Scooter Yağ Kaçağı

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Model Jupiter 125

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sıkıntınızın kaynağı tam olarak bu mudur bilemem ama motora eğer bir önceki bakımda fazla yağ konmuşsa motoru sıkıştırdığınızda motor o yağı bir yerlerden atıyor, sızdırıyor. Bu, kimi zaman hava filtresi olur kimi zaman blok keçeleri olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Oksijen sensörü egzozda olur, fakat çektiğiniz açı çok kötü bu yüzden bir şey anlaşılmıyor. Yağın sertifikaları uyuyor ve problem açacağını zannetmem.

Fazla yağ koymadım 700ml kattım ben keçelerden şüpheleniyorum önünde koruma olduğu için malesef bu şekil çıkıyor alttaki oksijen sensörü bunda farklı bende ilk defa scooter kullanıyorum hakim değilim yatık motora Eskiden Cbrlara Full Sentetik katarlardı meğerse krankı capli değilmiş r25 gibi çoğu kişi sıkıntı yaşardı acaba bunun yağı mineralli olmasın ? Hindu kataloğunu bulsam

Tuz Ruhu usta bravadan vaz mı çaymış?
Çözüm lazım
Sıkıntınızın kaynağı tam olarak bu mudur bilemem ama motora eğer bir önceki bakımda fazla yağ konmuşsa motoru sıkıştırdığınızda motor o yağı bir yerlerden atıyor, sızdırıyor. Bu, kimi zaman hava filtresi olur kimi zaman blok keçeleri olur.
Belki aynı motoru kullanan birinin başına gelmiştir denk gelir konu umarım aydınlatır bizi
Oksijen sensörü egzozda olur, fakat çektiğiniz açı çok kötü bu yüzden bir şey anlaşılmıyor. Yağın sertifikaları uyuyor ve problem açacağını zannetmem.
Yeni fotoğraf ekledim

Motosikleti
Ns200 15"
Yağ üstten külbütör kapak contasında geliyor olabilir, önden yediği rüzgarla diğer yerlere akmış olabilir.

Yağ üstten külbütör kapak contasında geliyor olabilir, önden yediği rüzgarla diğer yerlere akmış olabilir.
Dediğiniz Gibi Olması Çok Yüksek Yaz Bakımı Yaparken Komple Söküp Bakacam Artık Üst Kapak Contasından Yüksek Devirde Kaçırıyor Büyük İhtimal Jupiter kullananlara denk gelseydik keşke Halbu Ki Şuan En Çok Kullanılan Motosiklet Kuryeler tarafından Ben Şehirler arası gidiyorum

Kullandığınız yağ yanlış, 10w30 mb sertifikalı olmalı. Yağ kaçağı fazla konulmaktan veya contanın patlamasından olabilir ona canlı bakmak lazım.

Adını andığınız ustanıza gelince; motora ilk başladığında 3 5 bişeyler öğrenip sonrasında kendini 1 gram ilerletmemiş hiçkimse hiçbi konuda ahkam kesemez, isterse 20 yıldır isterse 50 isterse 100 yıldır aynı işi yapıyo olsun önemi yoktur. Çorbaya tuz ‘katmak’ gibi mineralli yağ katın diyen zaten dinlenmez, motordan yağ boşaltılır veya tahliye edilir, yağ ‘doldurulur’ veya ‘koyulur’. İster mineral ister yarı sentetik ister tam sentetik koyun o sizin bileceğiniz iş, uymanız gereken kriter sadece 10w30 viskozite ve mb sertifikalı(scooter yağı) olmasıdır.

Kullandığınız yağ yanlış, 10w30 mb sertifikalı olmalı. Yağ kaçağı fazla konulmaktan veya contanın patlamasından olabilir ona canlı bakmak lazım.

Adını andığınız ustanıza gelince; motora ilk başladığında 3 5 bişeyler öğrenip sonrasında kendini 1 gram ilerletmemiş hiçkimse hiçbi konuda ahkam kesemez, isterse 20 yıldır isterse 50 isterse 100 yıldır aynı işi yapıyo olsun önemi yoktur. Çorbaya tuz ‘katmak’ gibi mineralli yağ katın diyen zaten dinlenmez, motordan yağ boşaltılır veya tahliye edilir, yağ ‘doldurulur’ veya ‘koyulur’. İster mineral ister yarı sentetik ister tam sentetik koyun o sizin bileceğiniz iş, uymanız gereken kriter sadece 10w30 viskozite ve mb sertifikalı(scooter yağı) olmasıdır.
Kanka Adamı İnternetten Buldum Ustam Felan Değil Bende Çırak Değilim 😂 Konuyu Çözdüm Şuan Bir Sıkıntı yok bilgi için sağ olasın kendi sitesinde 10/30 Ma2 yazıyor bende anlamadım 90km de kesiciye düşünce yapıyor 90nı görünce Gaz Kolunda %20 Birlik Bir Kısım Daha Kalıyor Açsanda Gitmiyor İşte Orda Böyle Bir Problem Yapıyor Uzun Yolda
60km ile test ettim bi sıkıntı yok kaçak olsa 60da da atar 90 da yapıyor bunu

ess

mb yerine ma veya ma2 yağ kullanılabilir. ma2 mb'nin yaptığı her şeyi yapıp üstüne ıslak kavrama için de uygun. zaten yamaha yetkili servisleri de ma2 kullanıyor scooterlara.

mb yerine ma veya ma2 yağ kullanılabilir. ma2 mb'nin yaptığı her şeyi yapıp üstüne ıslak kavrama için de uygun. zaten yamaha yetkili servisleri de ma2 kullanıyor scooterlara.
Sadece 90km Hıza Çıkınca Yağ Atıyor Zorlamaya Gelmiyor

Bir haftadır 60/80 arası gidiyorum günlük 25km sıkıntı yok ama bira zorlayınca 90/95 yapınca yağ sızdırıyor terleme yapıyor çok değil oda max bir çorba kaşığı

Motosikleti
Ns200 15"
Fazla yağ koyulmuş olma ihtimali varmı? Her yağ tahliye edildiğinde tüm yağ her zaman akmayabiliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
700ml alıyor zaten yağ çubuğu yatay Olduğu için istesenizde fazla katamazsınız dökülür ordan yarı sentetik yerine minarelli kullanıcam bir dahaki değişime
Yatay olması daha fazla yağ alamaz diye bir durum maalesef yok, mineral yağ kullandığınızda yağ kaçağı düzelmesi zor ihtimal.

Yatay olması daha fazla yağ alamaz diye bir durum maalesef yok, mineral yağ kullandığınızda yağ kaçağı düzelmesi zor ihtimal.
Ölçerek Kattım çubuklada kontrol sağlıyorum dediğim gibi 90km hıza gelince yapıyor contanın dandikliğinden başka birşey değil 10/30 katsak daha çok kaçıracak o zaman

başına gelen hiç yokmuymuş forumda

Gösterdiğim yerden resime göre sağ mafsalın (motora göre sol) oralarda ufak yağ sızıntıları görülüyor üstten geliyor sanıyordum üstte birşey yok

Son düzenleme:
başına gelen hiç yokmuymuş forumda

Gösterdiğim yerden resime göre sağ mafsalın (motora göre sol) oralarda ufak yağ sızıntıları görülüyor üstten geliyor sanıyordum üstte birşey yok
Hocam merhaba, tipik hint menşeili motor yağ kaçağı.

Yeni bir külbütör kapak contası alın, en fazla 150-200 TL.
Rahat çalışmak adına koltuğu sökün. Külbütör kapağını sökün, zeminleri güzelce temizleyin. Yeni külbütör kapak contasını güzelce yerleştirip kapağı geri takın. Çok özene bezene yapsanız yarım saatlik işi var.

Eski külbütör kapak contasına inceden ısıya dayanıklı sıvı conta sürüp de kaçağı giderebilirsiniz ancak çok sağlıklı değil, motor içine sıvı conta kaçabilir, tavsiye etmiyorum.

Hocam merhaba, tipik hint menşeili motor yağ kaçağı.

Yeni bir külbütör kapak contası alın, en fazla 150-200 TL.
Rahat çalışmak adına koltuğu sökün. Külbütör kapağını sökün, zeminleri güzelce temizleyin. Yeni külbütör kapak contasını güzelce yerleştirip kapağı geri takın. Çok özene bezene yapsanız yarım saatlik işi var.

Eski külbütör kapak contasına inceden ısıya dayanıklı sıvı conta sürüp de kaçağı giderebilirsiniz ancak çok sağlıklı değil, motor içine sıvı conta kaçabilir, tavsiye etmiyorum.
Link verirmisiniz Hocam ?

Ayrıca Zorlayınca Kaçırıyor Öyle Aşırı Bir Kaçak Yok yağ silindiri çevreleyen siyah kutunun içinden geliyor ben krank keçesinden şüphelenmiştim ama inşallah dediğiniz gibidir

üstkapağın alt kısmından kaçırıyor diyorsunuz dimi hocam önden birşey yok çünkü

Son düzenleme:
Bence yag sizinti degildir o terleme yapiyor benim motorda lifan emisol külbütör oradan terleme yapiyor yag eksilme felan yok

Bence yag sizinti degildir o terleme yapiyor benim motorda lifan emisol külbütör oradan terleme yapiyor yag eksilme felan yok
Hocam özellikle zorlayınca azda olsa sızıntı yapıyor yağ plastiğin altından gelip o demirlerin oraya sızıyor normalde sıkıntı yok ama limitöre geldimi yapıyor bunu

Resimde sildiğim demirler belli zaten oralara geliyor işte

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar