Polis durdu, durdu ve...

slm

Polislik yerine, turkucu olsa daha cok kazanirdi, seside guzelmis, tebrik ederim,bu is adaminin mutlaka dayisi vardir,polis esit davranmiyor, teror yandaslarina gereken baskiyi
uygulamiyor,guvenli bir turkiye istiyorsak polis ve jandarma tam yetkiye sahip olacak
Kimden korkuyorsa, En cok sevdigim polis, cevik kuvvete supurturum diyen: Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli:cat:
Buda amerikada bir polis, POLIS BURDA KRAL
http://www.youtube.com/watch?v=dufxzKu06K4

Gördüğüm kadarıyla hepimiz geçmişte yaşananlar ve yaşanacak olaylar ile ilgili Polisleri yaftayı yapıştırmış öyle yorum yapıyoruz. Tamam işini hakkıyla yapamayanlarına rastlarız hep ahlaklı olmayan 5 tl için üniformasının şerefini satanlarıda bilirim... ama o üniformanın altındaki bir insan...! Yani duyguları var, yani nefis taşıyor yani her şeyi yapmaya meyillidir.

Diyelim elimize bir SS tarzında motosiklet geçti al kardeşim gönlünce gez dolaş dediler, benzinden benden bir hafta senin bu motor. Soruyorum en efendi olanımız dahi bu motor altımıza gelince eli karıncalanmaz? Hangimiz o haz veren gazın sesini duymak için hafiften aragazı yapmayız? Veya ulan acaba en son kaça kadar çıkabilirim diye denemez? %99 daha düşü ihtimali hayal bile edemiyorum.

Bunun polislerle ne alakası var dimi? Şu alakası var arkadaşlar...

Bu adamların elindeki yetkiler ve üniformalarının dokunulmazlığı ile insanlıklarını kaybetmeden yaşayanları işte bizim motosiklet üzerinde kanımızı kaynatan duyguya engel olabilenlerimiz kadar. Afedersiniz b*k atmak kolay ama aynı şartları yaşadığınızda siz nasıl tepki verirdiniz? Yaz kış 12 saat motor sırtında emir gelmeden kışlığa geçemez, itin teki hepsini sıraya dize ağzını açamaz sonra çıkar garibin tekinden alır hırsını.

Kamu görevlilerinin arasındaki tek kötü onlar mı? Doktorlar mesela? Günlerce nöbet tutup hayat kurtarma peşinde olanda var, sapık, para düşkünü yada kötü niyetli organ taciri doktorda var. Bu konu neden Uğur Dündarın programında çıkmadıkça tartışılmaz. Ben eskiden insanların hayat kurtarmak için doktor olduklarını sanardım. Ancak onların çoğu bir gecelik nöbet karşılığında 300-1000 tl arası aldıkları nöbet parası için 6 yıl okuyorlarmış meğer.!

Son olarakta üç kişi bileğine değil biber gazına güvenmiş yorumları var çokça. Peki bu üç adam kolunu bacağını büküp kelepçe taksaydıda şu yorum gelecekti, üç kişi bir adama vay be ne delikanlılarmı denecekti.? Yani kafamıza kötü yazdığımız adamların adı her şartta kötüye çıkacaktır.

Çok uzattığını farkındayım ama son olarak şu örneği vermek istiyorum.

Ben bir GS taraftarıyım ancak fanatik değilimdir. Bir FG-GS drbisi seyrederken yanımdaki GS' li arkadaşlarımın çoğu benle maç seyretmek istemez yada maç boyunca benden nefret ederler. Çünkü maç boyu hakemin alehimize verdiği her karar onlar için yanlıştır, karşı takım öndeyse ve futbolcusu kalecisi oyalanıyorsa hepsi onlara göre o.ç.' dir. Ben bunun karşılığında aynı şartlar biz olsaydık bizim futbolcularımız oyalanacatı, yada hakemin kararına onay verdiğimde kızdırırım onları.

İşin özü şu öyle bir program yüklemişlerki üzerimize tv,de veya haytta karşımızda ne görürsek bu yüklenen programın bizi yönettiği gibi bakıp yorumluyoruz. Tarafsızlık namına zerre kadar bir şey kalmamış içimizde........

(Bu arada belliki adamın aracının çekilmesine sebep olacak bir eksikliği var, ve neye kime güveniyorsa çekiciye yüklenen aracı oradan indirmeye çalışıyor. Polisler çok sabırlı davranmışlar.)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21834559.asp
Alkol muayenesinde kelepçe ve tehdit!

Ne zaman içimizdeki en nitelikli insanları polis olarak seçip vazifelendirirsek o zaman bu olaylar bitecek.
Kuzey Amerika ve Avustralya kıtası hariç dünyanın bir çok ülkesini gezdim.
Edindiğim izlenim toplumun kalitesi neyse polisin kaliteside biraz altında oluyor. Bu altında olma hali medeniyet seviyesine göre değişiyor.
Düşünsenize bir karıncayı dahi incitmemiş ve şiddete karşı biri polis olabilir mi?
Şiddetin kültür olarak yerleştiği toplumlarda, o şiddetin en sertini yapabilecek insanları eğitip polis yaparsanız ancak o zaman şiddeti bastırabilirsiniz.
Mantık bu, tesbitlerim, gördüklerim, yaşadıklarım budur.

Mersin İl Temsilcisi
kime sorsak "sen kimsin" diye
mutlaka tanışma faslı olur
adam sormuş
polis cevaplamış

konunun tamamı ucu açık...
dövseler:suç
sussalar:korktular
konuşsalar:konuşacaana iş yap

yav aklıma geldi, meselan biz çiküfte yerkene, acısı az gelince biber gazıynan mı acılaştıracaz... uzay filmlerindeki tablet yemekler gibi :p

Şu polislere laf edenler düşmanlık yapanlar 1 gün yapsınlar şu işi....
Hele ki trafikçi olmak zordur...
Uygulama yaparsın alkollü şahıs yakalarsın ama bakanın yakınıdır vekil tanıdığıdır sana hakaret eder evde karın çocuğun vardır sürülmek istemezsin bişey diyemezsin..

polis bıraksa suç kelepçelese suç müdahale suç
Ön yargılı milletiz polis sevmemeyi anlarım sevmeyin ama düşmanlık yapmaya gerek yok...
Muhtemelen tanıdığı varsa şuan doğuya göreve gitmiştir arkadaş..

Polis sabırla bekledi gördüğüm kadarıyla.. Adamda biraz fazla ileri gitti sanırım..
İşte öyle kafayı eğip, arkaya geçerler.. bi suç işlendiyse gereken yapılır..

Şu polislere laf edenler düşmanlık yapanlar 1 gün yapsınlar şu işi....
Hele ki trafikçi olmak zordur...
Uygulama yaparsın alkollü şahıs yakalarsın ama bakanın yakınıdır vekil tanıdığıdır sana hakaret eder evde karın çocuğun vardır sürülmek istemezsin bişey diyemezsin..

polis bıraksa suç kelepçelese suç müdahale suç
Ön yargılı milletiz polis sevmemeyi anlarım sevmeyin ama düşmanlık yapmaya gerek yok...
Muhtemelen tanıdığı varsa şuan doğuya göreve gitmiştir arkadaş..

Nasıl bir mantıktır ki. Benim gibi insansa zaten polis olmasın ya da sivil insandan farkı yoksa yapmasın arkadaş polislik falan. Ben bilgi işlemciyim bir gün gelip benim işimi yapsın bakalım. Böyle bir mantık olamaz. Polis sevmemek farklı bir şey, polisin nitelikli olmasını istemek ayır bir şey. Herkes işini doğru-düzgün yapsın istiyoruz. Ben nasıl ki işimi savsaklayınca yukarıdan ihtar alıyorum bu arkadaşların da elini kolunu sallayarak kafasına göre takılmasının önüne geçilmesi gerek. Amerikayı örnek vermekten vaz geçin. Vatandaşlarının içinde çok zeki olanlarının yanında genel olarak mantıklı insanlar değiller. Dolayısı ile polisler ya da askerler de ona göre kanun çıkarıp uyguluyor. İdam cezası bizde olmamasına rağmen usa da var. Ayrıca marketlerde silah ve mermi satılan bir yerden bahsediyoruz, ellerini havaya kaldırmadığı için vururlar adamı normaldir.

Nasıl bir mantıktır ki. Benim gibi insansa zaten polis olmasın ya da sivil insandan farkı yoksa yapmasın arkadaş polislik falan. Ben bilgi işlemciyim bir gün gelip benim işimi yapsın bakalım. Böyle bir mantık olamaz. Polis sevmemek farklı bir şey, polisin nitelikli olmasını istemek ayır bir şey. Herkes işini doğru-düzgün yapsın istiyoruz. Ben nasıl ki işimi savsaklayınca yukarıdan ihtar alıyorum bu arkadaşların da elini kolunu sallayarak kafasına göre takılmasının önüne geçilmesi gerek. Amerikayı örnek vermekten vaz geçin. Vatandaşlarının içinde çok zeki olanlarının yanında genel olarak mantıklı insanlar değiller. Dolayısı ile polisler ya da askerler de ona göre kanun çıkarıp uyguluyor. İdam cezası bizde olmamasına rağmen usa da var. Ayrıca marketlerde silah ve mermi satılan bir yerden bahsediyoruz, ellerini havaya kaldırmadığı için vururlar adamı normaldir.

Ben anlatamadım sana bu olay için konuşmuyorum sadece...
Görevini yapmayan bir çok polis tanıyorum bunlar senin işin de de vardır dimi.
Ama bunu koca teşkilata yıkmak olmaz...
Düzen cidden bozuk bizde...
Adam vekil tanıdığı diye alkollü araç kullanıyor...sen buna ceza kesemezsen bu yarın bir gün senin benim çocuğuma yakınıma zarar verirse suçlu yine polis olur...
Herşey tanıdığa bakar düzen değişirse emin ol çok şey değişirki bu imkansız bence

Ben anlatamadım sana bu olay için konuşmuyorum sadece...
Görevini yapmayan bir çok polis tanıyorum bunlar senin işin de de vardır dimi.
Ama bunu koca teşkilata yıkmak olmaz...
Düzen cidden bozuk bizde...
Adam vekil tanıdığı diye alkollü araç kullanıyor...sen buna ceza kesemezsen bu yarın bir gün senin benim çocuğuma yakınıma zarar verirse suçlu yine polis olur...
Herşey tanıdığa bakar düzen değişirse emin ol çok şey değişirki bu imkansız bence

Başka konulardan bahsediyoruz. Herkes görevini yapacak. Sürülensen de yapacaksın, o sürüldüğünde arkasından gelen de yapacak. Taviz veriliyorsa birileri sürülme korkusu ile her türlü tanıdık tehdidi ile yüz yüze gelir. Benim işimde görevini yapmayanları kapının önüne koyarlar. Ya da görevini kötüye kullananları. Üstelik tazminat davaları ile birlikte. O yüzden ayağını denk alırsın. Ama polislerde ört-bas etmek daha revaçta. Sonuçta onların da tanıdığı var içeride. Koca teşkilatın problemi de bu işte içlerindeki çürükleri kolluyorlar ya da destek çıkıyorlar.

Ben bu adama ceza ya da milletvekiline ceza kesmesin demiyorum bilakis ne ise gerekli kitapta ne yazıyorsa ne az ne fazla kessin, belki dokunulmazlıktan ötürü millet vekiline bir şey olmaz ama yapılan şeyin kağıt üstünde cezası olduğunun bilincine varılır.

Sen en başta böyle adamlara taviz verditirsen (ki vatandaş da haklı olabilir üstteki videoda) sonra bağırıp çağırıp elinden geleni yapar o adam. Hatta psikolojik destek görmesi bile gerekli belki, belki davranış bozukluğu var. Bunu tespit edecek ve profesyonel- zeki yaklaşacak polis bu durumda.

Bu sen kimsin, seni gömerim gibi karşılıklı atışacak kadar düşüyorlarsa zaten polisin ( genel olarak) benim gözümde vatandaştan zorbalık dışında bir farkı kalmamıştır.

Bende senin bu anlattıkların gibi olmasına dilerdim...
Hepimiz bunu isteriz sanırım ama sende bende imkansız olduğunu biliyoruz...
Ben bekarım sürülmek sorun olmaz..
ama 3 çocuklu bir adam yerine koyarsan kendini zor o..
18 yaşındaki çocuk harita çıkarıp trafikçi bir arkadaşa yer beğen derse...
ya da savcıya kimlik sordu diye diyarbakıra sürülürse ..
pskoloji kalmaz ...

Polis diyorsun bak işte benim demek istediğim bu trafikçi ve normal ekiplerden ibaret değil...
Doğuda özel harekatçı da polis organize narkotik...
Bunlarda polis ..

Her polis konusunda kin kusuyorlar bazı arkadaşlar anlıyorum aslında haklılar çoğu yerde
umarım senin benim istediğim gibi olur düzen

Bende senin bu anlattıkların gibi olmasına dilerdim...
Hepimiz bunu isteriz sanırım ama sende bende imkansız olduğunu biliyoruz...
Ben bekarım sürülmek sorun olmaz..
ama 3 çocuklu bir adam yerine koyarsan kendini zor o..
18 yaşındaki çocuk harita çıkarıp trafikçi bir arkadaşa yer beğen derse...
ya da savcıya kimlik sordu diye diyarbakıra sürülürse ..
pskoloji kalmaz ...

Polis diyorsun bak işte benim demek istediğim bu trafikçi ve normal ekiplerden ibaret değil...
Doğuda özel harekatçı da polis organize narkotik...
Bunlarda polis ..

Her polis konusunda kin kusuyorlar bazı arkadaşlar anlıyorum aslında haklılar çoğu yerde
umarım senin benim istediğim gibi olur düzen

Bunu diyorum, savcının kimlik soran polisi sürme yetkisi nereden geliyor. Ya da atamalar neye göre kimin keyfine göre yapılıyor. Doğuya sürüldüğünde istifa etme şansın var mı ? Ailesi olan biri kendine güveniyorsa başka iş de yapar. Şöyle diyebilirsin, bekara kız boşamak kolay. İşine bu kadar bağlı ve seven polisi bir kere oradaki müdürü bırakmamalı. Tayinine onay vermemli. Bilmiyorum hukuk tarafında hakkınız olmalı böyle durumlar için. Yok diyorsan zaten siz önce kendi içinizi toplayın sonra vatandaşın düzenini halledersiniz demezler mi ?

İmkansız diyorsan zaten polisin ya da güvenlik görevlilerinin diyelim hükümetin elinde ( ya da milletvekillerinin ve savcıların) oyuncak olmaya mahkumlar.

nezaman meclise yuruyecez onu merak ediyorum, 1.000.000 kisi toplasak yetermi arkamiz saglam olsun.

Bunu diyorum, savcının kimlik soran polisi sürme yetkisi nereden geliyor. Ya da atamalar neye göre kimin keyfine göre yapılıyor. Doğuya sürüldüğünde istifa etme şansın var mı ? Ailesi olan biri kendine güveniyorsa başka iş de yapar. Şöyle diyebilirsin, bekara kız boşamak kolay. İşine bu kadar bağlı ve seven polisi bir kere oradaki müdürü bırakmamalı. Tayinine onay vermemli. Bilmiyorum hukuk tarafında hakkınız olmalı böyle durumlar için. Yok diyorsan zaten siz önce kendi içinizi toplayın sonra vatandaşın düzenini halledersiniz demezler mi ?

İmkansız diyorsan zaten polisin ya da güvenlik görevlilerinin diyelim hükümetin elinde ( ya da milletvekillerinin ve savcıların) oyuncak olmaya mahkumlar.

Konu siyasete geliyor burada...
Vekilin yakınına bakanın yakınına oğluna alkol kontrolü yaptı diye kaç polis sürüldü...
Bakan müdüre telefon açar müdürü tehtid eder müdür gerekli işlemleri yapar bakana vekile nasıl karşı gelsin...
Herşey bir partinin elinde o partiden değilsek kıçımıza tekmeyi atarlar...
Ben yaparım doğuda sıkıntı değil ...
Ama dediğim gibi çoluğu çocuğu karısı olan adam göze almaz istifa edemez çünkü bakması gerek ailesi var..
Ben polisin kaba kuvvetini savunuyorum sanma ..

