim ama Orjinali 6/8 miş Hintlilerden Buldum Ve Kitapçığında da aynısı yazıyor şu sıralar ısınınca zaten normal sesi vardı arttı biraz Yağ Castroll Scooter 10/40
Depoyu ağzına kadar doldurduysa yaşanan normaldir, genelde benzini pompa kesince bırakmak depoda bir miktar basınç için yer açacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar