Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim sibop değişim sorası lastik havaları inmiyor artık..Arka tekerde patlak yokmuş buda güzel..
Bu arada en son zincirimi gres ve atık yağ ile yağlamıştım.. Tavsiye ederim gayet güzel iş görüyor.. sadece atık yağ ile yağlayınca sağa sola çok sıçrıyor, çok kirletiyordu.. Bu şekilde sıçrama minimumda..
Birde benim km göstergesinin iç kısmı oynuyordu.. ön kafayı söktüm alttaki km teline ait yuvarlak somun gevşemiş onu elimle sıktım. şimdi seyir halinde oynamıyor ama tripmetreden oynatmaya çalışınca yine oynatabiliyorsun. sabitlemenin bir yolu var mı?.. yoksa bu oynama normal mi?
Oynama normal değil,içerdeki sabitleyen civata veya parçalardan gevşeyen yada kırılan bir parça olabilir,gösregenin açılacağını zannetmiyorum ama bir bak incele istersen.Benimkinde en ufak oynama yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
Motoru aldığımdan beri motorda bir dengesizlik vardı fakat fazla olmadığından önemsemiyordum.Son zamanlarda çoğaldı sola dönüşlerde zorlanmıya ve düşeceğim hissi vermiye başladı.Tabii benim için arızayı bulmak zor olmadı.Ön sol amortisör 2cm uzundu ön amörtisörlerin ikisindede yağ kaçağı yoktu ve buda fabrika hatasına işaretti.Amortisörlerin ikisinide söktüm 2cm olandaki yağı ölçtüm gr olarak 100gr yağ vardı,diğer kısa olan amortisöründe yağını 100gr tamamladım ve ikisininde havasını alıp taktım sonuş 2cm uzun amortisördeki fark 2ml inmişti normaldi.