Düzen bozuk belki farklı konuları tartışıyo olabiliriz kusuruma bakma..
Bir gün çay içersek eğer öyle şeyler anlatırım ki hak verirsin bi yerde bana..

polisin trafikte çevirdiği elemanların % 90 ı o.ç. çıkınca polis te bi yerden sonra sıyırıyor...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Şiddetin kültür olarak yerleştiği toplumlarda, o şiddetin en sertini yapabilecek insanları eğitip polis yaparsanız ancak o zaman şiddeti bastırabilirsiniz.
Mantık bu, tesbitlerim, gördüklerim, yaşadıklarım budur.

doğrudur
ancak daha detaylandırarak bir ayırım yapmak gerek
suça eğilimli olmayan ancak şiddete başvurmak konusunda da tereddüt etmeyen bir yapı istiyor polislik
doğadan örneklemek gerekirse:
teşbihte hata olmaz; kuzuyu kurttan ancak bir çoban köpeği koruyabilir

ancak yasal mevzuatın, yine yasanın uygulayıcılarının yanında olması gerek her daim
bir gün memuriyetten ayrılırsam başımdan geçenleri yazarım
roman tadında okursunuz :)

o kadar atardan sonra motosikletin üstündeki durum içler acısı :queen: hak etmiş arkadaş,çok bile sabretmişler..

valla beyler ülkede kanun var. bizlerde uymakla yükümlüyüz. polisin yaptıgını fransa almanya bir cok avrupa ülkesinde daha da kötüsü yapılıyo. fransada bulunan arkadaşlar srs nin ne oldugunu iyi bilir tipini begenmez gelir kafa kol girer sana ne oldugunu amlamassın. bizim türk polisi cok iyi yapıyor. herkes o adam gibi yaparsa ülkede 10 katı polis olsa ne yazar. bir sucun varsa adam gibi cekecen. yoksa hakkından gelir kötek. bazı arkadaşlar ın cok büyük acıları var. ne olsa AK PARTİ diyolar. burasını ben motorcular sıtesı dıye biliyodum ama siyasette yapılıyormuş kolay gelsın......

valla beyler ülkede kanun var. bizlerde uymakla yükümlüyüz. polisin yaptıgını fransa almanya bir cok avrupa ülkesinde daha da kötüsü yapılıyo. fransada bulunan arkadaşlar srs nin ne oldugunu iyi bilir tipini begenmez gelir kafa kol girer sana ne oldugunu amlamassın. bizim türk polisi cok iyi yapıyor. herkes o adam gibi yaparsa ülkede 10 katı polis olsa ne yazar. bir sucun varsa adam gibi cekecen. yoksa hakkından gelir kötek. bazı arkadaşlar ın cok büyük acıları var. ne olsa AK PARTİ diyolar. burasını ben motorcular sıtesı dıye biliyodum ama siyasette yapılıyormuş kolay gelsın......

şimdi siyasetin büyüğünü sen yapmış olmadın mı ? Alıntı yapar mısın acıları olan arkadaşların mesajlarını, kaçırdıysak farkedelim. Yoksa konuya yazan herkese söylüyorsun bunları.. ?

Polise karşı bu ön yargı neyin nesi arkadaş adam gece sen rahat yat diye devriye geziyor, senin emniyetini sağlıyor sende onları bir yana bırak git yok polisin işi gücü zor kullanmak de! Polisler iyi sabretmiş ben olsam direk döverdim. Ellerine sağlık yaptıkları için trafikte herkes böyle olursa o trafikten ne beklersin ki şimdi?

hakedene hakettigi gibi davranilmazsa bazi seylerin civisi cikar az bile yapmis yillardir arac kullaniyorum ama allaha sukur birkere boyle birsey basima gelmedi. insan hakettigi sekilde yasar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar