POLISLER YINE TOPLuYO MOTORLARI DIKKAT

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
watercolours' Alıntı:
600ytl para ceza kesilmez diyorsun (yüksek olduğunu kastediyorsun herhalde) ama buna rağmen ehliyetsiz motosiklet kullananların sayısına bak. Demek ki yeterince caydırıcı değil.
88km hızla radara yakalanmışsan suç işlemişsin. Eğer aldığın 3 kuruş maaş ve 180ytl çok geliyorsa o zaman arabayı ona göre kullanacaksın, hız sınırını geçmeyeceksin. Hatta 180 ytl az bile. Zira Ferrari'sine atlayan çıkıyor 240'lara, onlar için 180ytl hiçbirşey.

Hız yüzünden kesilen ceza orantılı bir şekilde artıyor. Hız limitini % 10 geçene 110 %20 gecene 180 falan gibi gidiyor. tam oranlarını bilmiyorum. Dolayısıyla 240 la gidene de ona göre ceza kesiliyor.
Aslında sahil yolunda hız sınırının 50 olması kadar saçma sapan bi şeyde yok. Zaten 50 ile gidende yok. Polis canı sıkılıp para toplamak istediğinde yada "çorbacı" açmaya karar verdiğinde (zira o kadar corba parasıyla corbacı da acarlar) durduruyor. Cezayıda çorba parasınıda o durumda alıyor. 3-4 sene önce Ben haziranın 20 sinde zincirim olmadığı için çorba parası verdim. geçenlerde kadıköyde park yasağı olan yerde 4 araba vardı 1 tanesi mercedes digerleri standard hatta biri dokulmek uzere sahin. Mercedes dışında hepsine ceza yazdı Kahraman Polis.
Bende 8 temmuzda sınava giricem . Ama testsorularının deneme teslerinde ortalamam 90 üzeri vitesli motorsiklet rahatlıkla kullanabiliyorum . 10 yıllık B sınıfı ehliyetim var ve hergün trafikteyim. Peki neden haziranın başında başvurduğum A2 ehliyeti ancak ağustos ortası gibi alabileceğim ? Trafik kurallarını ,motor bilgisini ve nasıl kullanılacağını biliyorum. Tek olay şu devletin harç kesmek istemesi ve sürücü kurslarına para kazandırmak istemesi başka bir şey değil. Ehliyeti alana kadarda ehliyetsiz olarak motorumu kullanacağım . Tabiki kaskımla ve korumalarımla. çevirirlersede mecburen çorba parası ....

Armutlarla elmaları karıştırıyorsunuz. Devletin yaptığı şeylerden memnun değilseniz bu konuda lobi yaparsınız, protesto yaparsınız, dilekçe verirsiniz, seçimlerde kendinizce uygun gördüğünüz bir siyasi partiye oy verirsiniz. Ama uygulamalardaki bozukluk sizin kuralları çiğnemenizi mazur göstermez. Bir sürü tecavüzcü ve katik sokağa salındı. Halk olarak hepsini öldürelim o zaman.

abiler bugün bende 1. köprü girişinde çevrildim.. muayenesi yok die bi 49 lira ordan.. bide ehliyet yok die (a2) mahkeme para cezası kescekmiş bakalım kaç para.. yaw bunlar ne biçim şey anlamadım gitti. motor zaten kaç paraki 800 milyon ceza kesiyosun.. uyuz oldum bugün.. gişelerin ordaki karakolun camlarını indirmek geçti bi an aklımdan.. sonra boşver bide pederle papaz olmıyalım dedim.. bi ay boşa çalışmış olcam sizin anlıycanız... gerçi ben o polisleri hertürlü atlatırdımda.. bu sefer ne olursa olsun hiç dil dökemem dedim kendi kendime.. polise ne yaparsan yap dercesine bakıyodum.. hiç sallamadım bile.. ama motoru bağlamadılar.. ruhsat sahibi aldığım kişi geldi aldı motoru.. iki adım ötede yine bana verdi.. iş yerime gittim.. hayır bendeki şansı görüyomusunuz.. motoru satmama kalmış şurda 2-3 gün.. şimdi motor bedavaya gitcek gibi bişe.. Allahtan çalıştığım şirkete satıyorum :) Hayır oda bişe değil sevgilim polis halamın oğlu polis adayı.. oda yetmezmiş gibi mahelleden tanıdığım bi abinin babası eski komser.. artık anlayın bendeki boşvermişliği.. kesersen kes.. umrumda bile değilsiniz demeye getirdim olayı.. onlar anlamışlardır zaten bakışlarımdan ne demek istediğimi.. neyse sağlık olsun.. artık ödiycez parayı .. paşa paşa.. :) bu arada yazıyı yazarken bi iş yüzünden şimdide patronla kapıştım.. bugün iğrenç ve şansız bi gün benim için heralde..

Türkiyede milletvekili, hakim, savcı, ............asker, polis yakınlarına kanun işlemiyor water, bizim gibi normal vatandaşlara işliyor ki daha motoru almadan gidip 150 YTL verip ehliyet aldık........................................

diğer arkadaşlar kusura bakmasın bu konuda artık yazılacak fazla bir şey yok, aynı düşünce yapısının devamı da şu şekilde, ehliyet almak sadece bir plastik parçasına sahip olmakdır gerisi önemli değil, eğitim şart

Ben ehliyetimi aldığıma gayet memnunum açıkçası... Motor henüz yok, ehliyet 6 aydır bende ama tek bir gün boşuna mı aldım demedim ehliyeti. Birileri ehliyet almaktan gocunuyorsa bu onları bağlar.
Herkes kendinden sorumludur.

Ehliyetin kaskın tam koruman yapılmış bir muayenen kaskon yani herşeyin kanuni olsa ne yazar adam geldi arkadan çarptı beni suçlu saydılar kimse alınmasın arkadaş veriler ortada ben hiç güvenmiyorum art niyet var görüyorum...
Ehliyet şart arkadaşlar ben alana dek kullanmadım içim rahat...

water aynen katılıyorum sana.. zaten bu tanıdıklarımı aramamamdaki amaçta buydu.. illede bi yakınlıkla çözülüyosa bu olay hiç çözülmesin dedim.. ve paşa paşa yedim cezamı.. zaten motoruda satıyorum.. araba bakcam.. bi dahada motora binersem herşeyim tam bincem.. böle korka korka sürmek hiçde zevkli olmuyo.. saygılar

Dediğim gibi herkes kendinden sorumludur. O polisin yaptığı yanlış kendini bağlar.

ama bi düşünsenize hiç yoktan yere 1 milyara yakın para havaya uçuyo.. offfff.. sanki ben parayı yolda buluyomm.. bu yaz çalış babam çalış artık.. :( keşke hakimin savcının insiyatifine kalsada fiyatta indirim yapsa.. :) taksit falan.

watercolours' Alıntı:
Armutlarla elmaları karıştırıyorsunuz. Devletin yaptığı şeylerden memnun değilseniz bu konuda lobi yaparsınız, protesto yaparsınız, dilekçe verirsiniz, seçimlerde kendinizce uygun gördüğünüz bir siyasi partiye oy verirsiniz. Ama uygulamalardaki bozukluk sizin kuralları çiğnemenizi mazur göstermez. Bir sürü tecavüzcü ve katik sokağa salındı. Halk olarak hepsini öldürelim o zaman.

arkadaşım dediklerinde haklı olabilirsin lakin dediklerini uyguluyamazsın.burası TÜRKİYE.uygulamalardaki bozukluk düzelmediği sürece ki düzelmiyecek kuralları çiynerim.ülkeyi yanlış hatırlıyor olabilirm bizim bu kanunlarımı İsviçre 1 sene uyguladı ve kaldırdı tek sebep cok güzel olması sanırım :) ya biz yıllardır uyguluyoruz.

sana bu kanunlarla ilgili kötü bi anımı anlatayım.teyzemin apartmandaki bir cocuk kuzenime laf atmış.ufak bi laf atma olayı büyüdü taştı.arabası kırıldı bir süre sonrada kundaklandı.cezamı uygulandı tabiki hayır.olmadı teyzemleri o semtten başka bir yere taşıdık.teyzem aradan epey süre gectikten sonra evi kiraya vermek için emlakcı ile ev gitmiş.aynı kişi tarafından 4 yerinden bıcaklandı.biri kalbinin altına bir de karnına direk adam öldürmeye teşebbüs yani.cocuk yakalanıp suclu tespiti için getirildi ve tespit edildi.ama şahit olmasa cocuk serbet bırakılacaktı.varmı boyle bir kanun boyle bir konun yok..

@mo-zat,
Senin adına üzüldüm tabii ama motosiklet sürerken cezanın böyle olduğunu biliyordun, değil mi? Ve buna rağmen sürmeye devam ettin, değil mi?
Kaldı ki kanunu bilmemen işlenen suç için hafifletici neden sayılmıyor.
Yani en ağır örneği verirsek, birini öldürdükten sonra ben kanunu bilmiyordum diyemezsin.

@PamPam,
Ben de diyorum ki memnun değilsen (Ben de memnun değilim mesela) motosiklete ÖTV zammı yapacağına bu kanunların düzelmesi ve uyglanması için çalışacak adamların devletin başına geçmesi için mücadele edersin. Madem kanun işlemiyor, öldürseydin o çocuğu.
Kanun iyi veya kötü, kanunun her tarafını eleştirmenize saygı duyarım. Ancak mevcut olan kanunlara uymak zorundasınız. bu kanunları çiğneme hakkınız da var tabii, ama sonra ceza yazılınca niye ceza yiyorum deme hakkınız yok.

PamPam' Alıntı:
arkadaşım dediklerinde haklı olabilirsin lakin dediklerini uyguluyamazsın.burası TÜRKİYE.uygulamalardaki bozukluk düzelmediği sürece ki düzelmiyecek kuralları çiynerim.ülkeyi yanlış hatırlıyor olabilirm bizim bu kanunlarımı İsviçre 1 sene uyguladı ve kaldırdı tek sebep cok güzel olması sanırım :) ya biz yıllardır uyguluyoruz.

sana bu kanunlarla ilgili kötü bi anımı anlatayım.teyzemin apartmandaki bir cocuk kuzenime laf atmış.ufak bi laf atma olayı büyüdü taştı.arabası kırıldı bir süre sonrada kundaklandı.cezamı uygulandı tabiki hayır.olmadı teyzemleri o semtten başka bir yere taşıdık.teyzem aradan epey süre gectikten sonra evi kiraya vermek için emlakcı ile ev gitmiş.aynı kişi tarafından 4 yerinden bıcaklandı.biri kalbinin altına bir de karnına direk adam öldürmeye teşebbüs yani.cocuk yakalanıp suclu tespiti için getirildi ve tespit edildi.ama şahit olmasa cocuk serbet bırakılacaktı.varmı boyle bir kanun boyle bir konun yok..
Kanunu bırak arkadaşım bu ülkede adalet yok kanun var varda uygulanamıyor daha doğrusu sana bana uygulanıyor...

a2 şart 8 temmuz çok yaş :)

beyler yıllardır 4 tekerle yoldayım tc. üzerinde ama çok az gördüm bu yolda radar var tabelasını yani polis harbiden pusuyor tabela filan hikaye

türkiye üzeri ve istanbulda epey dolaşmış olan arkadaşlar bilirki çoğu gerekli yerde bile tabel yok malesef bu sebepten dikkat etmemiz gerekiyor

hele şehirdışına çıkacak arkadaşlar heryanda yol çalışması var tck.yı bol bol anacaksınız

