Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yok abi patlamamış. Baktım. Dışardan gözüküyo. Peki bu ampüle ulaşmak için granajları ve seleyi sökmek şarmı?

Dışardan bakmakla göremen Adem çift duylu ampüldür arkadaki söküp bakman gerek sökmen içinde seleyi ve arka kuyruğu sökmen lazım maalesef :sunny:

ampüldeki her iki kısımda görünüyomu :silent: dediğin gibi görünsede farketmez her türlü sökceksin efem :pr:

görünüyo ama yanmıyor. Gevşemiş olabilir. Patlak yok. Ampulün telinde kesik yok. Genede sökülecek.

benim de arka lamba gitmişti seleyi tamamen söküyorsun yanları açıp sonra ordan takıyorsun. osram ampül aldım önü kendim açamadım yarın gidicem taktırcam burdaki usta çok iyi takıyor yardım ediyor

sanada selamlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------

benim de arka lamba gitmişti seleyi tamamen söküyorsun yanları açıp sonra ordan takıyorsun. osram ampül aldım önü kendim açamadım yarın gidicem taktırcam burdaki usta çok iyi takıyor yardım ediyor

öyledir hocam. benim eski ustada çok iyi takardı :)

cem kardesım bı boy abdestı al olmazsa benım 13bınde yaptıramadıklarımı 200-300 kmde basarmıssın bakıyorumda.

cem kardesım bı boy abdestı al olmazsa benım 13bınde yaptıramadıklarımı 200-300 kmde basarmıssın bakıyorumda.

abi cemde benim kafadan sanırım. ilk kez motora başlayanlarda sık görülen sorunları bir bir yaşıyor :)

bu arada gene motoru düşürdüm. 8. oldu bu.
bunda biraz sürüklendide

tam seleyi sökecem, granajları sökecem, son bi kontrol edem dedim, frene bi bastım, fren lambaları 2 side yanıyor. :sunny: tekrar tekrar denedim yanıyor. Dün okadar uğraşmama rağmen yanmamıştı. Patlak olmadığını görmüstüm. Neyse uğraşmaktan kurtuldum. Yanıyo ampul. :)

Müşirde yada kablolarda bi oksitlenme yada kısa devre olmuştur belkide Adem :cat:, Tahsin sen ekmek falanmı dağıtıyon Salcoyla :silent:

Müşirde yada kablolarda bi oksitlenme yada kısa devre olmuştur belkide Adem :cat:, Tahsin sen ekmek falanmı dağıtıyon Salcoyla :silent:

yok abi parça dağıtıyoruz.
ekmek sepeti bizim burların 45lik kappasıdır :)
10tl maliyette ne kappaları cebinden çıkarır benim sepetim :)

Arkasındaki ekmek kasasını görünce öyle bi çağrışım yaptı bende :) Allah sepetinin içini boş koymasın deyem o zaman sana :rendeer:

yok eve geldim baktım gene yanmıyor :pr: :sunny: hemen yan kapakları ve seleyi söktüm. Parmaklarımın ucuyla lamba yerini çevirerek söktüm. Ampulü söktüm, yedekte ampul vardı, taktım yandı. Fren lambası tarafı kesılmiş. Okadar ufakki kesik, gözle görülmüyor :sunny: neyse taktım geri artık çalışıyor. Arka ampule ulaşmak için yan kapaklar ve seleyi sökmek yeterli oluyor. Yan granajları sökmeye gerek yok.

şase olmuş motorda uzunlar falan da yanmıyordu bir ara sigorta attı uşraşırken. allahtan onu da hallettirdik benden bu kadar bakımlar bundan sonra da hayırlısıyla sadece benzinlikten benziliğe uzun kmler boyunca :D

motorda dublex lastık nekadar onemlı oldugunu fark edıyorum arkadasın salcoyu kullanırken.bırde ben gıdonu bıraz yatırmıstım kendıme gore ayarlatmıstım muthıs kulanım rahatlıgı saglıyodu.bunda sankı motora yenı baslıyomus gıbı bı hıs olustu ıcımde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar