Scooter debriyaj ayari varmidir

Merhabalar
Kurye oldugum birde motorla ugrasmak hosuma gittigu icin kendi motorumun bakimlarini ben yapiyorum gecen gun debriyajini soktum komple temizledim yagladim yerine taktim bi sorun olmadi bir vatandasin dedigine gore debriyaj ayarini varmis gelisi guzel takilamazmis debriyaj bu konuda benj aydinlatacak bir arkadas varsa cok sevinirim
Honda sh 125 (8) bin km de

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Varyatörün arkatarafında debriyaj tası vardır. Bununla ilgili bakim vardır. Youtubedan detaylı olarak bakabilirsin. Bu arada ön taraf ile de ilgili bakım var. Aynı videoda görebilirsin. Mesela tamirci abi videoları yeterlidir.

Bazı sukuterler devirli kalkış yapacak şekilde dizayn edilmiştir bu birçok kişiye garip gelir arkadaş bundan bahsetmistir , yaylarla oynayarak gaza dokunur dokunmaz debriyajın hareketi iletmesi sağlanabilir..Sh 125 de böyle bir durum söz konusu olmasa gerek Honda da Adv 350 de gördüm birtek yukarda bahsettiğim devirli kalkış durumunu..

Benim bildiğim yok, yayların sertliği belirliyor kavrama noktasını.

Debriyaj yağlanmaz ama. Hızlı döndüğü için neresine sürersen sür balatalara iniyor.
Bende nmax var. Çok düşük süratte, örneğin dönüş yaparken öne doğru atlama yapıyor nasıl tarif etsem silkeleme değil sanki biri tutuyorda birden bırakıyor. Çok çok bariz değil. Varyatör debriyaj bakımını yaptım. Balata sprey kullandım. Tasları zımparaladım. Balataları hafiften zımparaladım. Ama sorun çözülmüyor. 2 gün sonra açıp baktığımda yine bu halde. Acaba kayışın ufalanmasının tozları mı yapışıyor yoksa yağ mı? Bu arada kayış eğip büküyorum kılcal dahi çatlak yok, yalnız elim simsiyah oluyor.

Bende nmax var. Çok düşük süratte, örneğin dönüş yaparken öne doğru atlama yapıyor nasıl tarif etsem silkeleme değil sanki biri tutuyorda birden bırakıyor. Çok çok bariz değil. Varyatör debriyaj bakımını yaptım. Balata sprey kullandım. Tasları zımparaladım. Balataları hafiften zımparaladım. Ama sorun çözülmüyor. 2 gün sonra açıp baktığımda yine bu halde. Acaba kayışın ufalanmasının tozları mı yapışıyor yoksa yağ mı? Bu arada kayış eğip büküyorum kılcal dahi çatlak yok, yalnız elim simsiyah oluyor.
Debriyaj balatalarını çeken 3 adet minik yay var , bu yaylar veya geçtiği yerlerden birkaçı deforme olmuştur , balatalardan biri yada ikisi tutmaya yani hareketi iletmeye devam ederken diğerleri bir tutup bir tutunamaz ve bahsettiğin silkelemeyi yapar..
Kayış ufalanmaya başlasa max 150-200 km sonra kopar hatta iki kişi yokuşda sert bir kalkış yap hemen kopar.

Motosikleti
Ns200 15"
Bagaların durumu nasıl?

Debriyaj balatalarını çeken 3 adet minik yay var , bu yaylar veya geçtiği yerlerden birkaçı deforme olmuştur , balatalardan biri yada ikisi tutmaya yani hareketi iletmeye devam ederken diğerleri bir tutup bir tutunamaz ve bahsettiğin silkelemeyi yapar..
Kayış ufalanmaya başlasa max 150-200 km sonra kopar hatta iki kişi yokuşda sert bir kalkış yap hemen kopar.
Yaylarda yada yuvalarında sorun yok. Kayış ufalanması derken bariz abartma olmuş. Kayışı elime aldığımda elim siyah toz oluyor, o tozları kastetmiştim. Neyse az evvel hem baga hem kayış orijinalleriyle değiştirdim. Tüm yağ ve sıvı bakımlarını yaptım. Düzde 115, çok hafif bayır aşağı 118 gördü motor. O bahsettiğim sıkıntı da şimdilik yok. Ama yarın tekrar yapar mı bilemem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bagaların durumu nasıl?
Bagalar bi tarafları çok hafif düzleşmiş.
Az evvel hem baga hem kayış orijinalleriyle değiştirdim. Tüm yağ ve sıvı bakımlarını yaptım. Düzde 115, çok hafif bayır aşağı 118 gördü motor. O bahsettiğim sıkıntı da şimdilik yok. Ama yarın tekrar yapar mı bilemem.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Bagalar bi tarafları çok hafif düzleşmiş.
Az evvel hem baga hem kayış orijinalleriyle değiştirdim. Tüm yağ ve sıvı bakımlarını yaptım. Düzde 115, çok hafif bayır aşağı 118 gördü motor. O bahsettiğim sıkıntı da şimdilik yok. Ama yarın tekrar yapar mı bilemem.
Uzun süre sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.

Uzun süre sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.
Bugün varyatör, debriyaj bakımlarını yaptım. Motor/dişli yağları, soğutma suyu, kayış, bagalar değiştirdim. Bujiyi de geçen ay değiştirmiştim. Geriye sadece hidrolik kaldı, onu da gözüm yemiyor, hava yapma muhabbeti var ya :) Umarım dediğiniz gibi olur da uzun süre sorun yaşamam. Bu arada motor 30bin km oldu. Bakımları dışında hiç masraf çıkarmadı.

Motosikleti
Ns200 15"
Bugün varyatör, debriyaj bakımlarını yaptım. Motor/dişli yağları, soğutma suyu, kayış, bagalar değiştirdim. Bujiyi de geçen ay değiştirmiştim. Geriye sadece hidrolik kaldı, onu da gözüm yemiyor, hava yapma muhabbeti var ya :) Umarım dediğiniz gibi olur da uzun süre sorun yaşamam. Bu arada motor 30bin km oldu. Bakımları dışında hiç masraf çıkarmadı.
Hidrolik değişmek zor bir olay değil, bir kaç video izlemeniz yeterli olacaktır. :)

Skuterde kalkışlarda silkeleme yaşadığımda varyatör bakımı yapardım geçerdi, benim başıma silkelemeyi en çok bagalar açıyordu.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Her seferinde yapıyor mu? Benimki de bazen öyle sarsıyor.

Sanırım hızlı durduğumda varyatör tam kapanmıyor ve yüksek viteste bırakıyor. Gazı açtığımda öne atlıyor bir anda.

izninizle hemen araya kendi sorunumu sıkıştırmak istiyorum

benim scooter rölantideyken hareket ediyor, debrijayla alakalı bir durum mu bu da ?

Yillardir ayni sistem,su debriyajda kullanilan tork yaylarinin islevini gorecek hidrolik bir mekanizma icat etmediler,ulen tamam 40 senedir basit bir sistem ona lafim yok.

Yap hidrolik bir mekanizma,yok yay gerildi, yok takili kaldi,yok esnekligi azaldi vs.ugrastirma vatandasi.

Motosikleti
Ns200 15"
Yillardir ayni sistem,su debriyajda kullanilan tork yaylarinin islevini gorecek hidrolik bir mekanizma icat etmediler,ulen tamam 40 senedir basit bir sistem ona lafim yok.

Yap hidrolik bir mekanizma,yok yay gerildi, yok takili kaldi,yok esnekligi azaldi vs.ugrastirma vatandasi.
Çalışıyorsa elleme kuralı budur işte. :D

Motosikleti
Spacy110
Bendede yapıyor 20 30a kadar sonra toparlanıyor bitene kadar böyle devam edicem

Yillardir ayni sistem,su debriyajda kullanilan tork yaylarinin islevini gorecek hidrolik bir mekanizma icat etmediler,.......Yap hidrolik bir mekanizma,yok yay gerildi, yok takili kaldi,yok esnekligi azaldi vs.ugrastirma vatandasi.
Yamaha farklı bir sistem tanıtmıştı hangi sukuterde kullandı yada kullandımı hatırlayamadım , elektrikli bir ön varyatör kayışı gerip serbest bırakıyordu
@motosever bilirsin sen belki..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar