Merhaba arkadaşlar.Keyifler nasıl?
Tahsin benim motor 19470 km de yani tam olarak açılmış ve alışmışbenim istediğim hız 100-110.
ki ybr motoru bunu çok rahat yapabilecek kapasitede.
düzde
1. vites 40 ok
2. vites 60 ok
3.vites 80 ok
4.vites 100 ?? aha bunu yemiyor. 8000 devirde 90-95kmde kalıyor motor.
5.vites desen yok gibi. uzun yol için yapılmış. ekonomi modunda.
7-8 saniyede 80e çıkabilen bi motor. bence 100-110 sabit gidebilir.
ben bi performans hava filtresini bide ön dişli deneyeceğim. bide şu katalitik konvertör iptalini soruşturacağım.
belki eksoz değişirim bide.
zaten limitlerinde bi motor. anca motoru yoran şeylerin iptaliyle performansı bi nebze artar. düzde 110 bu motorun hakkıdır.
yanlız 150 cc pistonu krank kaldırmaz benden söylemesi. Max 135 cc rektefe ile. Bak buraya yazıyorum 150 cc yaptırırsan kitler yada krank kırar. Büyük masraf açar. Komple motor yaptırırsın. O yağ buhar olmamıştır. Niye bizimki 3 bin km de 50 gr bile buhar etmiyor? Rektefe ile biraz büyük piston attır. Max 135 cc olsun. Elektriğinide yükselt tamamdır. Karburatör memesinide oynama. Gene pişman olursun. Bak maxi demedi deme sonra.
demekki karter havalandırmasını kapatmak iyi bişey değilmiş.
bu sabah yokuş çıkarken motordan tırrrrrrrr diye ses gelmeye başladı ve stop etti. bastım marşa çalıştı. ama tırrrrrrr sesi devam ediyor.
neyse ev yakın gittim hemen. bide baktım motorun altı komple yağ içinde. yağ kalmamış. bir litre kadar yağ koydum. gene kaçırıyor.
hemen servise götürdüm. gene alttan yağ damlatıyodu. koyduğum yağıda atmış motor.
bakalım uğrayacağım akşama. patlattık motoru herhal![]()
demekki karter havalandırmasını kapatmak iyi bişey değilmiş.
bu sabah yokuş çıkarken motordan tırrrrrrrr diye ses gelmeye başladı ve stop etti. bastım marşa çalıştı. ama tırrrrrrr sesi devam ediyor.
neyse ev yakın gittim hemen. bide baktım motorun altı komple yağ içinde. yağ kalmamış. bir litre kadar yağ koydum. gene kaçırıyor.
hemen servise götürdüm. gene alttan yağ damlatıyodu. koyduğum yağıda atmış motor.
bakalım uğrayacağım akşama. patlattık motoru herhal![]()
herkese slm arkadaşlar internet yok evde nerde bulursam artık anca öğle girerim pazartyesi size haber edeceğim i,nş. nere çıkarsa askerlik
tahsin geçmiş olsun sana demiştim kapatma orjinalini yap motorun hava alan yeri o delik sen onu kapatınca bu sefer motor başka yerden kendine hava alcak yer aradı ve contaları patrlattı büyük ihtimal altdan geliyorsa işin baya zor gibi allah yardımcın olsun motorun suçu yok bunda suç senin şimdiden deyem
tahsin geçmiş olsun. Ama o yüzdende olsa küçük ihtimal, büyük ihtimal başka sebeblerde olabilir. Neden olmuş öğrenince bi yaz bakam.
Maxi bugüne kadar 150 cc ye çıkartıp randıman alan birini görmedim hiç.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------
hoşgeldin fatih :rendeer: ben bile merak ediyom fatih askere nere gitçek acaba? Bu taraflara çıkarsa yanındayım fırsat buldukça.
ahmet abımın yazdıklarına katılıyor ve şu özlü sözü yınelıyorum....TEŞBİHTE HATA OLMAZ....Tahsin benim motor 19470 km de yani tam olarak açılmış ve alışmış
1. vites 40-(zorlarsan 50-55)
2. vites 60-(65-70)
3.vites 80-(85-90)
4.vites 90(100-105)
5.vites 90-(100-110)
eğer tekrar 4 e çeker kesiciye kadar uzatır sonra 5 yaparsan (115)
5. vites6000 rp-m 80 km 6500 rpm-90 km 7500 rpm devirde 100 km ile sabit gidiyor :cat:
Yani demem o ki hele bi motorun 10binli kmlere gelsin bu hızlara zaten kendiliğinden çıkacaktır unutmaki
yürümeyi yeni öğrenmiş bebeği hemen koşturmaya çalışmamalısın düşer sakatlanır mazallah :bounce: