Ben spora başlamadan önce ne kadar yemek, şeker, kreatin falan takviyesi yapsam da 10-15 dakika ağırlık çalıştıktan sonra setlerin sonunda yorgunluktan tipim kaymaya başlıyo.
İşte buna kondisyon diyorlar
Ben spora başlamadan önce ne kadar yemek, şeker, kreatin falan takviyesi yapsam da 10-15 dakika ağırlık çalıştıktan sonra setlerin sonunda yorgunluktan tipim kaymaya başlıyo.
Ben spora başlamadan önce ne kadar yemek, şeker, kreatin falan takviyesi yapsam da 10-15 dakika ağırlık çalıştıktan sonra setlerin sonunda yorgunluktan tipim kaymaya başlıyo. Yine yapıyorum sporumu ama kendimi berbat hissederek. Etrafıma bakıyorum benden daha uzun süre spor yapmış ve gelişmiş insanlar kendini ne kadar zorlarsa zorlasın böyle bi değişim yok. Acaba sadece bana mı özel bi durum, yoksa surat ifademde dışarıdan fark edilen bi değişiklik olmadığı halde ben öyle mi hissediyorum. Sorum öncelikle DKN ve ismail kozan'a.
Aç karnına spora gidilmiyor ki.Yani ben kendim için söylüyorum aç gidince ağırlık kaldıramıyorum doğru düzgünBen yemeğimi yiyorum 1.5 saat sonra falan gidiyorum spora gelince tekrar yiyorum
![]()
Konu güncelken sizlere sorayım.Şimdi abiler benim günlük protein ihtiyacım 120 gram günlük kalori ihtiyacım ise 3300-3500 arası.Şimdi ben yediklerim ile bu 120 gram proteini karşılayabiliyorum kalori ihtiyacımı karşılayabilmek için fazla yiyorum tabii ki ama bu sefer günlük protein ihtiyacımı aşıyorum(nohut,fasulye,mercimek,peynir yumurta,kuruyemiş,meyve yiyorum).Yani yediklerimin içinde de protein var hepsini tek tek topladığım zaman aşmış oluyorum.Ne yapmamı önerirsiniz kalori için?
Bazı kaynaklar kilo başına 1.5 gram bazı kaynaklar 2 gram olarak kabul ediyor sen bu limiti ne kadar aşıyorsun ve bu proteini off günlerdemi alıyorsun.
Evet kahve deki cafein vucut ısısını artırıyor, enerji saglıyor ayrıca ben yag yakımına (antrenman sırasında) katkısı olduguna inanıyorum.
Bir canlandıralım konuyu.
Ben benim en üst limitim 120, spor günleride off günleride(aynı zamanda kalori ihtiyacı için) 110-120 gram arası alıyorum.Kalori ihtiyacımı karşılayablimek için doğal besinleri tüketiyorum şekerden de uzak duruyorum ama bu sefer protein 150-160 çıkıyor bende bunu istemiyorum, yani protein almadan karbonhidrat almak istiyorum.
Ben ne demek istediğini anladım,protein içermeyen sadece kalori eksiğin için çözüm yolu ariyorsun benim cevabim bira.Biraz araştırırsanız Arnold un bunu yaptığı kendi kitabında yaziyor.Alkolsüz birada olabilir..
@DKN, estafurullah abi ne kusuru.Benim sıkıntım şu; günlük protein ihtiyacım 120-130gr. civarı kalori ihtiyacım ise 3300-3500(normal bulk dirty değil) fakat ben kalori ihtiyacımı karşılamaya çalışırken(pilav,makarna,nohut,bulgur,kuruyemiş vs.) günlük protein ihtiyacımın üstüne çıkıyorum(vücudum iyi hissetmiyor) bunun için yememi önerebileceğiniz neler var diye sormak istedim.
@kahraman1, aynen dostum tamda onu demek istiyorum yani ben protein almıyayım ama kalori alayım istiyorum.Vücudum bana "fazla protein iyi gelmiyor" dedi.Dediğini araştırıcam önerin için teşekkür ederim.
@DKN sağol hocam deniyeceğim, peki hergün 200 gram fıstık yiyebilir miyim birşey olur mu?
O adam gibi yapsam karpuz gibi yarılırım abi ben :mrgreen:" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">bulk'a doğru giderkalorisi yüksektir.
protein tozu böyle içilir bu arada paylaşayım gelişsin herkez
O zaman akşam yemeğini saat 10'da yemem gerekecek.