ramzey 200 gy ye monoshock amortisör

geçen yaz, ilk aldığımda bu motoru cross sanıp aa bayıra vurduğum vakitlerden sonra motordan gıcırtılar gelmeye başladı. sonra sorunun amortisör olduğunu anladım. enjektörle gress sıkıp idare ediyordum fakat geçen hafta amortisör iflas etti ve oturdu. bu motora göre amortisör bulamadım. servis zaten allahlık bağlantıları birçok çine uymuyor. yamaha xt 125 in ki uyuyor fakat onu da 120 euro dediler. bursada çeşit bulabileceğim bir adres verirseniz sevinirim.

dostum nasıl becerdin öylee ilk senden duyuyorum bir arıza :silent: çok hopladın zıpladın heralde hidroliği mi bitirdin yoksa hidrolik bitti yayla idare ederken onuda kırdın :) valla ben geçen hafta fabrikadan yedek hava filitresi ve yağ filitresi sipariş verdim daha gelecek :)

hidrolik zaten gidikti. geçen yaz bir uçma deneyiminden sonra, çin kalitesini kavramış oldum. hidrrolik o vakit gitti. titreşim ve sürtünme sesi yapıyordu bende enjektörle gress sıkarak sesi gideriyordum. en sonunda geçen haffta yayda esnekliğini kaybetti ve oturdu . sonunda kullanılmaz hale geldi.

selamlar reber kardeş benimde başıma bir sefer gelmişti meğer araya çakıl taşı girip sıkıştırmış seninkide öyle olmasın.Hem ben amortisör yumuşak diye araya 2 cm lik bir pul attım şimdi bayağı iyi daka ezilmiyor

reber dostum bende baktım yamahanın xt 125 amortisörü uymuyor nasıl o kanıya vardın hoca o amortisör daha kısa bizimkine göre :silent:

reber dostum bende baktım yamahanın xt 125 amortisörü uymuyor nasıl o kanıya vardın hoca o amortisör daha kısa bizimkine göre :silent:

salak servisin bana verdiği ölçülere göre ölçtük aynı çıktı. bende fark ettim :) baktım birkaç model uyuyor aslında. dt 200 ün uyuormuş ama oda 180 euroyu geçiyor. sanırım yine çin alacam.

bir arkadaş demişki , ilk defa cross amortisörü patlatan gördüm diye, eğer çin motoru cross zannedip o şekilde kullanırsan patlıyor. hemde hiç de zor değil.

tarifi: 110 kilimetre hızla bozuk toprak yolda (çukurlu hatta) arkadaşla beraber 5-6 km gidilir. sonra kendi kendine gaza gelip kenara yığılan topraktan oluşmuş 1,5 m lik rampaya benzeyen tepecikten aynı hızla atlanır. (bu hareketten gaza gelen arkadaşında oradan atlar) azcık havaya yükselirilir. yere vurduğunda güçlü bir metal sesi duyulur. bu heyecandan farkedilmez fakat ertesi gün artık amortisörünün olmadığı farkedilir. (bu arada zincir korumasıda kayıplara karışılmıştır). arkadaş aranır , yanına çağrılır. durum anlatılır. ve kendisinde bişey olup olmadığı sorulur. -yook ,diye bir cevap alınır. çünkü onun motoru 50 lik iki zamanlı cagivadır......

umarım açıklayıcı olmuştur.:queen:

ben zaten anlamıştım o şekilde başka türlü hayatta zor kırılması iki kişi bincen hopluyacan zıplayacan zeminde sert olunca tabi motorun arka altındaki hayali çamurlukta kırılmıştır ozman benm zincir korumalığıda gitti :) zaten bir işe yaramıyordu şimdi görünümde daha güzel he he :):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar