r25 ve r3

Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Evet randıman tutmaması normal. adamlar tıraşlamış motoru, ortaya çok ilginç, garip bir motor çıkmış.

Ama neden tıraşlanmış? kim tıraşlamış? Asıl önemli olan bu ! gelin size olayın iç yüzünü anlatayım, beni dikkatle dinleyin.
Daha önce hiçbir yerde duymadığınız şeyleri ilk defa duyacaksınız...

R25 de bir gariplik olduğunu daha ilk günde anlamıştım. Tuhaf ve esrarengiz şeyer oluyordu motorda. Bazen otobanda gaz açmaya bile korkuyordum, gazı fazla çevirirsem egzozdan alev atıyor, motor sanki 116bg gibi gidiyordu. Hatta R1 li arkadaşlar bile bana yetişemiyor, motor resmen kuduruyordu. İnanılmaz ve doğaüstü bir durum vardı ortada.
Bazen de (özellikle sabahın erken vakitlerinde) motoru çalıştırmak isteyince , ekranda "not now" yazısı çıkıyodu.
Daha fazla denersem yazı kırmızı renge dönüyordu.
Bende bu durumda daha fazla şansımı zorlamıyordum.

Bunun sebebinin temellerini araştırdıkça çok daha tehlikeli şeyler karşıma çıkmaya başladı. Motorun bu psikopat tavırlarının nedenini öğrendikçe korkar oldum. Herşey Osaka şehrinde yaşayan Ryokin Takasima isimli bir yamaha mühendisi ile başlamış. Bir gece saki yi fazla kaçıran Takashima San alkollü halde yamaha fabrikasına gider. O sırada R3 motoru yeni tasarlanmaktadır. Gece yarısı motor departmanına giren Takashima San, eline aldığı zımparayla motor bloğunu amansızca traşlamaya başlar. Bir yandan bloğu traşlarken bir yandan da 1000 yıllık bir japon lanetinin sözlerini sürekli fısıldar : "haketmeyen sürücünü cezalandır, hakedeni vadedilen topraklara götür" diye.

Sabah olunca artık herşey için çok geçtir. Takashima San traşlanmış R3 bloğunun yanında intihar etmiş olarak bulunur. Bu durumun duyulmasını istemeyen yamaha yetkileri olayı örtbas ederler. Fakat ortaya yepyeni 250cc bir motor bloğu da çıkmıştır. Bunu değerlendirmek isterler ve malum R25 böylece hayat bulmuş olur.


Evet dostlar olayın iç yüzünü artık öğrendiniz. Benim aldığım duyumlara göre de olayın aslı buymuş
Sabırla tüm yazıyı okuyan herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum


:)
 
Son düzenleme:
Katılım
30 May 2013
Mesajlar
294
dostum bu konu sadece r3 e özel bişide deyil cbr de bu şekilde avrupada CBR 300r olarak satılıyor türkiyede CBR 250r avrupada R3 türkiyede R25 :salut: :thumright
 
Denizli İl Temsilcisi
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
2,254
arkadaşlar r25 için r3 ün traşlanan versiyonu diyorlar. 300cc de vergi dilimine girmemek için r3lerin motoruyla oynayıp traşlayıp tr ye sundular diyorlar. bu yüzden her r25 farklı yakmakta(veli ile ahmet r25 lerini takas ettiğinde veli makinenin daha çok yaktığını ahmet daha az yaktığını hissediyor ) ve buji eritme gibi sorunları olduğundan bahsediliyor. sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz yamaha böyle bir şey yapmış olabilir mi ?

tamam aykut şimdi sakince elini klavyeden kaldır . Cuma akşamki toplantının konususun :D


tabiki az önce yazdıklarım şaka fakat kafama yatmayan bir nokta var

Yakıt tüketimi arasında dağlar kadar fark olan 2 standart yzf r25 var ekipte hemen hemen aynı kilolarda aynı yakıt aynı hava filtresi aynı buji aynı yağ vs. uzun yolda anlık ve 100 km mesafe yakıt litreleri en az 1.5 lt farklı
 
Katılım
26 May 2008
Mesajlar
3,547
tamam aykut şimdi sakince elini klavyeden kaldır . Cuma akşamki toplantının konususun :D


tabiki az önce yazdıklarım şaka fakat kafama yatmayan bir nokta var

Yakıt tüketimi arasında dağlar kadar fark olan 2 standart yzf r25 var ekipte hemen hemen aynı kilolarda aynı yakıt aynı hava filtresi aynı buji aynı yağ vs. uzun yolda anlık ve 100 km mesafe yakıt litreleri en az 1.5 lt farklı

Neden farklı?
Çünkü biri 100km/h hızda 6 viteste 5000 devirde kullanırken. Diğeri aynı hızda olmasına rağmen 3 viteste 12000 devirde gidiyor... gibi..
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst