benim motor 0,20 kr yakıyor 20 tl ile 100 km yol yaptım.çalışması rolantisi filan normal saat gibi çalışıyor ama çok yakıyor acaba neden olabilir. kilom 100 civarı onun etkisi olabilirmi?
yalnız bizim bütün ekip 100 kilo civarı sanırım! :queen:
ben, tahsin, murat, hüseyin abi, mutlu abi.. hepimiz 3 haneli takılıyoruz.
boyda var hepimizde gerçi.. :cherry:
işte bende bunu anlamıyorum neden fazla yakabilir balata kaçırıyor diye balatalarını değiştirdim orjinal ybr debriyaj balatası taktırdım.abi ben 115kg yim. yükümle 155-160kg oluyorum.
20tl ye 150-170km gidiyorum.. çoğunluk şehiriçi
Valla ben 1.78 boy, 77 kiloyum, ondan mı az yakıyorum acep ?yalnız bizim bütün ekip 100 kilo civarı sanırım! :queen:
işte bende bunu anlamıyorum neden fazla yakabilir balata kaçırıyor diye balatalarını değiştirdim orjinal ybr debriyaj balatası taktırdım.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/113528-falcon-wonder-150-city-cross.html
bu motor nasılkı sıfırı 2500 lıra ımış bana yaylalara bır cross lazım ama croslar ucuyor ıkıncı ellerı 3000 lıra cıvarı buda yarı cros tıpı işimi görurmukıne acaba ?
arkadaşlar her gün geçtiğim yolun 3 km'ye yakını iniş. geçen gün aklıma geldi dedim şurdan aşağı stop edip boşta sallayayım aşağı doğru. 2,5 - 3 km gidince eski otomobillerin sabah ilk çalıştığındaki kayiş sesine benzer bi ses gelmeye başladı. hemen sağa çekip bi süre sağına soluna baktım bişey bulamayınca çalıştırıp yoluma devam ettim. sizlere sorum bu ses ne ola ki ? stop edip boşta gitmenin bi sakıncası var mıdır ?
kayış benim bildiğim vik vik eder.Motosiklette boşta en diskten geliyor olabilir.Honda da ve balata değiştirmeden önce Wolfta vik vik ötüyordu disk.Tahsin Abi de kaliperlere gress sürülmesini tavsiye etmişti.Gres mevzu kaliperin takılıp sürtünmesini engelliyor sanırım.Tabi olmayadabilir çok bir bilgi ve tecrübe sahibi değilim.
Hüseyin kardeş ilk karbüratör filtreni temizle eskiyse değiş 2 karbüratör ayarın bozulmuş olabilir güzel bi ayar çektir anlamıyorsan iyi bi ustaya yaptır mutlaka fark edecek 3 buji tırnak aralığını kontrol et buji ateşlemesi zayıfsa değiş sağlıcakla...işte bende bunu anlamıyorum neden fazla yakabilir balata kaçırıyor diye balatalarını değiştirdim orjinal ybr debriyaj balatası taktırdım.
Hüseyin kardeş ilk karbüratör filtreni temizle eskiyse değiş 2 karbüratör ayarın bozulmuş olabilir güzel bi ayar çektir anlamıyorsan iyi bi ustaya yaptır mutlaka fark edecek 3 buji tırnak aralığını kontrol et buji ateşlemesi zayıfsa değiş sağlıcakla...
Scooterimi verdim bugün:salut:
Sorma tahsin benim için o kadar kullanışlıydıki dünyanın yükünü alıyordu market pazar demir profil bile taşıdım yav ama bizim gibilerin 2 motora yetecek gücü yok maalesef düşünsene 2 motora benzin yağ vergi muayene ıvır zıvır başa çıkamayızabi zor bişey okadar kahrını çeken aletten ayrılmak. duygusal bağ oluyor genelde benim kullandığım motor ve arabalarda.
Tşk .ederim Murat tek veya 2 kişilikse (motorda fazla yer kaplamaması için) gönder adresimi özelden atıyorum.Adil Abi adresini özelden atarsan sevinirim.Şirket yemeğinde çekilişten çıkan ellemediğim bir çadır var göndereyim.Ama sanırım az kullanılmış.Bende 4 yıldır açılmamış başka birtane var zaten.En azından çürümez.
benim motor 0,20 kr yakıyor 20 tl ile 100 km yol yaptım.çalışması rolantisi filan normal saat gibi çalışıyor ama çok yakıyor acaba neden olabilir. kilom 100 civarı onun etkisi olabilirmi?
Beni unutmayın bende katıldım aranıza artıkyalnız bizim bütün ekip 100 kilo civarı sanırım! :queen:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/113528-falcon-wonder-150-city-cross.html
bu motor nasılkı sıfırı 2500 lıra ımış bana yaylalara bır cross lazım ama croslar ucuyor ıkıncı ellerı 3000 lıra cıvarı buda yarı cros tıpı işimi görurmukıne acaba ?
arkadaşlar her gün geçtiğim yolun 3 km'ye yakını iniş. geçen gün aklıma geldi dedim şurdan aşağı stop edip boşta sallayayım aşağı doğru. 2,5 - 3 km gidince eski otomobillerin sabah ilk çalıştığındaki kayiş sesine benzer bi ses gelmeye başladı. hemen sağa çekip bi süre sağına soluna baktım bişey bulamayınca çalıştırıp yoluma devam ettim. sizlere sorum bu ses ne ola ki ? stop edip boşta gitmenin bi sakıncası var mıdır ?
kimse bana yakıttan bahsetmesinr: