Yazmıyayım bakıp susup geçeyim diyorum yinede dayanamıyorum.Büyük cc Supersport,Naked,SportTouring kullanan adamlar bu tip şeyleri ezbere bilir(büyük cc demem sınıf ayrımı manasında değildir alınmayınız)
Mesela ben 2000 yılından itibaren 4 japon+2 italyanın hangi kasası gider,durur,döner ve yolda bırakır bırakmaz ezbere bilirim.Bu benim süper oluşumdan değil,2 senelik yüksek cc tecrübesi olan herkeste olan bir özellik.Eş dost motorcu olsa bile sohbet arası bilirsin.Bana sorarsanız laf olsun diye açılmış bir başlık.
Soruya gelince,Yamahaların motor ömrü kısadır(supersport naked vs performans motorları için geçerli,tenerre hede höde demeyin).Tüm dünyada hatta kendilerinin dahi kabul ettiği bir gerçektir.O sebeple 3 silindir işini konseptten gerçe döndürdüler.Benimde sahip olduğum Mt09'un kullanıcıları kobay olduk.R1'in frenleri hep iyidir.Yeni motor bloğu(artık eskidi lafta yeni) çirkin sesli eskisinden daha yavaş ama virajda iyiyMİŞ.Sanki redline viraj dönüyoruz ya...Viraj yapacak yollar varda gani(?) tabi...Kime neyse viraj kabiliyeti.Yapacağın egzoz sesi,2 yanla topspeed kovala...İyi durur!!!(vallaha önemli bak bu) 1000rr'ın 2008-2011 kasası hariç tüm japon 1000likler birbirine yakın gider.Zx10'un yeni kasası bi tık yukarıda topspeed ve tork olarak.O birazcık sıyrılıyor.Zaten 1000lik makineyi dolu dolu gazlamak her babayiğitin harcı değil.Varsa maddi durumun,bileğine güveniyorsan bir de şansın iyiyse zevkle patlamadan biner gezersin olur biter.Boşver sorununu virajını.Abartılı fark olsa 1000lerce satamazlar tüm dünyada.