R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Bunları yazarken Muzocuğumun ağzından çıkanları duyar gibiyim 😅

mına .oduğumun Africa sı 6 yaşında 140.000 de kazasız çiçek gibi 350 ye bile satamıyorum 21 yaşında 140.000 de aynı temizlikte GS e 500.000 veriyorlar , isyaaaaan 🤣

:d çok komiksin nikicim güldürdün beni.

@Alpbatur ve @ACT yi ekleyip 3 bmw ciye sorayım o zaman.

Dürüst cevap vereceğinize gercekten inanıyorum :d

çok sevdiğiniz kardesiniz, kuzeniniz, dostunuz gelip sunu diyor.

"abi, kuzen, dostum;

470.000 tl ye John un babasının mukemmel durumda, 145.000 km de , üçlü cantalı 2005 model Gs ini mi alayım, yoksa.

yine o kadar mukkemel durumda 70.000 km lik ortalama yakıt tüketimi 4.1 lt / 100 km olan, 2016 model 145.000 km de( tesadufe bak harbi bu km de) aşağıdaki efsaneyi 420.000 tl ye mi alayım ?

knonh9e.jpg

not:foto 15 dk once cekildi. 350 km nonstop geldim.

ne makine bee hsfggff

bak, kendimize almıyosunuz. kalbinizle değil beyninizle karar verin :d

yaaaa acı gercekler işte. aklı başında olan herkes at der pujshfkgk

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Keşke böyle sorsa. Benim kuzen vizyonsuz, tmax’e biniyo.
:d çok komiksin nikicim güldürdün beni.

@Alpbatur ve @ACT yi ekleyip 3 bmw ciye sorayım o zaman.

Dürüst cevap vereceğinize gercekten inanıyorum :d

çok sevdiğiniz kardesiniz, kuzeniniz, dostunuz gelip sunu diyor.

"abi, kuzen, dostum;

470.000 tl ye John un babasının mukemmel durumda, 145.000 km de , üçlü cantalı 2005 model Gs ini mi alayım, yoksa.

yine o kadar mukkemel durumda 70.000 km lik ortalama yakıt tüketimi 4.1 lt / 100 km olan, 2016 model 145.000 km de( tesadufe bak harbi bu km de) aşağıdaki efsaneyi 420.000 tl ye mi alayım ?

knonh9e.jpg

not:foto 15 dk once cekildi. 350 km nonstop geldim.

ne makine bee hsfggff

bak, kendimize almıyosunuz. kalbinizle değil beyninizle karar verin :d

yaaaa acı gercekler işte. aklı başında olan herkes at der pujshfkgk

F54

zontes konusunda da yazdım dedim ki bmw nin abs işi sıkıntı sanıldığı kadar sağlam bir motor değil hatta arkadaşımın başına geldi gidip abs beynini değiştirdi falan fistan
bmw ci arkadaşlar bana kızdı vay efendim şöyle harika böyle mükemmel bmw motorda hata olmaz senin arkadaşının motoru bakımsız eski model benim arkadaşın motoru 2008 model esa lı model dedimse de vs vs dediler durdular alın işte turatek bakımlı motorda neden abs modülü değişti spor olsun diye mi? hani benim arkadaşın motor bakımsız diye abs bozulmuştu
kimse yoğurdum ekşi demez takii yoğurdu satana kadar
ben alana satana fiyata vs birşey demem alınır veya alınmaz bunu ancak parası cebinde olan bilir ama sanıldığı gibi sorunsuzluğu ile efsane olabilmiş bir motor değil ne kadar bakım yaparsan yap eninde sonunda bir yerlerden su koyveriyor hemde hiç olmayacak yerlerden şakk 1500 2000 öyroluk olursun

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
zontes konusunda da yazdım dedim ki bmw nin abs işi sıkıntı sanıldığı kadar sağlam bir motor değil hatta arkadaşımın başına geldi gidip abs beynini değiştirdi falan fistan
bmw ci arkadaşlar bana kızdı vay efendim şöyle harika böyle mükemmel bmw motorda hata olmaz senin arkadaşının motoru bakımsız eski model benim arkadaşın motoru 2008 model esa lı model dedimse de vs vs dediler durdular alın işte turatek bakımlı motorda neden abs modülü değişti spor olsun diye mi? hani benim arkadaşın motor bakımsız diye abs bozulmuştu
kimse yoğurdum ekşi demez takii yoğurdu satana kadar
ben alana satana fiyata vs birşey demem alınır veya alınmaz bunu ancak parası cebinde olan bilir ama sanıldığı gibi sorunsuzluğu ile efsane olabilmiş bir motor değil ne kadar bakım yaparsan yap eninde sonunda bir yerlerden su koyveriyor hemde hiç olmayacak yerlerden şakk 1500 2000 öyroluk olursun
Modelini söylemedin, hatta sherlock holmes’culuk yaptırıyorsun diye belirtip 2000-2006 civarı tahmin ediyorum ve muhtemelen bakımsız o tarihleri bırak abs’yi africa 2016da çıktığında abs daha yeni gelmişti demiştim. Aynı konuda bu senelerde abs’de sorun olduğunu zaten söyledik. Hatta bu konuda da ibare mevcut.

