Elektostatik Boyama Nedir ?
Elektrostatik toz boyama solvent ( Petrol kaynaklı uçucu madde) içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir.Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılır. Tabancadan geçerken elektrostatik yüklenen toz boya partikülleri kabin içinde boyanacak malzemeye yapışır ve kaplama işlemi gerçekleşmiş olur.
Toz boyanın malzeme yüzeyine tam olarak yapışabilmesi için malzemenin de çok iyi bir şekilde topraklanması gerekir. Fazla atılan boya, kabinde bulunan boya geri kazanım sistemi sayesinde toplanır ve tekrar kullanıma sokulur. Boya geri kazanım sistemi elektrostatik toz boyama teknolojisinin en büyük ekonomik avantajlarından biridir. Malzeme toz boya ile kaplandıktan sonra pişirme fırınına girer. 200ºC olan fırın ısısı toz boyanın erimesini ve malzeme üzerine yapışmasını sağlar. Sonuçta çok dayanıklı, ekonomik, çevre dostu, geniş renk yelpazeli ve parlak bir yüzey kaplaması elde edilir.
Solvent içermemesi, yüzey kalitesi, dayanıklılığı, boya geri kazanım sistemi, ekonomikliği ve çevre duyarlılığı elektrostatik toz boyamayı geleneksel boyama işlemlerine göre daha çekici bir alternatif yapmaktadır.
Elektrostatik Boyamanın Avantajları Nelerdir ?
MÜKEMMEL KAPLAMA
Toz boyanın polimerizasyonu pişme işlemi sırasında boyanın malzemeye yapışıp tutunmasını sağlar. Sonuçta elde edilen kaplama aşınmaya, korozyona, kimyasal etkilere ve darbelere karşı mükemmel bir direnç gösterir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:19 ----------
Keşke yakında olsaydım da motoru size bıraksaydım.
Crf için çok güzel arka çanta demirleri var. Ben de bunlardan birini aldım. Çanta baglamasamda eşya taşıma amaçlı güzel. Ama koruma demiri olarak elle tutulur hiçbir ürün yok. Herbiri otekınden daha kötü.
Tenere için ise malzeme çok daha fazla aslında ama yerli üretim olsaydı tadından yenmezdı.
Fikir vermesi açısından bir brezilya sitesi eklemek istiyorum. Kenarlara katlanabilen barlar koymuslsr bazı ürünlerde.
http://motos.mercadolivre.com.br/mo...renagem-c-pedaleira-yamaha-xt660-z-tenere-_JM
http://produto.mercadolivre.com.br/...enagem-super-tenere-1200-c-pedaleira-1313-_JM
en pahalı ürün 640 usd

yurdışı fiyatı , birde bunun türkiyeye girişi var üzerine binecek vergiler harçlar vs.vs. var , oldu sana 750 usd en az !!! gelde motoruna koruma demiri tak !!!! hani titanyum yada altın kaplama filan olurda anlarım

ithalinide gördük hatta taşlamayla parçalara ayırıp a modelini b modeline uydurduğumuz orijinal diye satılan ürünler , hep farklı umutlarla heyecanla , farklı bir şey göreceğimi umud edip heyecanlandım malzemeyi keserken

ama gördümki et kalınlığı bizim ürettiklerimizinkinin bile altında ! 2 mm boruda , yarım mm bile tahmin edemeyeceğiniz kadar mukavemet ve sağlamlık demektir bunun tek kötü yanı daha ağır olur 500 -600 cc bir motorda bu ağırlık devede pire bile değildir kısaca örnek olarak linkini verdiğim ürünün aynısını değil daha sağlamını yapmak şu an mümkün olsaydı kdv si vertgisi kılı tüyü , 450 lirayı geçmezdi emin olun.