Resim ne tarafa dönüyor ?

Sayfa açılır açılmaz bu resme bakın! Bayan ne tarafa dönüyor ?

133232.jpg

Eğer siz bu bayanı saat yönüne doğru döndüğünü görüyorsanız, beyninizin sağ tarafını kullanıyorsunuz.

Eğer öbür yönde görüyorsanız, beyninizin sol tarafını kullanıyorsunuz demektir.

Bazı insanlar her iki yönde de döndüğünü görüyorlar. Fakat çoğu insan sadece tek yönde görür.

Eğer siz diğer yönde de görmeye çalışırsanız ve görürseniz, IQ’nuz 160’ın üzerine ve hemen hemen dahi derecesindesiniz demektir.

(Sol beyin lobu, daha çok mantıksal, matematiksel, analitik ve stratejik konularda daha baskın bir etkiye sahipken, sağ beyin lobu daha çok düşünsel konular, melodi ve müzik hafızası, sanatsal unsurlar, şiir yazmak, resim ve boya işleri vb.. gibi konularda daha aktif rol oynamakta..)

(Dikkat: Test, ilk andaki dönüş için geçerli. Önemli olan ilk baktığınız anda gördüğünüz dönme yönü. Sonraki dönüş hareketleri odaklanma meselesi..)
(Gelen kutumdan alıntıdır:))

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
İlk anda saat yönünde gördüm. Odaklandığım zaman saat yönünün tersine de görebiliyorum ama çok zor oluyor. Bir anlık dikkatim dağılırsa hemen saat yönünde dönmeye başlıyor. :)

Bunun IQ ile ilgisi yok.. Beynin sağ veya sol lobunu kullanmakla da çok az ilgisi var. Sağ veya sol lobun kullanılması yanlış bir tanımlama aslında. Her ikisini de eşit oranda kullanıyoruz. Bahsedilen konu dominant (baskın) yarıküre. Dominant hemisferde konuşma merkezi bulunur, baskın yapan şey de budur. Temel olarak yukarıdaki işbölümü şeması doğru olsa da, böyle kesin tanımlar terkedileli on yıllar oluyor. Zaten insanların %95'inden fazlasında konuşma merkezi yani dominant hemisfer soldadır. Solak olanların bile yarıdan fazlası sol hemisferi kullanarak konuşurlar.

Ilk baktığımda saat yönünün tersine döndüğünü gördüm , alttaki mesaja bakıp tekrar baktığımda saat yönünde döndüğünü gördüm... Ne olacak şimdi?
Bir baktığımda sağ görüyorum , kafamı çevirip birdaha baktığımda sol... Ama daha çok sol...

Son düzenleme:
Ilk baktığımda saat yönünün tersine döndüğünü gördüm , alttaki mesaja bakıp tekrar baktığımda saat yönünde döndüğünü gördüm... Ne olacak şimdi?
Bir baktığımda sağ görüyorum , kafamı çevirip birdaha baktığımda sol... Ama daha çok sol...
aynen bendede öyle oldu:)
Herşeyi bırakında hatun taş gibi mübarek :p

aynen bencede öyle:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iş basit bilader şimdi sayfa acılınca saat yönünde dönüyor ama resim altındaki yazının 2 satırının son kelimelerine odaklanırsan ters tarafa dönüyor bu kadar basit..:cat:

yada şöyle yapın resim altındaki 2 inci satırdaki yazıyı okumadan şöyle bir çizgiyi izler gibi gezdirin soldan sağa gezdirirseniz saat yönünde sağdan sola gezdirirseniz saat yönünün tersine dönüyor..:cat:

demekki ben süper zekayım..:p

ama güzel vücut var hee taş gibi mübarek telefon numaramı versem kabul edermi acep..:p

Son düzenleme:
iş basit bilader şimdi sayfa acılınca saat yönünde dönüyor ama resim altındaki yazının 2 satırının son kelimelerine odaklanırsan ters tarafa dönüyor bu kadar basit..:cat:

yada şöyle yapın resim altındaki 2 inci satırdaki yazıyı okumadan şöyle bir çizgiyi izler gibi gezdirin soldan sağa gezdirirseniz saat yönünde sağdan sola gezdirirseniz saat yönünün tersine dönüyor..:cat:

demekki ben süper zekayım..:p

ama güzel vücut var hee taş gibi mübarek telefon numaramı versem kabul edermi acep..:p

Müthiş tespit söyleyecek söz bulamıyorum.:queen: yani seninki tam tilki zekasıymış be abicim her işin hilesini buluyorsun:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Müthiş tespit söyleyecek söz bulamıyorum.:queen: yani seninki tam tilki zekasıymış be abicim her işin hilesini buluyorsun:mrgreen:

hatta şöyle yapın resimin sol köşesine odaklan resime bak hatun ters tarafa dönüyor..

resmin sağ köşesine odaklan resime bak bu sefer saat yönüne dönüyor..

eee artık tebrik olarak çkolatalı gofreti hakettim..:p

hatta şöyle yapın resimin sol köşesine odaklan resime bak hatun ters tarafa dönüyor..

resmin sağ köşesine odaklan resime bak bu sefer saat yönüne dönüyor..

eee artık tebrik olarak çkolatalı gofreti hakettim..:p

ne yaparsam yapayım hep saat yönüne dönüyo :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne yaparsam yapayım hep saat yönüne dönüyo :silent:

hacı sende o zaman resimin altındaki 2inci satırdaki yazının sonuna yada basına odaklan ne tarafa odaklanırsan oraya dönüyor..:cat::rendeer::rendeer::rendeer:

hacı sende o zaman resimin altındaki 2inci satırdaki yazının sonuna yada basına odaklan ne tarafa odaklanırsan oraya dönüyor..:cat::rendeer::rendeer::rendeer:

şu durumda benim beynin sol tarafı ya tatile çıktı yada hiç yok:queen:

sağa dönüşten başka bi şey yok:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
resimdeki bahsettiğim noktalara odaklan..:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya bence bu süreli bişey. belirli bi süre sağa belirli bi süre sola dönüyo.
kardeşim sağa dönerken görüyo ben sola.
garip bişey.
açıklamalar ytersiz ...:)
dahi olsam jinluna binmem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar