- Konu Yazar
Biliyorum biktiniz benim buradan Alman forumundan alintilarim icin..
Ama güzel seyler var buradada..
Benim bu sayfalarda bulamadigim konular...
Burada bunu okudum ve sizler ne diyorsunuz bu konuda merak ediyorum...
Yazilan su..
--------------------------------------------
Motorbremse bei der CBF 600 S ?Hallo Freunde!
Ich stell hier mal ne Frage aus dem Fahrpraktischen Bereich! Kürzlich hatte ich eine kleine kontroverse Diskussion mit einem Freund. Beim Autofahren schalte ich systematisch die Gänge runter wenn ich beispielsweise auf eine rote Ampel zufahre, um Sprit und Bremse zu sparen. Das heist ich nutze die Bremskraft des Motors aus.
Nun mache ich gleiches auch bei meiner CBF 600 S denn was bei dem einen gut ist kann bei dem anderen nicht schlecht sein, denke ich. Nun meinte mein Freund aber, ich wüde den Verbrauchdamit noch erhöhen, da ich eine Vergasermaschine habe und es nicht zur Schubabschaltung kommt.
Seid Ihr jetzt mmal die Schiedsrichter und sagt mir wer da richtig liegt!
Ich bin auf Eure Meinungen gespannt!
Euer Solobiker
-------------------------------------------------
Tercümesi.. Bu saatte anca bukadar kusuruma bakmayin...
---------------------------------------------------
CBF 600 s de motor freni
Size burada pratikten bir soru soracagim..
Kisa zaman önce bir arkadasimla biraz tartistik..
Araba kullanirken önümde kirmizi isigi gördügüm zaman vitesleri teker teker asagi düserim.. Benzin ve fren tasarrufu yapmak icin..Yani motor frenini kullanirim..
Ve simdi aynisini CBF 600 s imle yapiyorum.. Birisi icin iyi olan ötekisi icin kötü olamaz diye düsünüyorum...
Ama arkadasimin bana dedigi..
Böyle kullanmakla benzin tasarrufu yerine cogaltiyorsun karbüratörlü bir motosiklet kullandigim icin..
Schubabschaltung olmadigi icin..
(schubabschaltung un türkcesini bilmiyorum..Hani ucaklarda kullanilir..motorlar ters cevrilir fren yapmak icin..Yani ileri itim kesilir.. Motorun araci ileri itmesi kesilir..Umarim azicik anlatabildim)
Siz simdi hakem olun ve kimin hakli olduguna karar verin..
Yorumlarinizi merakla bekliyorum
-----------------------------------
Yazilan bu..
Anladiginiz kadariyla motosiklette, arabada gibi vites düsmek benzin tasarrufu yaparmi yapmazmi???
------------------------------------
Simdi bende meraklandim yahu...:cherry:
Ama güzel seyler var buradada..
Benim bu sayfalarda bulamadigim konular...
Burada bunu okudum ve sizler ne diyorsunuz bu konuda merak ediyorum...
Yazilan su..
--------------------------------------------
Motorbremse bei der CBF 600 S ?Hallo Freunde!
Ich stell hier mal ne Frage aus dem Fahrpraktischen Bereich! Kürzlich hatte ich eine kleine kontroverse Diskussion mit einem Freund. Beim Autofahren schalte ich systematisch die Gänge runter wenn ich beispielsweise auf eine rote Ampel zufahre, um Sprit und Bremse zu sparen. Das heist ich nutze die Bremskraft des Motors aus.
Nun mache ich gleiches auch bei meiner CBF 600 S denn was bei dem einen gut ist kann bei dem anderen nicht schlecht sein, denke ich. Nun meinte mein Freund aber, ich wüde den Verbrauchdamit noch erhöhen, da ich eine Vergasermaschine habe und es nicht zur Schubabschaltung kommt.
Seid Ihr jetzt mmal die Schiedsrichter und sagt mir wer da richtig liegt!
Ich bin auf Eure Meinungen gespannt!
Euer Solobiker
-------------------------------------------------
Tercümesi.. Bu saatte anca bukadar kusuruma bakmayin...
---------------------------------------------------
CBF 600 s de motor freni
Size burada pratikten bir soru soracagim..
Kisa zaman önce bir arkadasimla biraz tartistik..
Araba kullanirken önümde kirmizi isigi gördügüm zaman vitesleri teker teker asagi düserim.. Benzin ve fren tasarrufu yapmak icin..Yani motor frenini kullanirim..
Ve simdi aynisini CBF 600 s imle yapiyorum.. Birisi icin iyi olan ötekisi icin kötü olamaz diye düsünüyorum...
Ama arkadasimin bana dedigi..
Böyle kullanmakla benzin tasarrufu yerine cogaltiyorsun karbüratörlü bir motosiklet kullandigim icin..
Schubabschaltung olmadigi icin..
(schubabschaltung un türkcesini bilmiyorum..Hani ucaklarda kullanilir..motorlar ters cevrilir fren yapmak icin..Yani ileri itim kesilir.. Motorun araci ileri itmesi kesilir..Umarim azicik anlatabildim)
Siz simdi hakem olun ve kimin hakli olduguna karar verin..
Yorumlarinizi merakla bekliyorum
-----------------------------------
Yazilan bu..
Anladiginiz kadariyla motosiklette, arabada gibi vites düsmek benzin tasarrufu yaparmi yapmazmi???
------------------------------------
Simdi bende meraklandim yahu...:cherry: