Ramzey QM 250 ile 3000km. yol öncesi yardım

Herkese merhaba. İsmim Kadir, Trabzon'da öğrenciyim. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Temmuz başlarında Trabzon-Antalya gezisi düşünüyorum. Tek motor, 2 kişi, yaklaşık 50 kg. yükle birlikte. Toplamda 15 gün ve 3000 km. Motorumun bana çıkarabileceği sorunları, dikkat etmem gereken noktaları, tavsiyelerinizi duymak isterim.

Fikir vermesi açısından bir fotoğraf ekleyeyim. Birde arka çanta eklenecek motora.
img1547w.jpg

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

motoru komple bakıma soktur yağı buji yi değiştir subap-karburatör ayarı yaptır yanına gps türü araç al lazım olabilir

kardeşim fazla kafana takma bas git gezine sen kafan takıntılı olmazsa h,iiç bişey olmaz korkma
ama sadece yolda gaza gereğinden fazla asılma yeter
bırak motorun gittiği kadar gitsin sen daha fazlasını isteme ondan oda senı üzmez kardeşim inşallah kazasız belasız gider gezersin

motoru komple bakıma soktur yağı buji yi değiştir subap-karburatör ayarı yaptır yanına gps türü araç al lazım olabilir

kardeşim fazla kafana takma bas git gezine sen kafan takıntılı olmazsa h,iiç bişey olmaz korkma
ama sadece yolda gaza gereğinden fazla asılma yeter
bırak motorun gittiği kadar gitsin sen daha fazlasını isteme ondan oda senı üzmez kardeşim inşallah kazasız belasız gider gezersin

Standart bakımlarını yaptıracağım zaten, navigasyon da var. Ustama da danışırım gitmeden ama yolda nelere dikkat etmem gerekir, çıkabilecek muhtemel arızalar nelerdir, bu arızalarda imkan dahilinde neler yapılabilir. Konu başlıklarını alsam araştıracağım forumda ama çok teknik bilgim yok açıkçası.

DarkSeleCT93, regal teşekkürler yinede.

3000 km çok fazla... Ben önermiyorum açıkçası.. Eğer olurda çıkarsan..Sık sık mola ver.. Şehir yollarını tercih etki.Tamirciye götürmek kolay olsun.

Motorun içini sorunsuz çalıştığını varsayarsak.
Bobin yakması
Egzantirik zinciri problemleri
Buji problemleri
Beyin problemleri
Zincir problemleri
*Üste yazılanlar gezinde nadir ama yolda kaldıran sorunlardır.
Lastik patlaması
Far ampullerinin patlaması
Akü bitmesi
vs
Bunlarda gezinde daha sık ama küçük el aletleriyle aşıcağın sorunlardır.

Bi ihtimalde hiç sorun yaşamadan gezini bitirmek.

sanırım 3000km yi 5-10 güne yayacaksınız...bir seferde kaç km gidersiniz o şekilde bakın olaya...bobin yandı vs normal kullanımda
şehir içindede olur bir tedbir gerektirmez lastik patlaması için tamir kiti alın...tamam...bakımlarını zaten yaptıracakmışsınız...yanlız
motor yağını yeni bile olsa değiştirin...kaliteli yağ olsun...motul tavsiyesi çok duyuyorum bir bak...yedek buji ve kablosu ve buji anahtarı sigorta vs
ufak tefekkendin sök tak tarzı parçalar tamamdır...geriye gelmesi ve çayımı içmesi kalıyor...yolunuz açık olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar