Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

11 yıl şamriyelli bindim titana. Yalan yok ayda bir patlak olmamasına rağmen lastikteki hava çok belirli bi şekilde düşüyodu. Yani 15-20 arasına. Her ay abartısız hava basıyodum. Ben bu tubless lastıkli wolfu alalı aşa yukarı 6 ay oldu. Aldıktan 3 ay sonra hava kontrolü yaptım çok az bişey eksik çıktı. Nerde şamriyellinin hava eksiltmesi nerde tublesin hava eksiltmesi. 3 ay oldu, 3 bin km den fazladır ölçmedim havasını ama hala taş gibi. Kesinlikle şamriyelli lastik daha çok hava eksiltiyor. Benim tecrübem böyle.

Şimdi Adem abi, bu gibi konularda azınlık kişisel tecrübelerden ziyade; totalde sağlanmış çoğunluk tecrübeler önemli.

Sağlıklı lastik, normal şartlarda sadece sıcaklık farkından dolayı genleşme/büzüşme yapar ve basınç farkı sıcaklık değişiminin sonucu olarak 1-2 psi oynar.

Ancak, eğer 10-12 psi düşüşler yaşanıyorsa (hem tubeless hemde şambrelli lastik için) sıkıntı var demektir.

Evet, tabiiki lastiklerin basıncı periyodik kontrol edilmeli; uzun yol öncesi tüm kontroller gibi bu da eksik edilmemeli. Fakat bu demek değildirki bir lastiğin her hafta 8-10 psi basınç kaybı yaşaması normaldir.. Bu durum ortada sağlıksız birşeylerin olduğunu gösterir. Acilen önlem alınmalıdır. Lütfen ukalalık olarak almayın ama lastik konusu şakaya gelmez. Heleki motosiklette; canımız o 2 tekerleğe bağlı!

teknolojinin nimetlerinden faydalanmıyosunuz, sonra burda vıdı vıdı ediyosunuz :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------

Şimdi Adem abi, bu gibi konularda azınlık kişisel tecrübelerden ziyade; totalde sağlanmış çoğunluk tecrübeler önemli.

Sağlıklı lastik, normal şartlarda sadece sıcaklık farkından dolayı genleşme/büzüşme yapar ve basınç farkı sıcaklık değişiminin sonucu olarak 1-2 psi oynar.

Ancak, eğer 10-12 psi düşüşler yaşanıyorsa (hem tubeless hemde şambrelli lastik için) sıkıntı var demektir.

Evet, tabiiki lastiklerin basıncı periyodik kontrol edilmeli; uzun yol öncesi tüm kontroller gibi bu da eksik edilmemeli. Fakat bu demek değildirki bir lastiğin her hafta 8-10 psi basınç kaybı yaşaması normaldir.. Bu durum ortada sağlıksız birşeylerin olduğunu gösterir. Acilen önlem alınmalıdır. Lütfen ukalalık olarak almayın ama lastik konusu şakaya gelmez. Heleki motosiklette; canımız o 2 tekerleğe bağlı!
bana göre tubless daha sağlıklı. Çünkü şamriyelli kadar hava eksiltmiyor. Benimki eksiltmiyor hiç olmazsa.

Nasıl kullanıcınız yaw siz :) O kadar sene pisiklete bindim.. 3 Boy.. kücük-orta-büyük.. Hiç birinde lastigim patlamadı hemde kabak gezdim.. Aractada öyle istetme satılır lazım olmuyor zaten :)

Ooo, 250 YBR mi geliyor? Bi tur verir misin ağaaaabey!!? :queen:
motor dudulluda. novarıx kardesım.motoru 5-6 mayıs tarıhınde hava sartları uygun olursa almaya gelıcem.kısmet olursa 3-4 gun ıstanbulda kalma durumumvar.evde şişli de teşviey camiini bılırmısın bılmem orada.tekırdag da uzak degıl hanı.:queen:ahmet abım sormus motorsuzlugu.berbat hatta boktan bı durum motorsuzluk..ama bugun cozdum o sorunu.aynı gun aynı bayıden aynı renk almıstık motorlarımızı arkadasımla.ona dedım sen kullanmıon ver mayısa kadar tkılam dıye.aksam ustu gıdıp aldım motoru.ben 13 bınde sattım onun motor daha 1900 km de.:queen:yyanı motorsuzluga ancak 4 gun dayana bıldım.

ben üç gün önce salcano wolf aldım ikinci el arka tekeri zaten abi değiştir demişti ben baktım sürekli iniyor teker. daha önce çivi batmış köpük doldurmuş. dişleri de yenik. tekeri şişirmek için petrol ofisine gittim alet ön tekeri şişiriyor arkayı şişirmiyor hatta daha da indi. patlak teker zımbırtısıyla şişirdim sonra acilen bursa merkezde adalet sarayının o taraflarda büyük bi tamirciye gittim adam öğrenci motor cahili yanımda kız arkadaşla geldiğimi ve acilen değiştirmem gerektiğini görünce irc tekere 80 lira dedi 20 lira değiştirmeye aldı ön balata da değişti 20 lira aldı. sıkıntı bildiğin

cem kardesıme bahsettıgım durumu yasamıs.hemen telefonla aradım kendısını.2 defa aramıs benı fakat telefonun cekmedıgı zamanda aramıs sanırım.halbukı prellı mt 65 komple takımına 150 tl fıyat vermıslerdı bana.bahsetmıstım kendısıne ama,bursayıda bılmemesınden kaynaklanan durum.usta goruntulu canbaz herıfte ogrencı adamı gorup fazla parasını almıs ama emınımkı o para bıyerlerınden cıkar. cem kardesımın acemılıgıne gelmıs bı nevı.bursaya gıttıgımde kendısını 2 ustayla tanıstırıcam kı boyle yamyamların elınde oyuncak olmasın.

siz gene iyisiniz. Ben burda mt 65 sadece arka tekeri toplamda 150 tl ye taktırmıştım geçen yaz başı. Burayada yazmıştım. 100 lira gene iyi fiyat.

ilk seferinde olur böyle ya yapıcak bir şey yok. 100kmde 3 litre civarı yakıyor değil mi benimki deponun dibini gördü sanırım. nasıl ölçebilirim ne kadar yaktığını

motor dudulluda. novarıx kardesım.motoru 5-6 mayıs tarıhınde hava sartları uygun olursa almaya gelıcem.kısmet olursa 3-4 gun ıstanbulda kalma durumumvar.evde şişli de teşviey camiini bılırmısın bılmem orada.tekırdag da uzak degıl hanı.:queen:ahmet abım sormus motorsuzlugu.berbat hatta boktan bı durum motorsuzluk..ama bugun cozdum o sorunu.aynı gun aynı bayıden aynı renk almıstık motorlarımızı arkadasımla.ona dedım sen kullanmıon ver mayısa kadar tkılam dıye.aksam ustu gıdıp aldım motoru.ben 13 bınde sattım onun motor daha 1900 km de.:queen:yyanı motorsuzluga ancak 4 gun dayana bıldım.

ooo iyi geçicide olsa motorize olmuşsun genede iyi sevndm senin adına aman diikat et emanetin ardında şeytan dolaşır derler :wiinkk:

siz gene iyisiniz. Ben burda mt 65 sadece arka tekeri toplamda 150 tl ye taktırmıştım geçen yaz başı. Burayada yazmıştım. 100 lira gene iyi fiyat.
Ben de geçen yaz başı MT 65 takımı 200 e taktırdım her şey dahil :sunny:

ilk seferinde olur böyle ya yapıcak bir şey yok. 100kmde 3 litre civarı yakıyor değil mi benimki deponun dibini gördü sanırım. nasıl ölçebilirim ne kadar yaktığını

En sağlıklı ölçüm depoyu ağzına kadar doldur 100 km bin sonra tekrar doldur aldığı benzini hem lt hem TL olarak 100 e böl :cat:

F54

valla yolunacak kaz memlekette çok :queen:
aslında daha manyak ata sözlerim var ama buraya yazılmaz:queen:
ben çift mt 65 e 120 tl vermiştim:cherry:

"Olsun varsın biz genede memnunuz bu dünyada olmasada ahrette huzur buluruz" ::blusssh:::blusssh:

http://www.youtube.com/watch?v=xKsHa7--kXc

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

yalama oldu artık diyon yani :queen: bidahakine tedbirli olalım. Gazık yemiyelim :)

Yalama olmadıda Adem ama genede kulağımızın arkasına iyi sahip olalım biz bi orası kaldı çünkü :queen:

fatih 1 kere vermişte o kadar ucuza almış :pl: biz vermediğimiz için o kadar pahalı aldık abi :queen:

::yanliss: cıxx işte bu olmadı Adem ağa o verdiyse bizde takdırdık o zaman :p Allahın Sakaryalısıyla polemiğe sokma şimdi kendini istersen :)

ama şöyle olabilir bizim pahalı MT 65 ler onun ucuz Mt 65 leri döveeeee:queen:

F54

abisi benim motora çin malı olmayan parça takarsam çalışmaz ::xblink::
orj parçayı benimseyeniyor garibim ybr:pl:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar