Adil Abi; Gezi deme abi.. Geziyi geçtin ben motora bile binemiyorum daha..

ale:
-ZERO-; öncelikle ismini yazda bilelim dostum.. her seferinde zero yazmayalım..
Aydın Abi iyidir ilk bakımda benim motora castrol yağ konmuştu.. ama merak etme eni de çok kaliteli iyi bir yağ. hatta fiyat olarak daha pahalı. Benim motosiklettede ilk bakımda sadece yağ değişimi yapılacaktı.. Aydın Beyle sohbet ederken şu nasıl bu nasıl.. motosikletin her tarafını kontrol edip sıkmış.. gerekli yerleri yağlamıştı.. Bu işi kendin de yapabilirsin.. şimdi benim için zor bişey değil.. sadece yağ parası almıştı.. 2. Bakım içinde 80 TL demesine ragmen 60 TL gibi bir rakama yaptırdım diye hatırlıyorum.. Pazarlığını yap.. Motosikletim 4.200 km ve hiç bir sıkıntısı yok.. Zincir temizleme ve yağlama işin baştan beri kendim yapıyorum.. gerekli yerleri yağlıyorum.. civata kontrollerini yapıyorum.. Bi ara tanışalım.. Alet edavatı getirir.. beraber yağlama ve kontrol işlemini yaparız.. benim bildiğim kadarı ile sende öğrenmiş olursun..
Meriç; Kardeş sanal alışverişlerde olur öyle şeyler.. orada yazılan sürelere 2-3 hatta 5 gün ilave etmeyi öğrenmen lazım.. Sanal alışverişe başladığım İlk zamanlarımı hatırladım.. Takma kafanı böyle şeylere.. çok defa alışveriş yaptım arada olur öyle... Şimdi siparişi veriyor bekliyorum.. Ama özellikle güvenilir site ve kişilerden alışveriş yapmaya gayret ediyorum.. Bir söz var ya randevulaşma ile ilgili bizim Türk insanı bu sözü hayatının her yerinde uyarlayarak kullanıyor..
"Saat 10' randevumuz varsa 11'e kadar bekle eger 12'de gelmezsem sen de 1'de gidersin..."
Sanal alışveriş için uyarlıyorum..
"Siparişte aynı gün kargo mu yazıyor..2 gün sonra veririm eğer 4 gün sonra hala kargoya vermemişsem.. 6 gün sonra kontrol et kargoda değilse iptal edersin..."
Bak ben Çinden kargo verdim 15-30 gün kargo süresi diyor.. Gelmezse bile çok umrumda olmayacak.. Stresten çok çektim artık oluruna bırakıyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Meriç kötü satıcıya düşmüşsün. Kötü yorumu bas geç boşver.
Servis konusunda kesinlikle arkadaşlara katılıyorum. Tırnağın varsa kaşınırsın hesabı. Zaten servise anca arıza durumunda gidiliyor. Hondada yamahada böyle. Motorcu kamyoncu gibi bişey. Yağından anlayacak suyundan anlayacak motorunun.yoksa servislerle hele yetkili servislerle adamın anası ağlar.
Zincir dişli değişmeye 80tl istedi servis. 25tl zincir dişli seti. 55tl işçilik alıyor. Bukadar basit bişeye düşün işte.
Bende hiçbirşey bilmiyodum. Zamanla öğrendim.
Yeterki benim gibi yağı fazla koyup motoru patlatma
Tahsin kardeşim ne çekmiş senden bu wolf yaaaa....
Ama bu sayede bizi daha bilinçli yönlendirebiliyosun.. Teşekkürü bir borç bilirim..