Risk faktörleri ve arasında ki değer farkları

Arkadaşlar merak etmiş olduğum konu şu.
aynı güç,hız ve koruma ekipmanlarına sahip bi sürücünün farklı motorsiklet modelleriyle yapmış olduğunu varsaycağımız kazadan hangi sebeblerle diğer modellere göre daha ağır veya daha hafif yaralanmalar oluşur.
( enduro,racing,chooper,scooter v.s ) gibi akla gelebilecek tüm tarzda ki motosikletler için kıyaslama yapalım.

ebat ve ağırlık arttıkça zarar artar heralde..?

-sadece tahmin!

Tahminimce race'lerde highside düşme riski daha fazla, cruiserlerde ise bacağın altta kalma riski.

Doğru mudur? Reysciler, çapırcılar?

Cevap bulunabilecek bir soru değil..

Çarpışma yönü sabit olmalı. Türleri bırak modellere göre bile(motorun ağırlığı, oturuş pozisyonu vs.) motorun sürücüsüne aksettireceği etki aynı olmayacaktır.

bence scooter tipi motorda daha şanslı olurlar çünkü motorun altında kalmak zor ama iş buraya getirmemek en önemlisi, Allah yardımcımız olsun

Hiç deneme fırsatım omladı ama teknik verilere bakılarak ss'lerde gaz kolundaki kısa süreli hakimiyetsizliklerin sonucu diger tarzdaki motorlara göre daha agır olur.

arkadan bir araca çarptığınızda sizde motorunuza çarparsızın ve bu durumda oturuş pozisyonu ve yerden yüksek olması sebebyile enduro tarzı bir motosiklet, oturuş pozisyonu ve alçak olması sebebi ile cruiser yada race motora göre size daha az hasar verecektir ama tabi motorunuzun üstünden uçarak öndeki araca girme ile kendi motorunuz ve öndeki araç arasında sıkışma arasında ne fark vardır onu bilemicem :)

hocam güzel bi konuya değinmişsin ! harbiden. şimdi enduro motosikletlerde yada diğer vitesli motosikletlerde koruma demiri var fakat düşmeden düşmeyede değişir. normalde koruma demiri olan bi motorda yan yattığın zaman ayakların kırılma olasılığı sıfırdır. tabiki iyi bi sürücünün hareket ve taktikleride önemlidir. ama scooter tarzı motosikletler daha güvenlidir çünkü olası bi kazada motor yan yattığı taktirde ayaklar arada kaldığından tehlike teşkil etmez o kadar. ben kendi yaptığım bi kazada sürat denemesi yaparken sinek konvoyuna dek geldim dolayısıyla bi 10 15 tane sinek gözüme kaçtı gözlerim kapandı açtım zar zor. sonrada hızımı 60 a düşürdüm fakat çakıla girdiğim,i farketmedim motor virajda yan yattı fakat nedense her düştüğümde ellerim,in üzerine düştüğüm için ayaklarımıda korudum. sadece avuç içime küçük taş bbattı olay sadece bu. Tabiki bu 16 yaşımda olan bi olay. yamaha aerox marka scooterla olan bi kazamdı

Tahminimce race'lerde highside düşme riski daha fazla

Abi ceddede highside a kalacak kadar motoru yatırabilen race ci nin ben elini öperim. Lastiği kötüyse ön teker kafadan kaydıysa virajda düşebilir tabi ama highside a kalıp lastik tutunup sürücüyü fırlatıp yere çarpmaz. Hani düşüpte elinizi öptürmeye gelmeyin bana :p
Kaydığı yönde durana kadar sürüklenir. Deri kıyafeti yoksa veya bariyere denk gelirse de vay haline...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar