scooter stop etme sorunu?

Hayırlı akşamlar. 2023 model mati 125 im var. Gaz kesince stop ediyor. Beyin resetlendi ama 1- 2 saat sonra tekrar yapmaya başladı. Subap ayarlarıda yapılı. Tekte çalışıyor. Servis beyin yada enjeksiyon değişecek diyor. Matisi olup bu sorunu çözebilen var mı yada sorun neyden kaynaklanabilir?

Rölantiye hiç dokunmadım açıkcası. Tps sanırım bunlarda kronikmiş tekrar farklı servise bıraktım bakalım ne dicekler. Sorunu farklı birşey derlerse tps yi değiştirin verin dicem sanırım. Teşekkürler yorumlarınız için.

Cihaza bağladık enjeksiyonda, tps de vs sorun yok dediler buji değişti ve sübap ayarı yaptılar ama motor düzelmedi. Test ettik sorun yok diyolar. Tps kronik sorunmuş ama sorun yok cihaza bağlandı dideler yine de bi alıp değiştirsem mi farklı yerde midir sorun diye düşünmüyor değilim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Enjeksiyonda tıkanma olabilir mi?
Enjeksiyonu götürmeden önce ben iyice temizlemiştim öyle olsaydı cihaza bağlanınca çıkardı heralde

TPS nin ayarı vardır milimetrik pozitif yöne çevirin , gaz kesince yakıtı tamamen keser ama rölantiye düştüğü an tekrar yakıt gönderme voltajı üretmeli TPS , üretmiyorsa stop eder..

Motosikleti
Ns200 15"
Rölanti motoru dediğiniz tam olarak ne oluyor ? Marş motoru gibi birşey mi?
Hayır değil, emme manifoldunda bulundan gaz gelebeğinden bağımsız çalışan ve gaz kelebeği kapalı konumdayken hava akışını sağlayan sensör. Rölanti sensörü veya diğer tabirle rölanti motoru denir.

En altta bulunan uç yukarı aşağı hareket ederek hava akışını açar veya kapatır.

Abi Çin malı skuterlerde ayar olmuyor maalesef, hatta maf sensörü ile tps aynı gövdeye bağlı.
Tps kelebeğe sabit ise kelebeği bir miktar açmakta denenebilir ama rölanti de yükselecektir , rölanti motoru bozuk olsa rölantide de stop ederdi diye düşündüm arkadaş sadece yavaşlarken gazı bırakınca stop ediyor yazmış yanlış anlamadıysam..

Servisten aldıktan sonra dikkat ettim ona motoru çalıştırıyorum rolantide ısınıyor sıkıntı yok ama bir kaç saat kullandıktan sonra rolantide stop editor. Gaz kesiyorum motor belli bir süre sonra viteslide debriyajı çekersin ya onun gibi olunca yani giderken de rolantiye geçince stop ediyor. Anlatabildim mi bilmiyorum ama gaz kesmekten değil yada tamirden sonra buna döndü.

Motosikleti
Ns200 15"
Tps kelebeğe sabit ise kelebeği bir miktar açmakta denenebilir ama rölanti de yükselecektir , rölanti motoru bozuk olsa rölantide de stop ederdi diye düşündüm arkadaş sadece yavaşlarken gazı bırakınca stop ediyor yazmış yanlış anlamadıysam..
Bir ihtimalde gaz açıkken rölanti sensörü çalışmıyor ama durmaya yakınken devreye girmeyip stop ediyor olabilir. Çin modellerin nasıl arıza açacağı hiç belli olmuyor. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar