Bu kez otellik bir iş olduğunu düşünmüyorum. Manavgat ta yanan yerler pek otele müsait yerler değil. İlk çıkan noktalar engellenmese (burada Antalya-Alanya yolunu sınır kabul edersek) belki otellik alanlara gelebilirdi. Yangınlar şu an oteller tarafında değil, iç kesimlerde. Yalnız Taşağıl (Serik) tarafına doğru ilerliyor, oradan Beşkonak-Köprüçay tarafına devam ederse Allah muhafaza durum iyice vahimleşir. Şu an devam eden yangınlardan, Oymapınar Barajının üstündeki alana, ve olası Köprüçay yangınında, karadan müdahele edilmesi çok ama çok güç.
Sabotaj olduğunu varsayarsak şunu sormak lazım; 2 günde ülkede 70 in üzerinde yangın çıktı, bir tanesi bile ilgili istihbarat alınamadı mı?
Diğer bir husus, biz ormanlaştırmıyoruz ülkeyi, sadece ağaçlandırıyoru. Aynı şey değil. Tutturmuşuz bir kızıl çam, her yere onu dikiyoruz. Yanan alanlar incelendiğinde, yangının en hızlı yayıldığı ve tekrar alev aldığı yerleri sonradan ağaçlandırılan alanlar.
Velhasıl kelam, belkide Antalya'nın en verimli en el değmemiş topraklarını kaybediyoruz. Nasip olursa hafta sonu o tarafa gidip, elimden geldiğince yardım etmeyi düşünüyorum. Ve dikim zamanı gelince ağaç dikmeye gitmeyi
Hatta motosiklet grupları olarakta bir etkinlik düzenlenebilir.