Ruhsat ve Noter İşlemleri Hakkında Her Şey

bende muamelecı ıle anlastım 120+20ytl vekalet yanı muamelecı masrafı 140 noter masrafıda 150 ytl yanı 300ytl ellerımden oper:pale:

mondiall' Alıntı:
noter satısışında 2 el alıcaksan motorum temiz belgesi gerekiyor. temiz belgesini almak için motorun vergileri ödenmiş olması lazım. bunu vergi dairesinde alıyorsun.alıcak arkadaşla notere gidip kimliklerinizi veriyorsunuz ve 45 dakkada işlemle oluyor sözleşmemler hazırlanıp imzalanıyor.bunun toplam maliyeti yaklaşık 150 milyon. motoru alan arkadaşta 30 gün içerisinde ruhsatın yapragını değiştiriyor. kısaca tecil ettiriyor.2 el alan arkadaşlar dikkatli olun 30 günü geçirmeyin yoksa benim gibi 101 milyon ceza ödersiniz .şuan motorumu sattım ama alan kişi hala üzerine almadi bir kaç gün içerisinde almassa çalıntıya çıkarıcam ve tum haklarımı kesicem. hepinizin bilgilerine sunarım ben ettim siz eylemeyin. bu arada verdigin bilgiler için sagol dostum bende yeni motorum alırsam senin yaptıgın gibi alıcam

Peki ruhsat tescili ne kadar tutuyo hiç bilgin var mı?

Arkadaşlar Taksim, Şişli, Beşiktaş civarında (yani bunlardan birisine yakın) motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi nerededir bilen var mı? Motosikletimi satıcam temiz kağıdı almam lazım ama vergi dairesi nerededir bilmiyorum bilenler yazarsa sevinirim.

----------------

Üstte sorumu sormuştum ama bugün işlemleri yaptırınca benden sonra bu konuyu merak edenlere bilgi veriyorum. Bu bölgede en yakın Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi Galata da var. Bankalar caddesine girince Merkez Bankasının çapraz karşısında sarı renkli bir bina. Aracınızın vergi borcu yoksa hemen aabiliyorsunuz. Herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

ruhsat plaka hakkında yardım

arkadaşlar merhaba.bana bi şekilde sıfır bi motor geldi mondial marka rt 125 modeli.ama ruhsatım ve plakası yok bu konuda bilgisi olan var mı.ne kadara mal olur nerelere nasıl başvurum gibisinden.şimdiden teşekkürler..

Bulunduğunuz ilçede Trafik Şube Müdürlüğü'nün yakınlarında takipçiler muhakkak vardır. Onlara yaptırabilirsiniz. Bu iş için benim bulunduğum yerde (Bodrum) takipçiler 40-50 YTL civarı ücret alıyorlar.

Kendiniz yapmak istiyorsanız, bildiğim kadarıyla gerekli evraklar şunlar:
1- Satıcının faturası
2- Satıcının yetki belgesi
3- Şöförler Cemiyeti'nin hazırlayacağı ruhsat(plaka) başvuru belgesi
4- Trafik Sigortası
5- Gümrük şehadetnamesi
6- Trafikten alacağınız boş ruhsat
7- Ruhsat başvurusunu yapanın nüfus cüzdanı (firma içinse bilgim yok)
8- 1, 2, 7. maddelerin fotokopileri (ikişer tane olsa yetiyordu galiba)

Yukarıdaki belgelerle Trafik Şubesine müracaat ediyorsunuz. Plaka çıkmadan hemen önce şubeden verilecek belge ile Vergi Dairesi'ne kayıt yaptırıyorsunuz.

Hatırladığım kadarıyla bu kadar. Bu ay başında plakamı kendim çıkarttım, yalnızca şehadatname için takipçiye gittim. 150cc motor için toplam 131 YTL masraf yaptım.

Kolay gelsin.

Ver bir muşavire yapsınlar. Devlet dairesidir zor iş yürür. Aman derim. Ben devlet bankası ile bile gırtlak gırtlağa girdim. Kendi paramı bağlı olduğum şubeden çekerken bile para alıyorlar. Bi de fırça atıyorlar.

orcun53' Alıntı:
tata teşekkürler..
Rica ederim. Faydası olur umarım. Bu arada, aramıza hoşgeldiniz...
scud' Alıntı:
Ver bir muşavire yapsınlar. Devlet dairesidir zor iş yürür. Aman derim. Ben devlet bankası ile bile gırtlak gırtlağa girdim. Kendi paramı bağlı olduğum şubeden çekerken bile para alıyorlar. Bi de fırça atıyorlar.
O kadar zor değil scud kardeş. 1 günde bile plaka çıkartanlar var. Benimki - kendi tembelliğimden - 3 gün sürdü.

Ruhsat sorunu;

Arkadaslar allah izin verirse yarın motor alıcam. 2. el bi cbr 125. sormak istedigim motoru uzerime almak istiyorum. ruhsatın el değiştirmesi nekadar surer bilgisi olan yardım edebilirmi ? yarın ruhsatı uzerime alıp geri donebilirmiyim yoksa bir kac gun beklemek zorundamıym.

'bir de sıfır alınca
işlemleri kendin yaparsan , istediğin plakayı listeden seçme şansın var 'Diyenlere kanmayın arkadaşlar gidin trafik şubeye hasan tahsın ve thai ARKADAŞLARIN yazmış oldukları evrakları alarak huzurlu bir şekilde gidin ,işleri hem öğrenmiş olursunuz hemde görürsünüz işler nasıl yürüyor muamelecilere kanmayın :pr:

ilk önce boyatmış olduğunuz motorumuzu 1 de ek-1 alıp doldurduktan sonra araç muayene istasyonuna gidip motorumuzu tespite sokuyoruz(ek -1 rin üzerine muayene istasyonundaki memur motorun rengini yazıyor-unutmadan ek-1 lerin diğer kısımlarını kendimiz dolduruyoruz şahıs bilgileri motorun bilgileri gibi) araç muayene memuru ek-1 'e hologram yapıştırıyor ve siz ek-1 ler ve boya faturasını (trafik polisleri işçilik faturası derler)alıp yanınızda 54 ytl ile trafik şubeye gidip ruhsatları bu evraklarla teslim ettikten sonra onlar size yeni ruhsatları verirler 1-2 saat sürer üzerinde rengi değiştirmiş olursunuz( tescil belgesi ve trafik belgelerinizi):cherry:

'yurt dışında ve istanbulda bazı harley lerde ufak plakalar goruyorum.. ' demişsiniz yasal değil polis söktürebilir dikkat edelim.

Fatura eğer şirket adına ise ruhsatlar sirket adına çıkar ,ama noter satışı yaptırdıktan sonra aracı kendi üzerine alabilirsin

LÜTFEN ARKADAŞLAR MOTORLARINIZIN TESCİL İŞLEMLERİNİ NASIL MOTORU BİR PARÇANI GİBİ GÖRÜYORSAK TESCİL İŞLEMLERİDE ÖYLEDİR.SİZİN HABERİNİZ OLMADAN MUAMELECİLER MOTORUNUZUN ÇHEYNCİNİ YAPIYO OLABİLİRLER ONUN CEZASINI SEN ÖDEME ONUN HER YAPTIĞI HATAYI SİZLER ÖDEYEBİLİRSİNİZ-BİZLER ÖDEDİK - :pr:

ARKADAŞLAR 2.el motorların tescil süresi 30 gün (2 nisan-1 mayıs örnektir) sıfır motorların 3 aydır.bu süreler içerisinde yapılmaz ise 75,75 ytl peşin olarak ceza kesilir ondan sonra işlemler yapılır.paranız boşa gitmesin ZEVKİMİZ için harcayalım:bounce:

Özel plaka istiyorsanız 1200 ytl civarında bir fiyatı gözden çıkardıktan sonra trafik şubenize (trafik tescil ve denetlem büro amirliğine) giderek yaptyıra bilirsiniz devamın da onlar size yardımcı olur.:rendeer:

Son düzenleme:
tabi bu arada islemlerin kısa yada uzun surmesi tahminminme şubenin bulundugu ile gore yoğunluğa gore deişiklik gosterir

İkinci el olarak aldığım motorumun ruhsat değişikliğini geçen hafta yaptım. Biraz maceralı bir değişiklik oldu. Aşağıda anlatacaklarımı ikinci el alacaklara ya da alıp da henüz değişiklik yaptırmamış olanların bilgisine sunuyorum.

Motorunuz ruhsatı nereye kayıtlı ise işlemlerinizi de orada yaptırıyorsunuz. Benim motor sultanbeyli'ye kayıtlıymış orayı bulana kadar canımız çıktı. Adınıza kayıtlı bir trafik sigortası yaptımanız gerekiyor. Bu sigorta yaptırdığınız acenteye göre değişmekle birlikte 25-30 mily. civarı tutan birşey. Genelde aynı yerlerden birinde Ek-1 belgesi alıp doldurtmanız gerekyor. 5 ytl de bunun için alıyorlar.. Noterde satıştan sonra aldığınız belgeler, sigorta pulunuz, ek-1 belgesi, ruhsatın iki yaprağıda, ve kimliğiniz ile trafiğe başvuruyorsunuz. İşlemleriniz yaptırdığınız subenin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 3-4 saat sürebiliyor.. Bizim ruhsatı kaybettiler. 4 saat bekledik sonra anladıkki işgüzar bi muameleci bizim ruhsatı kendi evrakı sanıp almış sonra da bankolardan birinde bırakıp gitmiş.. bizde polislerle döne döne ruhsat arıyoruz muameleciler birbirlerini arayıp yanlışlıkla aldıkmı acaba diye aradılar. Polisler yenisini bastıktan sonra bankolardan çıktı. seri numarasından iptal ettik felan dediler ama umarım başımıza iş açılmaz. Tabi polislerde bu muamelecilere fena halde kızıp hepsnden muamele ücreti olarak 25 ytl topluyordu biz çıkarken.. sonra ne oldu bilmem.. başınıza gelirse dikkat edin diye yazdım.

Peki diyelim istanbulda oturuyoruz motoru bursadan aldık peki plaka işlemlerini bursadan yaptırıp istanbul plakası çıkartabiliyormuyuz yoksa bursadan plaka çıkardığımız için bursa plakasımı oluyor.

gugukk' Alıntı:
Peki diyelim istanbulda oturuyoruz motoru bursadan aldık peki plaka işlemlerini bursadan yaptırıp istanbul plakası çıkartabiliyormuyuz yoksa bursadan plaka çıkardığımız için bursa plakasımı oluyor.

bursadan alınan plaka 16 olur
istanbuldan aldığın 34

Çok saol,inşallah buna da zam gelmez ötvde olduğu gibi sonra başlığı yenilemek zorunda kalma

@Hasan Tahsin saol belki bursadan istanbul plakası çıkarabiliriz diye düşünmüştüm demekki olmuyormuş.
@extacy77 valla haklısın herşey bu aralar zam ve artış içinde birşeyler alıcak olanlar beklemeli, 2-3 ay böyle devam edicekmiş ondan sonra durulucak deniyor tv de ki zaati muhteremler.

ruhsat muayene sürelerimizde hata varmı

arkadaşlar regal raptor topicinde bu konuyu tartışıyoruz.sanırım bu yönde bir
yanlışlığa maruz kaldık...herkezin ilk geçerlilik süreleri farklı.benimki örneğin iki yıl.kiminin bir yıl.ancak bu konudaki yönetmeliğe göre benim bir yılım kayıp..
bu konuda bilgisi olan varmı acaba..bakın yönetmelik ne diyor bu konuda...
YEDİNCİ BÖLÜM: ARAÇLARIN MUAYENELERİ İLE İLGİLİ HÜKÜMLER

MUAYENE SÜRESİ

Madde 14- Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;

a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,

b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,

c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,

d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

c) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, periyodik muayeneye tabi tutulur.

bu mevzuatla ilgili bilgiler http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/22002.html
den alıntı yapılmıştır..yılda 350 bin adet motosiklet satılan birülkede ne zaman haklarımız bize teslim edilecek aramadan...

SAVASXXL' Alıntı:
dostum 2 yıl olarak düzelitiliyor ısrar edin arkadaşlar...
ama yönetmelik diyorki ilk alımda 3 yıl bitiminde 2 yıl.yani bizim ilk muayene sürelerimiz 01.01.2005 tarihinden sonra verilen tescillerde 3 yıl sonrasına şeklinde olmalı.
TycOOn' Alıntı:
benimkine de 5/2007 yekadar yazmışlar
senın de 2 yılın kayıp.kaç gün olduki alalı motorunu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar