R25 koku geliyor

Motosikleti
Yamaha yzf R25
2022 model 26.000 kmde R25 motorumdan ,aldığımdan beri (20.000km)
Özellikle bastıktan sonra ,genelde rolantidede yaptığıda oluyor ;bir plastik yanığına benzer koku veriyor. İncelediğim kadarıyla egzoz borularına vs. yapışan bir plastik falanda yok .Bu koku 6000 kmdir var ,yağı vs geçen gün tekrar değiştim .gösterdiğim ustalar evet koku geliyor fakat nedenini bulmak için bütün grenajlar sökülecek dediği için kimseye söktürmedim.böyle bir şey daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilir mi ? Veya neylerden şüphelenmek gerekiyor?

Aynı durum bende de var. Ya lastiklerden geliyor lastik yanığı kokusu gibi geliyor çünkü bende yada yağ değişimi yaparken genel olarak tüm ustalar direkt kapağı açıyor ve tüm yağ motora dökülüyor o yağ egzozun üzerindeyse veya ona yakın yerdeyse ısınıp koku yayıyordur.

Motosikleti
Yamaha yzf R25
Aynı durum bende de var. Ya lastiklerden geliyor lastik yanığı kokusu gibi geliyor çünkü bende yada yağ değişimi yaparken genel olarak tüm ustalar direkt kapağı açıyor ve tüm yağ motora dökülüyor o yağ egzozun üzerindeyse veya ona yakın yerdeyse

Aynı durum bende de var. Ya lastiklerden geliyor lastik yanığı kokusu gibi geliyor çünkü bende yada yağ değişimi yaparken genel olarak tüm ustalar direkt kapağı açıyor ve tüm yağ motora dökülüyor o yağ egzozun üzerindeyse veya ona yakın yerdeyse ısınıp koku yayıyordur.

Motosikleti
Yamaha yzf R25
Zincir yağınız sıcak bloğa sıçrıyor olabilir mi?
Yani o da olabilir bilemiyorum .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki yağ yakıyor diye düşünecek olursak belirtileri ne olabilir ? Seviyeyi kontrol ediyorum ciddi bir azalma yok egzoz dumanı da normal ,performans olarakta aynı başka anlaşılabilir mi

Muhtemelen karter havalandirmadan sicak yag buhari kokusu geliyor.

Karter havalandirma nedir?

Blok ustunden hava filtresine bagli parmak kalinliginda kaucuk bir hortum vardir,bu hortum blok icindeki sicak yag buharini hava filtre kutusuna ileten(tahliye)bir eleman.

Kendi motorumdan ornek verirsem,hava filtre bakimi esnasinda,bahsettigim kutunun altinda bir sunger var yag buharini emen bu sunger zamanla tikaniyor,hava filtre kutusunun altindaki çük(pipo)buradaki hortum icinde de birikme yapiyor,haliyle temizlenmedigi taktirde sicak yag buhari ile biriken soguk yag birlesince kutu icinde koku yapiyor.

Resimde isaretli yukaridaki kelepceli kisim bahsettigim yer,oradaki pipoyu cikarip buhar neticesinde olusan fazla yagin akmasini saglayacaksin sonra tekrar yerine takacaksin.

Diger isaretli yer ise karter havalandirmanin giris port piposu.

Ekli resimdeki kutunun fotosu ters cekilmis,kelepceli yer asagi bakacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha yzf R25
Zincir yağınız sıcak bloğa sıçrıyor olabilir mi?
Evet nedeni buymuş aslında.ilk açıklamamda bahsettiğim gibi bir ustaya komple söktürmek istemedim .zincirin ulaştığı noktadaki grenajı söktüm ve yaklaşık 1 karton bardağı yağ çıktı .motor ısınınca koku geliyor rüzgardan hissedilmideği için durunca yukarı doğru çıkıyormuş demekki .o yağı temizleyince koku sorunum çözüldü .üzerine yaklaşık 2000 km yol yaptım aynı sorunla karşılaşmadım .belki faydası olur diye buraya yazıyorum .herkese teşekkürler

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
İş arkadaşı geldi aklıma, 9 kişi civarı mermerci ekibiydik, akşam paydos edince koğuşta iş elbiselerini çıkarıp sivil elbiseleri giyer ve giderdik. Arkadaşın ayağı öyle bir kokuyordu ki ondan en uzak yerde değiştiriyordum üstümü ben.

Ona ayağın kokuyor şununla ilgilen, bizi zehirleyeceksin demiştim ve o da bana "ayak bu, kokar" demişti.

Bende şimdi sana "motor bu, kokar" diyesim geldi gereksiz bir şekilde. Tıpkı bu gereksiz anımı anlattığım gibi :D

Evet, motoru çok sıkıştırınca koku gelir, yağ kokusu gelir, çoğu motorda olur, bloktan terleyen yağdan da olur, zincirden sıçrayan yağdan da olur. Egzoz dan yağ yakarken olmaz ama, yağ yakan motor soğuk iken mas mavi egzoz dumanı atar, ısınmayı beklemeden yağ yakar yani ve kokusu farklı olur onun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar