Gördüğüm kadarıyla hepimiz geçmişte yaşananlar ve yaşanacak olaylar ile ilgili Polisleri yaftayı yapıştırmış öyle yorum yapıyoruz. Tamam işini hakkıyla yapamayanlarına rastlarız hep ahlaklı olmayan 5 tl için üniformasının şerefini satanlarıda bilirim... ama o üniformanın altındaki bir insan...! Yani duyguları var, yani nefis taşıyor yani her şeyi yapmaya meyillidir.
Diyelim elimize bir SS tarzında motosiklet geçti al kardeşim gönlünce gez dolaş dediler, benzinden benden bir hafta senin bu motor. Soruyorum en efendi olanımız dahi bu motor altımıza gelince eli karıncalanmaz? Hangimiz o haz veren gazın sesini duymak için hafiften aragazı yapmayız? Veya ulan acaba en son kaça kadar çıkabilirim diye denemez? %99 daha düşü ihtimali hayal bile edemiyorum.
Bunun polislerle ne alakası var dimi? Şu alakası var arkadaşlar...
Bu adamların elindeki yetkiler ve üniformalarının dokunulmazlığı ile insanlıklarını kaybetmeden yaşayanları işte bizim motosiklet üzerinde kanımızı kaynatan duyguya engel olabilenlerimiz kadar. Afedersiniz b*k atmak kolay ama aynı şartları yaşadığınızda siz nasıl tepki verirdiniz? Yaz kış 12 saat motor sırtında emir gelmeden kışlığa geçemez, itin teki hepsini sıraya dize ağzını açamaz sonra çıkar garibin tekinden alır hırsını.
Kamu görevlilerinin arasındaki tek kötü onlar mı? Doktorlar mesela? Günlerce nöbet tutup hayat kurtarma peşinde olanda var, sapık, para düşkünü yada kötü niyetli organ taciri doktorda var. Bu konu neden Uğur Dündarın programında çıkmadıkça tartışılmaz. Ben eskiden insanların hayat kurtarmak için doktor olduklarını sanardım. Ancak onların çoğu bir gecelik nöbet karşılığında 300-1000 tl arası aldıkları nöbet parası için 6 yıl okuyorlarmış meğer.!
Son olarakta üç kişi bileğine değil biber gazına güvenmiş yorumları var çokça. Peki bu üç adam kolunu bacağını büküp kelepçe taksaydıda şu yorum gelecekti, üç kişi bir adama vay be ne delikanlılarmı denecekti.? Yani kafamıza kötü yazdığımız adamların adı her şartta kötüye çıkacaktır.
Çok uzattığını farkındayım ama son olarak şu örneği vermek istiyorum.
Ben bir GS taraftarıyım ancak fanatik değilimdir. Bir FG-GS drbisi seyrederken yanımdaki GS' li arkadaşlarımın çoğu benle maç seyretmek istemez yada maç boyunca benden nefret ederler. Çünkü maç boyu hakemin alehimize verdiği her karar onlar için yanlıştır, karşı takım öndeyse ve futbolcusu kalecisi oyalanıyorsa hepsi onlara göre o.ç.' dir. Ben bunun karşılığında aynı şartlar biz olsaydık bizim futbolcularımız oyalanacatı, yada hakemin kararına onay verdiğimde kızdırırım onları.
İşin özü şu öyle bir program yüklemişlerki üzerimize tv,de veya haytta karşımızda ne görürsek bu yüklenen programın bizi yönettiği gibi bakıp yorumluyoruz. Tarafsızlık namına zerre kadar bir şey kalmamış içimizde........
(Bu arada belliki adamın aracının çekilmesine sebep olacak bir eksikliği var, ve neye kime güveniyorsa çekiciye yüklenen aracı oradan indirmeye çalışıyor. Polisler çok sabırlı davranmışlar.)
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"