Şunu asla unutma ki protein tozu arkadaşların dediği gibi bir mucize değildir.
Beslenme yolu ile sana yeteri kadar proteini alamadığın zamanlarda takviye olarak kullanılır.
Düzenli olarak ağırlık çalışıp, gerçekten kaslarını parçalayıp büyütecek bir idman yapmıyorsan vücuduna gereksiz yere almış olursun, karaciğerini yorarsın.
Kabaca ağır idman yapan biri için günlük protein ihtiyacı kilosunun 1,5-2 katı karşılığı gramdır.
Atıyorum 70 kilo biri isen günde 105-140 gram protein alman gereklidir. Telefonuna yada pc'ne beslenme ile ilgili bir program indir. Günlük yediğin herşeyi yazıp toplam kaç gr protein aldığını gör, eksik kalan kısımı toz ile tamamlarsın.
Ama eğer gerçekten çalışacak isen, kaslarının bu proteine ihtiyacı varsa kullanmalısın.
Bu işte herkes uzmandır, herkes bir şeyler bilir
O yüzden kulaktan dolma bilgilere değilde, gerçekten bu işi bilen insanların yazdığı bilimsel yazıları okumalısın.
16 aydır vücut çalışıyorum, haftada 3 gün 6-7 saat spor yapıyorum. Düzenli beslenmeye çalışıyorum, her öğlen beyaz et, spor günleri akşamları da kırmızı et, sabahları 3-4 yumurta beyazı gibi. Hala daha protein tozu almalı mıyım emin değilim.
16 ay öncesine göre belirgin bir gelişme var, fakat yaş 35 olduğundan hala göbek ile göğüs seviyesini eşitleyebilmiş değilim :mrgreen:
Şunu asla unutma ki protein tozu arkadaşların dediği gibi bir mucize değildir.
Beslenme yolu ile sana yeteri kadar proteini alamadığın zamanlarda takviye olarak kullanılır.
Düzenli olarak ağırlık çalışıp, gerçekten kaslarını parçalayıp büyütecek bir idman yapmıyorsan vücuduna gereksiz yere almış olursun, karaciğerini yorarsın.
Kabaca ağır idman yapan biri için günlük protein ihtiyacı kilosunun 1,5-2 katı karşılığı gramdır.
Atıyorum 70 kilo biri isen günde 105-140 gram protein alman gereklidir. Telefonuna yada pc'ne beslenme ile ilgili bir program indir. Günlük yediğin herşeyi yazıp toplam kaç gr protein aldığını gör, eksik kalan kısımı toz ile tamamlarsın.
Ama eğer gerçekten çalışacak isen, kaslarının bu proteine ihtiyacı varsa kullanmalısın.
Bu işte herkes uzmandır, herkes bir şeyler bilir
O yüzden kulaktan dolma bilgilere değilde, gerçekten bu işi bilen insanların yazdığı bilimsel yazıları okumalısın.
16 aydır vücut çalışıyorum, haftada 3 gün 6-7 saat spor yapıyorum. Düzenli beslenmeye çalışıyorum, her öğlen beyaz et, spor günleri akşamları da kırmızı et, sabahları 3-4 yumurta beyazı gibi. Hala daha protein tozu almalı mıyım emin değilim.
16 ay öncesine göre belirgin bir gelişme var, fakat yaş 35 olduğundan hala göbek ile göğüs seviyesini eşitleyebilmiş değilim :mrgreen:
Hocam o halde bende koşmaya başlıycam, kendime güzel bir üst alıp onun verdiği havayla yapıştırıcam gitsinPeki ne yiyorsunuz kahvaltıda ? Öğlen yada akşam ? Ne ye yada yeme dersiniz ?
Boy , kilo , yaş nedir ?
İdeal kilon 83. 7 kilo fazlan var. Normal yemene devam et. Günde bir tabak makarna karbonhidrad takviyesi yapar, iyi gelir. Haftada 4 saat koşmanı tavsiye ederim. Yavaştan başla kendini az zorla. Çok değil. Yorulmadan spor olmaz. Spor seni acıktıracaktır. Eğer daha fazla yemeğe başlarsan koşmana rağmen kilo alırsın buna dikkat et. Ayakkabı için asics,sketchers veya muzino tavsiye ederim. Ben asics giyerim . Bu markaların en ucuzundan ama en rahat ettiğin KOŞU modelini alabilirsin. Gidip de asics in voleybol ayakkabısını alma. İyi ayakkabı ağrılarını azaltır, sakatlanma riskini azaltır. Ayrıca nike veya adidasın ter tutmayan , çabuk kuruyan, hafif dryfit veya climacool tekstillerini öneririm. Eğer haftada 50 km den fazla koşmaya başlarsan özel takviye veya diyet gerekebilir. başlangıçta hiç gerek yok