bana göre tubless daha sağlıklı. Çünkü şamriyelli kadar hava eksiltmiyor. Benimki eksiltmiyor hiç olmazsa.Şimdi Adem abi, bu gibi konularda azınlık kişisel tecrübelerden ziyade; totalde sağlanmış çoğunluk tecrübeler önemli.
Sağlıklı lastik, normal şartlarda sadece sıcaklık farkından dolayı genleşme/büzüşme yapar ve basınç farkı sıcaklık değişiminin sonucu olarak 1-2 psi oynar.
Ancak, eğer 10-12 psi düşüşler yaşanıyorsa (hem tubeless hemde şambrelli lastik için) sıkıntı var demektir.
Evet, tabiiki lastiklerin basıncı periyodik kontrol edilmeli; uzun yol öncesi tüm kontroller gibi bu da eksik edilmemeli. Fakat bu demek değildirki bir lastiğin her hafta 8-10 psi basınç kaybı yaşaması normaldir.. Bu durum ortada sağlıksız birşeylerin olduğunu gösterir. Acilen önlem alınmalıdır. Lütfen ukalalık olarak almayın ama lastik konusu şakaya gelmez. Heleki motosiklette; canımız o 2 tekerleğe bağlı!
motor dudulluda. novarıx kardesım.motoru 5-6 mayıs tarıhınde hava sartları uygun olursa almaya gelıcem.kısmet olursa 3-4 gun ıstanbulda kalma durumumvar.evde şişli de teşviey camiini bılırmısın bılmem orada.tekırdag da uzak degıl hanı.:queen:ahmet abım sormus motorsuzlugu.berbat hatta boktan bı durum motorsuzluk..ama bugun cozdum o sorunu.aynı gun aynı bayıden aynı renk almıstık motorlarımızı arkadasımla.ona dedım sen kullanmıon ver mayısa kadar tkılam dıye.aksam ustu gıdıp aldım motoru.ben 13 bınde sattım onun motor daha 1900 km de.:queen:yyanı motorsuzluga ancak 4 gun dayana bıldım.Ooo, 250 YBR mi geliyor? Bi tur verir misin ağaaaabey!!? :queen:
motor dudulluda. novarıx kardesım.motoru 5-6 mayıs tarıhınde hava sartları uygun olursa almaya gelıcem.kısmet olursa 3-4 gun ıstanbulda kalma durumumvar.evde şişli de teşviey camiini bılırmısın bılmem orada.tekırdag da uzak degıl hanı.:queen:ahmet abım sormus motorsuzlugu.berbat hatta boktan bı durum motorsuzluk..ama bugun cozdum o sorunu.aynı gun aynı bayıden aynı renk almıstık motorlarımızı arkadasımla.ona dedım sen kullanmıon ver mayısa kadar tkılam dıye.aksam ustu gıdıp aldım motoru.ben 13 bınde sattım onun motor daha 1900 km de.:queen:yyanı motorsuzluga ancak 4 gun dayana bıldım.
Ben de geçen yaz başı MT 65 takımı 200 e taktırdım her şey dahil :sunny:siz gene iyisiniz. Ben burda mt 65 sadece arka tekeri toplamda 150 tl ye taktırmıştım geçen yaz başı. Burayada yazmıştım. 100 lira gene iyi fiyat.
ilk seferinde olur böyle ya yapıcak bir şey yok. 100kmde 3 litre civarı yakıyor değil mi benimki deponun dibini gördü sanırım. nasıl ölçebilirim ne kadar yaktığını
Yoo benimki acımıyo artık Adem alıştım ben :santa:
yalama oldu artık diyon yani :queen: bidahakine tedbirli olalım. Gazık yemiyelim![]()