F54

2000 2006 arası kronik sorunları vardı ama daha sonra ki modeller de bu sıkıntılar devam ediyor ki
hem benim arkadaş bu problemi yaşadığında motor daha 90k km de yani dünya turu atmamış ki

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
2000 2006 arası kronik sorunları vardı ama daha sonra ki modeller de bu sıkıntılar devam ediyor ki
hem benim arkadaş bu problemi yaşadığında motor daha 90k km de yani dünya turu atmamış ki
Bilinen kronik bir problemi yok 2006 sonrası abs servosunda. 96da gelmiş ilk. çoğu aravada yoktu. Aynı istatistiği africa içinde söyleyebilseydim keşke ama 2003-2016 arasında üretilmedi. Bu 2003’te de abs yoktu zaten. Dert etme sen bunları africadan devam

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
500 civarı düşünüyor ama ciddi alıcıya fiyatı farklı olur muhtemelen.
Bu model GS 1200 almayı düşünüyor olsam, yaşına bakmam böyle temiz ve bakımlı makinaya helalinden bir 450 bin gayme veririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1050'nin DE'sini değil de düzünü getirseler ben direkt ona geçerim, form faktörüne çok alıştığım bir model. Yalnız piyasada "göreceli olarak" çok iyi fiyatlara Stelvio'lar var, bir kaşıntı tutuyor sürekli. Kendimi frenlemem lazım :D
Stelvio eyidir, hoştur, Sana da her türlü yakışır. Yapıştır bir tane de gözümüz bir Made in İtaly görsün.

Son düzenleme:

F54

gerçekten afrika varsa dert yok🙃
bmw ci arkadaşım motor yüzünden gandalf gibi oldu gri renk oldu saçları benden 2 yaş büyük ama 20 kat daha fazla beyazı var kafasında acaba motor ne arıza açacak diye dertlenmekten ben ona ta en başında söyledim nc yi satıp v strom al diye ama beni dinlemedi gitti gs aldı 10 yıldır uğraşıyor tamirci tamirci gezerken motor 10000 km yol yaptı🤣

konuyu okuyan arkadaşlar beni yanlış anlamasın burada yazdıklarımdan dolayı beni bmw düşmanı sanmasınlar
kendim bizzat yeni f 900 gs i çok beğeniyorum bir bmw alacak olsam bu kesinlikle f 900 olurdu genç işi her yola gider veya tiger 900 rally pro alırdım
hatta yakın çevremde 3 kişi afrika sattı
1 tanesi bmw 1200 gs aldı beğenmedi onu satıp v storm 650 aldı
1 tanesi gitti 1200 triump tiger aldı
1 tanesi gitti v storm aldı (maddi durumlardan dolayı)
yani bana sorduklarında ne diyorsun diye ben diyorum ki allah kurtarsın kardeşim afrika dan daha iyisi daha yeni bir afrika

Son düzenleme:
afrika dan daha iyisi dapha yeni bir afrika

dsfghfkhş

ulen fatih sana ne oldu böyle ya :d

eskiden africa yı itin biyerine sokar dururdun..
tartıştığımızda ise beni fanboy olmakla suclardın..

goruyorum ki kalp gozun tamamen acılmış ve gercekleri tüm cıplaklığı ile gorur duruma gelmişin.

işte aydınlanmak budur.. :d

F54

afrikayı nereye sokarsan sok o yine de efsane olarak kalacak 😉
ne alırsak alalım afrika'NIN paslı jant teli olamaz
eksikleri var mı var ama bu motor gs ten veya diğerlerinden birkaç fersah fersah iyi

hello afrika :D şimdi bemeweciler gelir bu kadar ağır motor buralara sokulmaz der üretim amacı bu değil der 280 kg der
iştre afrika onlar gibi değil sadece gaz kolumu tut der 😉

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İstersen evinin salonuna çıkar dostum banane? Kendi kendine neden kuduruyorsun onu anlamadım? Üstü kapalı laf sokmaya çalışman çok çocukça. Bak inan umurumda değilsin. Söylemediğin şeyleri söyledim falan dedin o yüzden cevap verdim. Şimdide, önceden de triplere giren sensin. Yetişkin yerine koyup uzun uzun açıkladığımı sanıyordum. Doğru düzgün bir üslupla birşey anlatmaya çalışırken anlamamaya direnen sensin. Hayatında sahip olduğun en özel ve iyi şeyin sadece bir motosikletten ibaret olmasına üzgünüm. Motorunun yeteneklerini kıskanıyorum falan mı sanıyorsun? Kolumdaki saat bile motorundan pahalı. Oturup neden afrikam yok diye ağlıyor muyum sence? Bunca şeyden sonra çamura pisliğe girmen neden benim sorunum olsun ki? Ignore eder geçerim. Daha öncede söyledim dert etme sen bunları.

Birazda şunu konuşalım. Durum birazda şöyle;
Benim hali hazırda kullandığım kask sayısı 5. Geçmişte kullandıklarıkda şimdide, düzgün markalar. 3 hjc 2 shoei birde hiç kullanmadığım kasklarda var onları saymıyorum. Sahip olduğu shoei kask sayısı 6 şu ana kadar. Schubert sahibi olmadım. Mesela her denediğimde ağır gelmiştir. O yüzden çene açılırda carbon kullanıyorum. Hjc’leri tr fiyatındaki avantajından dolayı aldım. Ömrü dolan 12-13+ senelik kasklarımda var. Senelerdir hoşuma gittikçe alırım, satarım. Bir arkadaşım torc marka kaskını inanılmaz sessiz olmasıyla başka arkadaşlarıma öneriyordu bir gün. Yahu dedim kaç farklı kask kullandın? Neye göre sessiz? Bubble camlı bir önceki kaskına göre kıyaslıyor. Oturdum kaskının aslında bok gibi olduğunu anlattım. Güvendiği dot sertifikasının üreticinin ben sizin standartınızda kask üretiyorum beyanına göre verildiğini test yapılmadığını anlattım. İkna olmadı. Sonra kask alacak oldu geldi bana sordu. Bütçesine göre başka kask aldı bu muhabbetten sonra, şimdi dünya varmış diyor. Yeni bir vizyon açıldı adamda. AT bok gibi demiyorum tabii ki. Ama otorite olacak kadar motosiklet kullanmadığınıza şüphem yok.

Şimdi kaç çeşit motora sahip oldunuz? Kaçı bmw? Ducati? Vb? @F54 @Muzaffer Topal kısacası kaçı honda dışı marka?

Bu işte böyle. Bmw ile 1 tur attım belki üstüne bile oturmadım yorumlayacak kadar bilgim yok, bmw tü kaka honda çok iyi. Eşten dosttan kulaktan dolma bilgi ve instagram videolarına dayanarak bmw gömüyorum. Geçiniz…

Şunu daha önce yazmıştım. Hatırlatma olsun. Kendini otorite sanma @F54. Sen torc kask kullanıp shoei’ye bok atan arkadaşım gibisin.

Son düzenleme:
“Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz” başlığında yazmıştım, 2013'ten beri ilk ve tek motosikletimi kullanıyorum; 2006 model BMW F650. Artık eski motorlar konusunda detaylı işçilik yapan usta bulmakta zorlanıyorum; ustalar kendilerince haklı, eski motorların bir yerini düzeltsek diğer yeri elimizde kalabiliyor, riske girmek istemiyoruz diyorlar. Diğer yandan yaş geldi geçiyor, hayalimdeki motora binmek istiyorum, satın alamasam bile en azından bu uğurda uğraşmak istiyorum. Bahara kadar, elimdeki motoru satıp R 1200 GS alma niyetim var.

Borusan’ın websitesine göre 2025 modeli yaklaşık 1.800.000 TL (yazıyla bir milyon sekiz yüz bin TL). Bu parayı verene lafım yok ama birincisi; bu kadar param yok. İkincisi; param bol olsa bile, kullanım alanı ve süresi, bagajı, yolcu sayısı vs. kısıtlı olan ve ismi de motosiklet olan bir araca bu kadar para vermem. (Bu paranın çoğu da vergi ama orası ayrı bir konu.) 365 günün, toplasan 40-50 gününde motora biniyorum zaten. Dolayısıyla mecburen eski modellere yönelmek zorundayım. 2006-2008 arası GS’ler gözüme daha hoş geliyor. 2008 sonrası da fena değil. Ama son modelleri beni pek sarmadı. Elektroniği, tasarımı vs. pek hoşuma gitmiyor.

Aramızda R 1200 GS sahibi olup da satmak isteyen var mıdır?

Alırken şurasına dikkat et, şurası düzgünse gözünü kapat al, şu yıldaki modellerine bulaşma gibi tavsiye verecek olan varsa seve seve dinlerim.
Abi tenere 700'e ne dersin hem daha güncel hem daha az yakar yürütme maliyeti bakım derkende cebin rahat eder

Kolumdaki saat bile motorundan pahalı. Oturup neden afrikam yok diye ağlıyor muyum sence? Bunca şeyden sonra çamura pisliğe girmen neden benim sorunum olsun ki?

allah kahretsin filtre kahvem (şirketin kahvesi tabiki amator gibi starbucks a para kapttırcak halim yok) boğazıma kaçtı sabah sabah ölüyodum yeminle sfadfdgfd

yaaa bana diyolar ki nolduuuuu kopaamıyosun burdan yine geldinnnnnn..

Abi nasıl gelmiyim, sitcom gibi ortam var burda. bayılıyorum bu motosiklet.net e sadfafdagfsd

ne alırsak alalım afrika'NIN paslı jant teli olamaz

ne motor be!

fatih bu paslı teller ilerde başıma iş acacak heee.. bakalım ne zaman kopmalar başlayacak. tel deyip geçme haaa değiştirmeye calışsan bir dunya para,bir dünya iş.. mına koduklarımın.

Son düzenleme:

F54

5 yıldır sıfır masraf kullanıyorum bu saatten sonra da teli koparsa vs da çok mühim değil ama ben genede kopacağını düşünmüyorum benim arkadaşta transalp var 2006 model 150000 km de daha kopma vs yok hatta akort ta bile bozulma yok

@ACT NE mutlu sana bak kolunda ki saat bile kaç para onunla bile gelip bize hava atabiliyorsun bravo hayattaki en büyük başarın bu
fakat işte herkes senin kolunda ki saati görüp way be adama bak kaç paralık saat takıyor diye kendini eziklemez farkına bile varmazlar saat mi saat işte
belki boynuna şu marka saatim var diye tabela asarsan zengin olduğunu anlarlar

Motosikleti
1250 trofi
kardeşim konu GS arayan arkadaşların yardım konusu
afrika ne alaka? tenere ile karşılaştırın mesela, GS ile aynı segment mi? :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
5 yıldır sıfır masraf kullanıyorum bu saatten sonra da teli koparsa vs da çok mühim değil ama ben genede kopacağını düşünmüyorum benim arkadaşta transalp var 2006 model 150000 km de daha kopma vs yok hatta akort ta bile bozulma yok

@ACT NE mutlu sana bak kolunda ki saat bile kaç para onunla bile gelip bize hava atabiliyorsun bravo hayattaki en büyük başarın bu
fakat işte herkes senin kolunda ki saati görüp way be adama bak kaç paralık saat takıyor diye kendini eziklemez farkına bile varmazlar saat mi saat işte
belki boynuna şu marka saatim var diye tabela asarsan zengin olduğunu anlarlar
Maalesef zannettiğin gibi değil. Saat kendimi ödüllendirdiğim bir şey. Hava atmak için söylemedim. Kesinlikle bir kerede anlayamıyorsun. Africa’ya biniyor olmanı dert etmiyorum. Arızasız kazasız bin. Her yerde söylüyorum sıkıcı ama güvenlidir diye japonlar için. Kullanmadığım motorlar değil ki. Yine daha önce sana söylemiştim. Anla diye büyük yazıyorum Ben gider africaya binerim işime gelirse. Düşman değilim. Sen neden gs’e biniyorum diye bana düşmanlık taslıyorsun?

Ayrıca 2. Kez sormama rağmen yine soruma cevap vermedin. Kaç motora sahip oldun hayatında? Kaçıyla ne kadar yol yaptın? Kendini otorite görmene sebep olan nedir?

@Erdost selamlar,

Bizim niki Şile de oturuyor. Sen Kartal da, uzak sayılmaz. Rica etsem ziyaretine gidip fren konusunda hızlıca tokatlayabilir misin ?
Zontes gerçeğini gördükten sonra bir daha GS freni oveceğini sanmıyorum.

Tesekkurler,
😂😂Çok sık gidiyoruz şileye mutlaka bir yerde denk gelir güzel bir tokatlarım.

Bu muhabbet GS Ci arkadaşıma Zontesin frenlerinin çok iyi olduğunu söylediğimde başlamıştı.Belki GS ten bile iyi olabilir demiştim frenleri, abi öyle birşey varsa GS satar bir daha GS almam falan dedi.

Şile de yagmurlu bir günde, onda anakeeler vardı ben de Stok Cst lastikler.Yan yana gelip kaç kez denedik cogunda ben erken durdum, o hiçbir zaman benden erken duramadi, bazılarında ya beraber durduk,ya ben erken durdum.

Şimdi Metzeler Karoo var bende, denemek isterim 😂

GS in frenleri Optimum şekilde çalışır, çok güvenilirdir, ancak çok iyi tutmaz, öyle sanarsiniz..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar