R25 lastik çapı büyütme

R25 in arka lastiğin çapını bir santim buyutsek ne olur arka lastik alicam da pirelli rosso 2. 350 tl buldum. Viraj konusunda hissedemezsin eskisi gibi falan dediler sizce eskisi gibi mi kalsın yoksa bu fark eder mi alinca pişman olmayayim ? Teşekkürler

R25 in arka lastiğin çapını bir santim buyutsek ne olur arka lastik alicam da pirelli rosso 2. 350 tl buldum. Viraj konusunda hissedemezsin eskisi gibi falan dediler sizce eskisi gibi mi kalsın yoksa bu fark eder mi alinca pişman olmayayim ? Teşekkürler

Çap mı ? Lastik çapı büyürse jant çapının da büyümesi gerekiyor. Yanak yüksekliği yüzdesi ya da taban kalınlığı olmasın o ?

ebatı buyutmende bir sakınca olmaz. 5-10 km süraatin düşebilir topspeede.. virajlarda daha iyi tutunur.. arka cap ne kadar geniş olursa motoru viraja yatırmak daha zorlaşır ama virajdada cok iyi tutunur avantaj saglar ;)

lastik nekadar büyürse motosikletin dinamiği okadar bozulur, yamaha lastik ve denge konusunda çok hassas iyi araştırın. Motosikletin her anı virajdır zaten denge tamamen olmasada büyük ölçüde bozulur. Motosiklet yarışlarına bakarsanız ebatları olabildiğince küçük tutarlar. ebat nekadar büyürse büyüsün virajda lastiğin yere temas ettiği hacim değişmez motosiklerin ağırlık ve hava basınç oranlarıyla değişir o alan. Yurt dışı forumlarında iyice araştırmadan değişiklik yapmanızı önermiyorum

140 tabanla 150 taban rosso arasında farkı anlarsan helal olsun derim sana emin ol en ufak fark olmuyor tecrübe ile sabit öyle top speed te artıp düşmüyor denildiği gibi

En ufak fark hissedemediysen ben sana helal olsun derim dostum :)
Kalınlaştırmak viraj hissini kaybettirmez, farklı bir his verir. O his de; yatmama, yattıgı zaman motosikletin stabil olmayışı, yönlendirirken bazı açılara kolay bazı açılara zor gelmesi gibi saçma sapan geri dönüşler olur.

tutup bi 160 tabanı 180 yada 200 e çevirmiyor banada orjinali 150 taban mış motor ilk aldığımda üstünde 140 lık vardı dediler yok son hızı artıyor ondan öyle taktık zaten viraja yatmıyoruz vs diyebende meraktan gps le son hızı ölçtüm hatta sırf o yüzden bumoto calibre 250 hatta motosiklette 169 görmüştü 140 tabanla 150 liylede 170 viraj olayına gelirsek motora alışınca sonuna kadar yatan biriyimdir ki 140 lık varken de 150 taban varkende motor aynı zamanda arka tekerlek vs bırakmaya başlıyor 140 lık lastikde 150 lilik lastikte diablo rosso 2 di 140 6000 km yapmıştı 150 liliği 0 almıştım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar