watercolours' Alıntı:600ytl para ceza kesilmez diyorsun (yüksek olduğunu kastediyorsun herhalde) ama buna rağmen ehliyetsiz motosiklet kullananların sayısına bak. Demek ki yeterince caydırıcı değil.
88km hızla radara yakalanmışsan suç işlemişsin. Eğer aldığın 3 kuruş maaş ve 180ytl çok geliyorsa o zaman arabayı ona göre kullanacaksın, hız sınırını geçmeyeceksin. Hatta 180 ytl az bile. Zira Ferrari'sine atlayan çıkıyor 240'lara, onlar için 180ytl hiçbirşey.
Hız yüzünden kesilen ceza orantılı bir şekilde artıyor. Hız limitini % 10 geçene 110 %20 gecene 180 falan gibi gidiyor. tam oranlarını bilmiyorum. Dolayısıyla 240 la gidene de ona göre ceza kesiliyor.
Aslında sahil yolunda hız sınırının 50 olması kadar saçma sapan bi şeyde yok. Zaten 50 ile gidende yok. Polis canı sıkılıp para toplamak istediğinde yada "çorbacı" açmaya karar verdiğinde (zira o kadar corba parasıyla corbacı da acarlar) durduruyor. Cezayıda çorba parasınıda o durumda alıyor. 3-4 sene önce Ben haziranın 20 sinde zincirim olmadığı için çorba parası verdim. geçenlerde kadıköyde park yasağı olan yerde 4 araba vardı 1 tanesi mercedes digerleri standard hatta biri dokulmek uzere sahin. Mercedes dışında hepsine ceza yazdı Kahraman Polis.
Bende 8 temmuzda sınava giricem . Ama testsorularının deneme teslerinde ortalamam 90 üzeri vitesli motorsiklet rahatlıkla kullanabiliyorum . 10 yıllık B sınıfı ehliyetim var ve hergün trafikteyim. Peki neden haziranın başında başvurduğum A2 ehliyeti ancak ağustos ortası gibi alabileceğim ? Trafik kurallarını ,motor bilgisini ve nasıl kullanılacağını biliyorum. Tek olay şu devletin harç kesmek istemesi ve sürücü kurslarına para kazandırmak istemesi başka bir şey değil. Ehliyeti alana kadarda ehliyetsiz olarak motorumu kullanacağım . Tabiki kaskımla ve korumalarımla. çevirirlersede mecburen çorba parası ....