RS200 Başlangıç Motoru ?

Herkese selamlar 16 yaşında başladığım motor serüvenine zar zor da olsa çalışıp didinip borçla harçla 17 yaşımda ilk defa bir motor sahibi oldum ve rs200 aldım daha öncesinde 125 cc sınıfında 6000km ye yakın tecrübem var fakat vitesli motoru ehliyet aldığımdan beri hiç kullanmadım sonucunda ise çevrem hep bana neden 0 motor aldın 2.el alsaydın pert edersin gibi şeyler söyledi sizlere sorum nelere dikkat etmem gerekir ve sizce mantıklı bi hamle mi yapmışım yoksa 0 motor almak yerine 2.el mi almalıydım (şu an aktif olarak kuryeyim yaz kış kar yağmur motor kullandım)

RS200 ne zamandan beridir A1 ehliyetle sürülebiliyor? :) Zaten kanunları dinlememişsin kendi kafanın dikine gitmişsin dostum, bizden onay alman veya almaman bir şeyi değiştirmeyecek. Ha şahsi fikrimizi sormuşsun, bence mantıksız bir hareket yapmışsın. CC sınırlarının bir sebebi var ki yurtdışında bile ehliyet sınıfları mevcut.

Söylediklerimin hepsi bu motoru henüz A2’ye geçmeden kullanacağın durumlar için geçerli. Bunlar dışında uzun km’ler binmek istiyorsan motorunu sıkıştırmamaya özen göster, ani hareketlerden kaçınmaya çalış. Özellikle Bajaj grubu ani gaz açmalara pek gelmiyormuş.

Pert edersin kısmı için bir şey diyemeyeceğim. Eğer iradene hakimsen, bileğine sahip çıkabiliyorsan ve trafik kurallarına uyarak kullanıyorsan bir problem yaşayacağını düşünmüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli kardeşim bu genç yaşında kendine karenajlı, spor görünümlü ve ehliyet sınıfının limitinin üzerinde güçte bir motor seçmişsen trafikte riskli işler yapacağını tahmin etmek için alim olmaya gerek yok. Bir üst mesajda Khaira zaten söylenmesi gerekenleri söylemiş.

Motorlar sıfır da olsa pert olur 2. el olsa da pert olur, sen öldükten ya da sakat kaldıktan sonra malının değeri düşmüş, paran gitmiş çok da önemli konular değil bunlar. Hepsinin tamiri yapılabiliyor, dert etme parayı. Önce kasktan bota, motosiklet pantolonundan eldivene ne eksiğin varsa tamamla. Sürmeyi öğrenmek için de profesyonel bir kurumdan eğitim al ve bu eğitimleri ara ara tekrarla.

Şu an bu yaşında düzde 140 görmek ya da teker yapmak sana çok zevkli gelebilir ama bir kaç sene sonra bunların bir mok olmadığını anlayacaksın, umarım o zaman hala motor üstünde olursun.

Sana "dikkatli ol" desek, olmayacağını biliyoruz. Sana "eğitim al" desek, almayacağını biliyoruz. Kendi bildiğin gibi yap.

ekipman olarak ful takım kullanıyorum motoruda nisan ayında 18 olduğum anda ehliyet alıcam o zamana kadar nerdeyse hiç bir yere çıkarmadan kullanmayı düşünüyorum eğitimide şu anda çalıştığım halde alıyorum fikirlerinizi dinleyeceğim teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

irademe sahip olduğumu düşünüyorum fikirlerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim tecrüblerienizi benimle paylaştığınız için

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ekipman olarak ful takım kullanıyorum motoruda nisan ayında 18 olduğum anda ehliyet alıcam o zamana kadar nerdeyse hiç bir yere çıkarmadan kullanmayı düşünüyorum eğitimide şu anda çalıştığım halde alıyorum fikirlerinizi dinleyeceğim teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

irademe sahip olduğumu düşünüyorum fikirlerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim tecrüblerienizi benimle paylaştığınız için

İstanbul'da kendi motorlarıyla eğitim veren eğitmen ve kurumlar var, 18'ine gelene kadar onlardan 1-2 eğitim alsan faydasını çok görürsün. Zaman zaman bazı kurumlar kendilerine öğrenci çekmek için ücretsiz farkındalık eğitimi düzenliyorlar, burada "Sistem" denilen kavramın üzerinden hafifçe geçiliyor ama bu hafifçe geçmek bile sana çok şey kazandırır. Sen bu süreci en verimli şekilde tamamla, inan bana yaşıtlarını kıskandıracak kadar iyi süreceksin.

Yeni konu açmak yerine buradan yürüsem iyi olur diye düşündüm. Benim de sorum var. İlk motor olarak ben de rs200 düşünüyorum . Yaşım 32. Öyle teker yapayım yüksek hız yapayım diye bir fantazim yok. Sadece motoru görsel ve fiyat olarak çok beğendim. Araştırdığımda yakıt tüketiminin tasarruflu olduğunu gördüm. Sorum şu. Bu motor ile kuryelik yapan var mı ya da hiç kuryelik yapan gördünüz mü.

Motosikleti
D400
Yeni konu açmak yerine buradan yürüsem iyi olur diye düşündüm. Benim de sorum var. İlk motor olarak ben de rs200 düşünüyorum . Yaşım 32. Öyle teker yapayım yüksek hız yapayım diye bir fantazim yok. Sadece motoru görsel ve fiyat olarak çok beğendim. Araştırdığımda yakıt tüketiminin tasarruflu olduğunu gördüm. Sorum şu. Bu motor ile kuryelik yapan var mı ya da hiç kuryelik yapan gördünüz mü.

görmedim, muhtemel görmem de.

Oturuş pozisyonu dik; ayaklar spor gibi geride. sacma sapan bir şekil alıyorsun. rahat değil uzun sürüşler için.

bir de bu motora arka canta taktıgında çok komik durur ki bundandır hiç görmedim :D

görmedim, muhtemel görmem de.

Oturuş pozisyonu dik; ayaklar spor gibi geride. sacma sapan bir şekil alıyorsun. rahat değil uzun sürüşler için.

bir de bu motora arka canta taktıgında çok komik durur ki bundandır hiç görmedim :D

Şurdan siz de ilk kez görmüş olursunuz. Kullanan varsa daha geniş bilgi alabilirim bakalım belki çıkar.

Kurye motoru olarak kötü görüneceğinin farkındayım ancak scooter sevmediğim için tercih etmek istedim. En azından normal zamanda çantayı çıkarıp keyifli bir şehir gezisi yapılabilir diye düşündüm.

Motosikleti
D400

Şurdan siz de ilk kez görmüş olursunuz. Kullanan varsa daha geniş bilgi alabilirim bakalım belki çıkar.

hocam ben xmax250 ile de ; royal enfield hunter ile de kuryelık yapan gördüm de birisinin yapıyor olması bunu mantıklı kılmaz =) ss tipli motora komik duruyor. tabi sizin bileceğiniz iş. umarım yapan birisi cıkar.

Motosikleti
Ns200 15"
Ns200 ile belli bir süre kuryelik yaptım fakat bana çok zahmetli geldi, yağmurluk kullandığım zamanlarda inip binmek dert oluyor şehir içinde skuter hafifliği ve ağırlık merkezenin aşağıda olması çok avantajlı halde oluyor. Şu an kuryelik için Spontini kullanıyorum ve dünya varmış dedim. Kuryelik yapacaksanız Pcx veya N Max gibi modeller daha iyi olacaktır.

Ns200 ile belli bir süre kuryelik yaptım fakat bana çok zahmetli geldi, yağmurluk kullandığım zamanlarda inip binmek dert oluyor şehir içinde skuter hafifliği ve ağırlık merkezenin aşağıda olması çok avantajlı halde oluyor. Şu an kuryelik için Spontini kullanıyorum ve dünya varmış dedim. Kuryelik yapacaksanız Pcx veya N Max gibi modeller daha iyi olacaktır.
Faydalı yorumun için çok teşekkür ederim. İyi kötü yapılabilir diyebiliriz o zaman. Şöyle ki kız arkadaşımı da arada gezdirmek istediğim için hem günlük yaşam hem iş olarak idare edebilecek bir şey istiyorum. Aslında motoru kuryelik için maksimum 6 ay kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte taksidi bitecek. Sonrasında tekrar taksitle sadece iş için bir scooter düşünebilirim. Ancak bu sefer de iki motoru nasıl koruyacağım onu düşünmeye başladım.

Motosikleti
Ns200 15"
Faydalı yorumun için çok teşekkür ederim. İyi kötü yapılabilir diyebiliriz o zaman. Şöyle ki kız arkadaşımı da arada gezdirmek istediğim için hem günlük yaşam hem iş olarak idare edebilecek bir şey istiyorum. Aslında motoru kuryelik için maksimum 6 ay kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte taksidi bitecek. Sonrasında tekrar taksitle sadece iş için bir scooter düşünebilirim. Ancak bu sefer de iki motoru nasıl koruyacağım onu düşünmeye başladım.
Bu olay birazda yaşadığınız şehir ile değişir, çok yoğun trafiği olan bir yerde yaşıyorsanız yapmak eziyet olur diyebilirim. Günlük yaşam için skuter modelleri aslında daha el verişlidir, sele altı bagajı vb. alanlar çok daha kullanışlı olur. Ama illa bir motosiklet olsun derseniz naked modeller daha iyi seçenek olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar