Quick Shifther hakkında

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Halen kendini hayal dünyanı bana anlatıyorsun da ondan.

Ayrıca biri benim gözümde sen, diğeri ben temsilinde kullanıldı. Aradaki farkı anlayamaman normal. Kapasite meselesi.

Herkese acik bir ortamda kendi adimla paylasim yapiyorum. Sizler gibi sahte isimlerin arkasina saklanmiyorum . Yazdigim hersey kayit altinda birseyleri silme sansim da yok.

Sence ben burada hayal dünyamimi anlatiyorum :cool:

Allah akil fikir versin sana

Motosikleti
1190 ADV
Herkese acik bir ortamda kendi adimla paylasim yapiyorum. Sizler gibi sahte isimlerin arkasina saklanmiyorum . Yazdigim hersey kayit altinda birseyleri silme sansim da yok.

Sence ben burada hayal dünyamimi anlatiyorum :cool:

Allah akil fikir versin sana

Woww, dakikalar geçmiyor ki yeni bir özelliğinden güzelliğinden meziyetinden bahsetmesin bu adam.

Evet bence hayal dünyanı anlatıyorsun.

Ayrıca güzel duan için teşekkür ederim. Amin.

Motosikleti
Woww, dakikalar geçmiyor ki yeni bir özelliğinden güzelliğinden meziyetinden bahsetmesin bu adam.

Evet bence hayal dünyanı anlatıyorsun.

Ayrıca güzel duan için teşekkür ederim. Amin.
Valla varda anlatiyoruz , seninde olsa sende anlatirdin canim benim.

Motosikleti
Tamam da niye anlatıyorsun. Ben merak etmiyorum senin hayal dünyanı ve ben tedavi edemem seni.

Psikolojik sorunları çözen doktorlar var, onlara anlat... Çok faydasını görürsün. :)
Burasi bir forum , yazacaklarimizi senin kriterlerine göre belirlemiyoruz. Hosuna gitmiyorsa okumazsin olur biter . Bu kadar kasma sagligina yazik ;)

Motosikleti
1190 ADV
Burasi bir forum , yazacaklarimizi senin kriterlerine göre belirlemiyoruz. Hosuna gitmiyorsa okumazsin olur biter . Bu kadar kasma sagligina yazik ;)

Yazdıklarının hoşuma gidip gitmeyeceğini okumadan nasıl belirleyebilirim. ?

Belki doğru yolup bulup, yalan yanlış bilgilerle hava yaptığını itiraf edeceksin ve bu benim hoşuma gidecek. Belki tavsiyeme uyup gidip tedavi olacaksın ve bana teşekkür edeceksin. Buda hoşuma gider misal.

Bu arada iki konuyu da bayağı pazar yerine çevirdik, istersen özel mesajla devam edelim. Elinde çekirdeği ile izleyenlerde biraz merak etsin.

Motosikleti
Yazdıklarının hoşuma gidip gitmeyeceğini okumadan nasıl belirleyebilirim. ?

Belki doğru yolup bulup, yalan yanlış bilgilerle hava yaptığını itiraf edeceksin ve bu benim hoşuma gidecek. Belki tavsiyeme uyup gidip tedavi olacaksın ve bana teşekkür edeceksin. Buda hoşuma gider misal.

Bu arada iki konuyu da bayağı pazar yerine çevirdik, istersen özel mesajla devam edelim. Elinde çekirdeği ile izleyenlerde biraz merak etsin.
Yok buradan gayet güzel gidiyoruz. Yazdiklarini herkesin görebilmesi benim isime geliyor :cool:

Motosikleti
Tamam benim için farketmez.

En son aslanın boyu 10 metre diyordun. Bende hikayenin gerisini merak etmediğimi belirtip anlatmamanı istemiştim.
Atmaaaa onu ben degil Ziya söylüyordu .

Jawanin vites kolu gaz acikken hareket etmez diye sallayan da sendin.

Ben sadece dogruyu söyleyip yanlisini yüzüne vurdum. Yetmedi nasil calistigi ile ilgili video koydum ama nato kafa nato mermer 🤭

Motosikleti
1190 ADV
Atmaaaa onu ben degil Ziya söylüyordu .

Jawanin vites kolu gaz acikken hareket etmez diye sallayan da sendin.

Ben sadece dogruyu söyleyip yanlisini yüzüne vurdum. Yetmedi nasil calistigi ile ilgili video koydum ama nato kafa nato mermer 🤭

Hayal dünyasını anlatan sensin. Yukarıda kabul ettin hatta.

Jawa hakkında güncel doğru bilgiyi ben verdim.

Jawa'da QS var diye otomatik debriyaj videosunu sen paylaştın.

Birkaç kişi QS ve Otomatik debriyajın aynı şey olmadığını söyledik.

"Na to" şeklinde ayrı yazılır. Konunun north atlantic treaty organization ile bir alakası yok ;)

Motosikleti
Hayal dünyasını anlatan sensin. Yukarıda kabul ettin hatta.

Jawa hakkında güncel doğru bilgiyi ben verdim.

Jawa'da QS var diye otomatik debriyaj videosunu sen paylaştın.

Birkaç kişi QS ve Otomatik debriyajın aynı şey olmadığını söyledik.

"Na to" şeklinde ayrı yazılır. Konunun north atlantic treaty organization ile bir alakası yok ;)

Otomatik debriyaj nedir , amac nedir , ne yapar biraz acabilirmisin ?

Ciddi ciddi soruyorum ve cevap bekliyorum

Motosikleti
1190 ADV
Otomatik debriyaj nedir , amac nedir , ne yapar biraz acabilirmisin ?

Ciddi ciddi soruyorum ve cevap bekliyorum
giphy.gif

Filmdeki bu sahne aklıma geldi birden.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ah be su genc kardeslerime hic kiyamiyorum.

Sence Jawadaki o otomatik debriyaj vites degisiminde kac mili saniye devrede kaliyor da motorun devri yükseliyor bana aciklayabilirmisin ? Bak saniye falan demiyorum mili saniye diyorum . Ayaginin hareketi 200-300 mili saniye olsa hepi topu 20 beygirlik Jawanin devri ne kadar yükselebilirki ? . Ayrica Jawanin 1946 daki mühendislerinin de sizinki kadar akli varmis ki debriyaj otomatik olarak devreye girdiginde tam ayirmiyor , kavrama noktasinda kaliyor. Gerideki mesajlarin birisinde sistemin nasil calistigina dair bir video koydum. Orada debriyaji elle cekmek ile vites kolu ile devreye sokmak arasindaki fark cok acik görünüyor , incelemelisin. Bu islev de motorun devrinin yükselmesini engelliyor hatta disli degisimi gerceklestigi anda devir düsüyor.

Nereden mi biliyorum ?

Bin kere falan yapmisimdir gecmiste. :cool:

Benim başından beri yazdığım şey şu; o sistemin gerçekten bir QS kadar pürüzsüz sıkıntısız çalışması imkânsız. Olsaydı QS icat edilene kadar bu sistem kullanılırdı, pürüzsüz sıkıntısız değil ki tercih edilmemiş. Süper basit ve sağduyulu bir argüman. Testi de çok kolay aslında; bulacağız bir Jawa atacağız dyno'nun üzerine. Sonra da bir QS'li motosiklet bulup onu da dyno'nun üzerine atacağız. Sonra da çıkan grafikleri değerlendireceğiz. (Ama bu iş zor ve zahmetli; burada farazi iddialar ile gündem yaratmak çok daha kolay...)

Bırak 79 önceki ilgisiz bir sistem ile günümüzdekileri karşılaştırmayı ve aynı addetmeyi, günümüzdeki QS sistemlerinin kendi arasında bile dünya fark var, halen deli gibi arge yapılıyor bu konuda.

Bu arada; 2 ay sonra 53 yaşından gün alacak biri olarak da genç kategorisini geride bırakalı bayağı oldu sanırım. Şunun şurasında aleti (motosikleti yani) kullanacak bayağı az zamanım kalmış...

Motosikleti
Benim başından beri yazdığım şey şu; o sistemin gerçekten bir QS kadar pürüzsüz sıkıntısız çalışması imkânsız. Olsaydı QS icat edilene kadar bu sistem kullanılırdı, pürüzsüz sıkıntısız değil ki tercih edilmemiş. Süper basit ve sağduyulu bir argüman. Testi de çok kolay aslında; bulacağız bir Jawa atacağız dyno'nun üzerine. Sonra da bir QS'li motosiklet bulup onu da dyno'nun üzerine atacağız. Sonra da çıkan grafikleri değerlendireceğiz. (Ama bu iş zor ve zahmetli; burada farazi iddialar ile gündem yaratmak çok daha kolay...)

Bırak 79 önceki ilgisiz bir sistem ile günümüzdekileri karşılaştırmayı ve aynı addetmeyi, günümüzdeki QS sistemlerinin kendi arasında bile dünya fark var, halen deli gibi arge yapılıyor bu konuda.

Bu arada; 2 ay sonra 53 yaşından gün alacak biri olarak da genç kategorisini geride bırakalı bayağı oldu sanırım. Şunun şurasında aleti (motosikleti yani) kullanacak bayağı az zamanım kalmış...

Sanirim kacirdigimiz sey su. Biz güncel QS ile 80 sene önce icad edilmis bir sistemin ayni derecede iyi calistigini hic söylemedik. Elbette elektromekanik QS sistemleri cok daha hizli ve pürüzsüz calisiyor buna kimse itiraz etmiyor. Savundugumuz konu su ; ikiside ayni isi yapiyorlar.

Bu suna benziyor. Ilk otomobillerde kullanilan tahta metal karisimi jantlar ile son teknoloji kompozit jantlar arasinda dünya kadar fark var ama yaptiklari is tamamen ayni.

Konu bundan ibaret.

Dogum gününüzü simdiden kutlarim , ben de o aralar 56 olacagim yakinmisiz birbirimize.

Oyle seyleri kendinize kondurmayin ikimizde cok genciz . Amerikada yasayan Hakki Orun abim 70 yasini devirdi ama hala ADV nin cantalarinin köselerini asfalt ile zimparalayabiliyor. Hedefi beni gecebilmekmis (anca rüyasinda görür) .

Sevgilerimle

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
adamlar hala quickshifter tartışıyor yahu havalar da güzel bi gezin tozun

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Arkadaş ne çok meraklısı varmış bu quick shifterin. Hadi seven sevsin isteyen viraj çıkışında ne yapıyorsa yapsın isteyen drag yapsin isteyen kendini Rossi gibi hissetsin de; bu mereti sevmeyen, ihtiyaç duymayan insanlar hayatında hiç bu sisteme sahip motor kullanmamış, zevkine varamamış, bu sistemden anlamayan, ya da kullandığı en güçlü motoru 10 beygir olarak gören, performans bilmeyen, viraj dönemeyen insanlar olarak yaftalanıyor ya ona hayret ettim. Karşınızdaki adam kimdir nedir bilmiyorsunuzdur da bari şu soldaki avatar nedir ne değildir diye bakıp kafanızda acabalar da mı dolaştırmıyorsunuz, anlamış değilim. Neyse ben zaten aynı cruise controlu sevmediğim gibi bu mereti de sevmem. Açıkçası beni pek de ilgilendirmiyor. Konuya teknik çözüm türleri ve biraz da uslup ile ilgili yazalım dedik, buralara geldik.

Neyse sizlere kazandığınız milisaniyelerinizle mutluluklar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar