reber dostum bende baktım yamahanın xt 125 amortisörü uymuyor nasıl o kanıya vardın hoca o amortisör daha kısa bizimkine göre :silent:
salak servisin bana verdiği ölçülere göre ölçtük aynı çıktı. bende fark ettim

baktım birkaç model uyuyor aslında. dt 200 ün uyuormuş ama oda 180 euroyu geçiyor. sanırım yine çin alacam.
bir arkadaş demişki , ilk defa cross amortisörü patlatan gördüm diye, eğer çin motoru cross zannedip o şekilde kullanırsan patlıyor. hemde hiç de zor değil.
tarifi: 110 kilimetre hızla bozuk toprak yolda (çukurlu hatta) arkadaşla beraber 5-6 km gidilir. sonra kendi kendine gaza gelip kenara yığılan topraktan oluşmuş 1,5 m lik rampaya benzeyen tepecikten aynı hızla atlanır. (bu hareketten gaza gelen arkadaşında oradan atlar) azcık havaya yükselirilir. yere vurduğunda güçlü bir metal sesi duyulur. bu heyecandan farkedilmez fakat ertesi gün artık amortisörünün olmadığı farkedilir. (bu arada zincir korumasıda kayıplara karışılmıştır). arkadaş aranır , yanına çağrılır. durum anlatılır. ve kendisinde bişey olup olmadığı sorulur. -yook ,diye bir cevap alınır. çünkü onun motoru 50 lik iki zamanlı cagivadır......
umarım açıklayıcı olmuştur.:queen: