Sayısını bilmiyorum. 80-100 vardır. Çoğunda ehliyeti alıp tabletten sorgulama yapıp gönderdiler. 5 tane falan alkol muayenesi yaptı. Motorda 50 değil 20 dediler. Yani 3-5 yudum bira ile çıkar.
MT yi aldığım ilk gün noterden işe giderken polis durdurdu. Trafik sigortan yok dedi. Noter kağıdını verdim, tamam dedi. 15 gün süren var sigorta için. Ama risk alma hemen yaptır. Zaten o gün yatıracaktım gerçekten.
Haftaiçi 5 gün işe gittim. Tarih 20 Aralık falan. Pts-Salı-Çar-Perş. üst üste polis çevirdi. En sonunda ya özMusti kusura bakma her gün çeviriyoruz seni ama yılbaşına kadar idare et, sonra rahat edersin dedi. Cuma günü çevirme yoktu ama 10 km kadar ilerde tanımadığım başka bir polis durdurdu. Evrakları çıkarırken yok yok bakmayacam, memnun musun MT25 den ben de alacam dedi. Memnunum iyi gidiyor ama abs li al dedim. İyi dedi vedalaşıp gittim.
bunu okuyunca aklıma bir anım geldi;
asker eğlencesi sevmediğim için babam ve yakın arkadaşlarından biri geldi, 3 kişi oturduk biraz ve babam ve bu adam alkolik. beni sevdikleri için biraz öğüt verdiler biraz da içki ısmarladılar. neyse işte orada sohbet ederken ben 5 şişe bira içtim... sonra saat baya geçince kalktık.. babamın arkadaşı "ben motosikletle gelecem dedi.. öyle dedi ama ben ayakta zor duruyordum ve düşerim diye korkuyordum...
sonra dedim düşersek kalkar devam ederiz, yürürken sağa sola yıkılan ben motora binince baya bir düzeldim, yani yine etraf dönüyor ama motosiklet düz gidiyor... tek sıkıntı şu ki arkamda artçı da 5 şişe içti ve 98 kilo, adam kendine zor sahip çıkıyor, en ufak gaza basmam da geri sarkılıyordu..
neyse eve yaklaştık ve alt geçitten geçerken hafif rampa yer var, orada hafiften sağa yöneldim ve düze çıktıktan sonra gaza basıp devam edeyim derken motor ön kaldırdı, yani baya ön kaldırdık resmen, ayık olsam öyle yapamam... neyse gazı hafiften bıraktım ön yere geri indi ve dengem bozulmadı şans eseri.. çok şükür ki kaza bela olmadan eve geldik..
motordan indim ama zor yürüyorum, 5 şişe baya bir sarhoş etmiş beni, evde de abim ile yengem vardı, misafirliğe gelmişler, içkili halimi ilk defa gördükleri için baya gülüyorlardı bana ve bende onları ikna etmeye çalışıyordum, bilincim her şeyim yerinde diyordum.. sadece biraz sallanıyorum diyordum... hatta ikna etmek için en son aklımda 3 basamaklı 2 sayıyı çarpma işlemi yaptım en son. o noktaya getirdiler... yani mesela 345 ile 521 çarpmak gibi, böyle basit rakamları aklımdan çarpabiliyorum, çokta zor değil ama zihnin yerinde olduğunu kanıtlar sanırım.
böyle bir anı işte... yani demek ki o akşam polis çevirseydi 999 promil çıkardı bende herhalde...