“Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz” başlığında yazmıştım, 2013'ten beri ilk ve tek motosikletimi kullanıyorum; 2006 model BMW F650. Artık eski motorlar konusunda detaylı işçilik yapan usta bulmakta zorlanıyorum; ustalar kendilerince haklı, eski motorların bir yerini düzeltsek diğer yeri elimizde kalabiliyor, riske girmek istemiyoruz diyorlar. Diğer yandan yaş geldi geçiyor, hayalimdeki motora binmek istiyorum, satın alamasam bile en azından bu uğurda uğraşmak istiyorum. Bahara kadar, elimdeki motoru satıp R 1200 GS alma niyetim var.
Borusan’ın websitesine göre 2025 modeli yaklaşık 1.800.000 TL (yazıyla bir milyon sekiz yüz bin TL). Bu parayı verene lafım yok ama birincisi; bu kadar param yok. İkincisi; param bol olsa bile, kullanım alanı ve süresi, bagajı, yolcu sayısı vs. kısıtlı olan ve ismi de motosiklet olan bir araca bu kadar para vermem. (Bu paranın çoğu da vergi ama orası ayrı bir konu.) 365 günün, toplasan 40-50 gününde motora biniyorum zaten. Dolayısıyla mecburen eski modellere yönelmek zorundayım. 2006-2008 arası GS’ler gözüme daha hoş geliyor. 2008 sonrası da fena değil. Ama son modelleri beni pek sarmadı. Elektroniği, tasarımı vs. pek hoşuma gitmiyor.
Aramızda R 1200 GS sahibi olup da satmak isteyen var mıdır?
Alırken şurasına dikkat et, şurası düzgünse gözünü kapat al, şu yıldaki modellerine bulaşma gibi tavsiye verecek olan varsa seve seve dinlerim.