depo boş değilse nasıl boşaltacağım peki? benzin tahliye hortumu nerededir? benzini boşaltıp depoyu çıkartayım dediğiniz gibi.
km saatini de en kısa sürede çıkartıp tamiri yoluna bir gideyim. sadece km saatini söküp mü götürmeliyim yoksa motoru olduğu gibi mi götürmeliyim?
depoyu boşaltmak kolay.. anahtarı kapalı konuma getir, benzin filtresini sök oraya bi kova yerleştir, vanayı aç benzinin büyük çoğunluğu akar zaten.. dibinde kalan kısmı da depoyu sökünce rahatlıkla boşaltırsın..
km saatini sen sökme, motosikleti ustaya götür yapılması gerekeni o yapsın.. Nasıl yapıldığını bilmiyorum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------
motoru 3-4 gün çalıştırmazsam akü marş basmaya yetmiyor yani bitik gibi ama ölçüm yaptırdığımda akü sağlam çıkıyor normalde çalışırken hiçbir sıkıntı yok sadece 3-4 gün çalışmazsa oluyor. sebebi nedir acaba. Birde bunlarda farlar direk aküden elektrik harcıyormuş doğru mudur.
Kuru tip aküler ölçümde sağlam gibi görünebilir fakat motosikletin çalışmasını sağlamak için gerekli akımı veremeyebilir.. Marş dinamosu akım çekmeye başladığında akü gerekli gücü destekleyemiyordur.
Ve farlar, sinyaller, göstergeler direk aküden besleniyor.. Benim motosikletimde gece farlar açıkken motor çalışsa bile rolanti devrinde sinyal verdiğimde 3-5 sinyalden sonra sinyal vermeye gücü yetmiyor.. Devri arttırıp aküye eksta şarj ilavesi gerekiyor.. yani Akü gidici gibi.. seneye yeni akü almak lazım gibi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------
Ustam 3450 tl sıfır 2015 bende öyle düşünmüştüm zaten sadece uzun sürede şikayetler felan varmısor diye soriyim dedim alıyorum motoru ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------
Adamın borcu 12 bin felan ustam
Sıfırı 3250 hatta peşinde belki daha uyguna alınır.. Bu arada Borcun miktarı değil motosiklet karşılığı 12.000 TL borcundan ne kadar düşeceği önemli.. Ana borçtan 3000 TL düşmesi bence uygun olur...