Çözüm lazımTuz Ruhu usta bravadan vaz mı çaymış?
Belki aynı motoru kullanan birinin başına gelmiştir denk gelir konu umarım aydınlatır biziSıkıntınızın kaynağı tam olarak bu mudur bilemem ama motora eğer bir önceki bakımda fazla yağ konmuşsa motoru sıkıştırdığınızda motor o yağı bir yerlerden atıyor, sızdırıyor. Bu, kimi zaman hava filtresi olur kimi zaman blok keçeleri olur.
Yeni fotoğraf ekledimOksijen sensörü egzozda olur, fakat çektiğiniz açı çok kötü bu yüzden bir şey anlaşılmıyor. Yağın sertifikaları uyuyor ve problem açacağını zannetmem.
Dediğiniz Gibi Olması Çok Yüksek Yaz Bakımı Yaparken Komple Söküp Bakacam Artık Üst Kapak Contasından Yüksek Devirde Kaçırıyor Büyük İhtimal Jupiter kullananlara denk gelseydik keşke Halbu Ki Şuan En Çok Kullanılan Motosiklet Kuryeler tarafından Ben Şehirler arası gidiyorumYağ üstten külbütör kapak contasında geliyor olabilir, önden yediği rüzgarla diğer yerlere akmış olabilir.
Kanka Adamı İnternetten Buldum Ustam Felan Değil Bende Çırak DeğilimKullandığınız yağ yanlış, 10w30 mb sertifikalı olmalı. Yağ kaçağı fazla konulmaktan veya contanın patlamasından olabilir ona canlı bakmak lazım.
Adını andığınız ustanıza gelince; motora ilk başladığında 3 5 bişeyler öğrenip sonrasında kendini 1 gram ilerletmemiş hiçkimse hiçbi konuda ahkam kesemez, isterse 20 yıldır isterse 50 isterse 100 yıldır aynı işi yapıyo olsun önemi yoktur. Çorbaya tuz ‘katmak’ gibi mineralli yağ katın diyen zaten dinlenmez, motordan yağ boşaltılır veya tahliye edilir, yağ ‘doldurulur’ veya ‘koyulur’. İster mineral ister yarı sentetik ister tam sentetik koyun o sizin bileceğiniz iş, uymanız gereken kriter sadece 10w30 viskozite ve mb sertifikalı(scooter yağı) olmasıdır.
Sadece 90km Hıza Çıkınca Yağ Atıyor Zorlamaya Gelmiyormb yerine ma veya ma2 yağ kullanılabilir. ma2 mb'nin yaptığı her şeyi yapıp üstüne ıslak kavrama için de uygun. zaten yamaha yetkili servisleri de ma2 kullanıyor scooterlara.
700ml alıyor zaten yağ çubuğu yatay Olduğu için istesenizde fazla katamazsınız dökülür ordan yarı sentetik yerine minarelli kullanıcam bir dahaki değişimeFazla yağ koyulmuş olma ihtimali varmı? Her yağ tahliye edildiğinde tüm yağ her zaman akmayabiliyor.
Yatay olması daha fazla yağ alamaz diye bir durum maalesef yok, mineral yağ kullandığınızda yağ kaçağı düzelmesi zor ihtimal.700ml alıyor zaten yağ çubuğu yatay Olduğu için istesenizde fazla katamazsınız dökülür ordan yarı sentetik yerine minarelli kullanıcam bir dahaki değişime
Ölçerek Kattım çubuklada kontrol sağlıyorum dediğim gibi 90km hıza gelince yapıyor contanın dandikliğinden başka birşey değil 10/30 katsak daha çok kaçıracak o zamanYatay olması daha fazla yağ alamaz diye bir durum maalesef yok, mineral yağ kullandığınızda yağ kaçağı düzelmesi zor ihtimal.
Hocam merhaba, tipik hint menşeili motor yağ kaçağı.
Link verirmisiniz Hocam ?Hocam merhaba, tipik hint menşeili motor yağ kaçağı.
Yeni bir külbütör kapak contası alın, en fazla 150-200 TL.
Rahat çalışmak adına koltuğu sökün. Külbütör kapağını sökün, zeminleri güzelce temizleyin. Yeni külbütör kapak contasını güzelce yerleştirip kapağı geri takın. Çok özene bezene yapsanız yarım saatlik işi var.
Eski külbütör kapak contasına inceden ısıya dayanıklı sıvı conta sürüp de kaçağı giderebilirsiniz ancak çok sağlıklı değil, motor içine sıvı conta kaçabilir, tavsiye etmiyorum.
Hocam özellikle zorlayınca azda olsa sızıntı yapıyor yağ plastiğin altından gelip o demirlerin oraya sızıyor normalde sıkıntı yok ama limitöre geldimi yapıyor bunuBence yag sizinti degildir o terleme yapiyor benim motorda lifan emisol külbütör oradan terleme yapiyor yag eksilme felan yok