8 temmuz kurtuluş günüdür çok yaşa a2 çok yaşa ehliyet :)

bende ehliyetsiz bir canavar olarak yollardayım ve kendi çapımda mecburiyetten 3 güntür trafkteyim umarım yakalanmam yoksa gitti paracıklar :)

Radar için tabela saçma değil mi biraz? Yani tabelanın konulması caydırıcılık açısından güzel ama düşünsenize, siz o şehirdışı yolda radar olsa da olmasa da 90km/st'i geçmemek zorundasınız. Radar ikazının koyulması şu demektir: Yolun bu kısmında 90km/st geçmeyin, diğer yerlerde istediğiniz hızda gidin. Mantık yönünden bunun anlamı budur.

watercolours' Alıntı:
Çevirmeleri destekliyorum arkadaşlar. Her ne kadar motosikletten daha çok çevrilmesi gereken dört teker varsa da şu da bir gerçek ki yaralanmalı trafik kazaları daha çok motosiklette oluyor. Ve sokaklarda bir sürü motorcu diyemeyeceğim, motor üstünde giden 4 teker ruhlu adamlar var. Bunların temizlenmesi lazım. Peki bunların temizlenmesi yeterli mi? Hayır, onlar temizlendikten sonra sıranın 4 tekelere gelmesi lazım.

watercolours sana katılmıyorum. Birazdan yeni bir konu açıp, tehlike saçanların serserilerin motorsikletçiler değil 4 tekerciler olduğunu hep beraber ıspatlayacağız.

Savunduğum yapılan işlemler, ya da herkesin ortak noktası yapılan işlemler değil, değil adil olunmaması, motorsikletçilerin ezilmeye çalışılması.

Bak bakalım yukarıya ve diğer yazdığım başlıklara. Hiç dört tekerlere ceza yazılmasın diye birşey yazmış mıyım. Her seferinde her kural ihlaline iki teker, dört teker demeden acımadan ceza yazılmasını savundum. Kural ihlali yaparsam bana da ceza kesilsin, kuyruk acısı tadayım ki bir dahakine daha dikkatli davranıp aynı cezayı yemeyeyim, ama daha önemlisi aynı güvenlik kuralını ihmal etmeyeyim.

watercolours' Alıntı:
Polis yakınlarına kanun işlemiyor mu?

işlemezmi yaa benimde birçok yakınım polis ancak polis çevirirse ruhsatım var tek diyeceğim 8 temmuzda giricem sınava ve 6 sendir her allah ın günü yollardayım ceza puanıma bak derim kesersede bağlarsada bağlar hiç arıyamam babamı kuzenimi polise ağız açmak kadar boktan bir durum yok

ama delikanlısıdavar adamın biri ankarda radardan kitliyordu otoban çıkışına takıldım adam acayim yumuşak yüzlü babacan biriydi babam da memur dedim ne memuru dedi polis memuru dedim başladı nasihata yarım saat nasihat verdikten sonra yazmadı gönderdi buda polisin insafıydı

bu 4 tekerlerin saçtığı tehlike olayına girilmez arkadaşlar bu konu yazmakla bitmez ben 2 sendir motor almayı düşünüyordum ve motor almayı düşünmeye başladıktan sonra her motorcuy özellikle hatta yolu keserek yol verdim

belki örnek olabilirim kafesçilere diye ama nafile benim bir kaç arkadaşımda dahih çoğu sürücü açık açık diyor motorlara uyuzum diye bana diyeni bir dövmediğim kalıyor ama şunu biliyorumki tatmin olmamış ve tam anlamıyla şöför olamamış insanlarda görüyorum bunu adamlar kendi eksiklikleriniden dolayı ya motoru görmüyor yada görmemezlikten geliyor malesef

Son düzenleme:
Soru: 8 temmuzda sınava girince sertifikayı ne kadar zamanda alıyoruz ? 8 temmuzda sınava girsek yine ehliyet ağustos sonunu bulacak yaz gitti ne anladık bu işten öteki tarafta yakalanma sancısı anlaşılır gibi değil ya....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar