Plaka Ve Ruhsat İşlemlerini Kendiniz Yapın 116 YTL niz Cebinizde Kalsın..
Selam arkadaşlar ,
Uzun zamandır bir motor sahibi olmak istiyordum ve sonunda oldum. :bounce:
Keeway superlight 150 aldım. Süper bişey herkese tavsiye ederim.
İstanbul / üsküdar da oturuyorum ve bu civarda oturan herkes plaka ve ruhsat işlemlerini anlatacağım şekilde yaparsa 116 YTL karlı olur
1). İlk işiniz motoru satın aldığınız yerden ötv belgesi, fatura vs. tüm belgeleri alarak trafik şubeye gitmek ( çinili karakolun aşağısındaki çevik kuvvetin içinde)
2). Burada sizden
8 ytl ücret alıyorlar. Araç Tescil Nakil bildirim belgesi verip fotokopisini istiyorlar ( Polisler Plaka kağıdı diyor) ve 2 adet EK-1 Formu veriyorlar ve bu formların daktilo yada bilgisayarda doldurulması mecburi. ( çevik kuvvetin yanındaki muameleci
5 ytl ye formu dolduruyor. çevik kuvvetin karşısındaki muameleci ise 10 ytl den kuruş indirim yapmıyor:farao: )
3). Tescil işlemleri için
54 YTL Ödeme yapılıyor. Bu işlemler normalinde çok uzun sürer ama muamaleci ,özellikle bizim tüm işlerimizde yardımcı olan Göker adındaki genç arkadaş, topsakallı orta boylu sağa sola koşarken görürsünüz, kısa sürede tüm işlemleri yapıyor.:cat:
4). Bu işlemlerden sonra sigorta işlemlerini yapıyorsunuz.( selamsız taksi-dolmuşlarına binip sondurakta inip otoparkın içinde 2. kattaki yeni açılan isviçre sigortadaki adını hatırlamadığım dünya tatlısın hanım efendiye
22,40 ytl ye yaptırabilirsiniz):wiinkk:
5). Ve plaka işlemlerine başlıyorsunuz (ücretsiz). Plaka işlemlerinizi isterseniz Bostancıda anlaşmalı plakacıya isterseniz benim yaptığım gibi sıra beklemeden Beşiktaştaki Nuri plaka ya gidebilirsiniz ( Beşiktaş merkezde Tansaşın arkasında az yukarda ara sokak da, sorsanız gösterirler) . Gitmeden önce Muameleciye plaka basımı için fax çekmesini rica ederseniz, plakacıya gittiğinizde basılmış, hazır plakanızı alabilirsiniz.
6). Artık tüm işlemler bitti sayılır, aldığınız plaka ve evraklarla tekrar trafik şubeye gidiyorsunuz, plakanıza mühür basılıyor. Zaten siz gelene kadar mumeleci Göker kalan tüm işlemleri halletmiş olur

Daha sonra gişedeki görevlilere evrakları veriyorsunuz ve ruhsatınızı alıyorsunuz
Ben işlemlere 14:00 da başladım trafik şubenin kapanış saati 16:30 da ruhsatımı aldım
İşlemler :
Plaka kağıdı ve formlar 8 YTL
Form doldurulması için 5 YTL
Tesil işlemleri 54 YTL
Trafik sigortası 22,40 YTL
Toplam 85,40 YTL
Kazancınız 114,60 YTL
Kolay gelsin...:rendeer: :cherry: