kivanctf' Alıntı:PamPam sana katılıyorum . Kask takılması sart. Gelgelelim bircok arkadasımız gibi bende bu sıcaklarda sehir icinde kaskı takmayı ıhmal ediyorum . Ama ufak bir kasaba oldugundan butun polisler tanıdık ceza falan olmuyor. Sonucta maddi verilen para cezalarinada karsıyım . Adama kask takmıyor diye onun saglıgı uzerinden para kazanmak cok sacma. Ehliyetlerimizden 10 puan kırılacagına 3 kez kasksız yakalanılırsa 1 yıl trafıge cıkma yasagı verılse ve polisler her gordukleri kasksız surucuyu durdursa sanırım herkes kaskı basına yapıstırır. Para cezası hicbir zaman sonuc degil. Ehliye icinde aynı sey sozkonusu ehliyetimi yok bagla motoru. ehliyetini alıp gelsin sahıs basvursun motoru teslim alsın . Hızlı arac kullanırsın para cezası kesılır. Alkollu kullanırsın ehliyetine el konulur . Ama dedigim iki konuda haklı degilmiyim.
Haklısın tabiki.
Ama Güzelim ülkemde hiçbişey düzgün ve doğru değil.
Bu devirde para cezaları aynasızlara yarıyor başka bişey değil.Bizde yokmu bizdede var tabiki vermemek lazım. ceza ne ise ödemek gerekli.arabamla istanbulda sıf plaka yabancı diye 5 defa cevrildim.plaka yine bu ükenin güzelim şehirlerinden birine ait. Evraklarımın tam olmasına rağmen 1:30 saat istanbulda gezdirildim tek sebep yabancı plakalı olmam. Yaşam standartı hayat şartları yaptırıyor ne yazık ki istemesende..