Rodaj uzun yolda yapılmaz diye bir şey yok. Hatta rodajı tanımlarken uzun yolda olmaz diyen ve detay veren arkadaşlarda kendileri ile çelişiyor. Bence önemli olan o uzun olan yolun nasıl olduğu. Otobana girip 300 km. dümdüz gitmek ayrı bir şey, virajlarda vites atmak molalar vermek ayrı bir şey. Ben motoru aldıktan sonra ilk 180 km.yi 6000 devri geçmeden şehir içinde yaptım. Sonra uzun yola çıktım. Rotam İzmir merkez, Urla, Gülbahçe, İnecik, Karaburun, Yeni Liman, Küçük Bahçe, Balıklıova, Urla, İzmir merkez şeklinde idi. 220 km, 5 buçuk saat süren bir yol. Ama bu yol araba ile giderken bile 2. ile 5. vites arasında sayısız geçiş yaptığınız, çok sayıda virajdan oluşan, 1-2 yer dışında hafif iniş çıkışlı bir yol. Birkaç yer hariç isteseniz de 100 km ile gitmeniz zor. Ben 5000-6000 devri geçmeden, tabi ki ağırlıklı olarak 4-5-6 vitesi kullanarak ilk 400 kilometremi tamamladım. Sonraki hafta ise İzmir'den kıyı şeridi boyunca virajları takip ederek Kuşadası, Güzelçamlı Millipark, Söke, Ortaklar, İzmir yaparak 400 km daha yaptım. Bu yolda da farklı hızlar ve vitesleri kullandım. Kitapçıkta belirtildiği şekilde 800 km sonrası devri 7000-8000 lere çıkardım. Benim tek yaptığım normalde 2-3 haftada tamamlayacağım 1000 kmyi 3 günde sabahtan akşama uzun sabır sonucunda yaptım. (tabi haftasonundan haftasonuna yine 2 hafta oldu ama malum kış mevsimi) Rodajın ve sabrımın zorlandığı tek yer Söke - Bafa arası 24 kmlik düzlük oldu.
Bence motorun rodajı uzun yolda da yapılır. Ama buna uygun yol ve seyahat planı çizilmesi gerekli.