plakanı aldım zaten :)

İtirazım yok. Zaten ben aksi bir şey iddia etmedim sadece sizin mantığınızla makas atmayı bile "çakıldan kaçtım, yağ vardı acil hamle yaptım" diye yedirebileceğinizden bahsettim. Nasıl bu olmaz, polis yemezse slalom için de öyle.

Aynı şerit için de suç değiştirmek suç olmayabilir de bu slalom da suç değil demek olamaz, örnek mahkeme kararı bakmak lazım ki mahkeme değil dese de kaç kişi polis cezayı yazdıktan sonra uğraşır. Önemli olan polise ceza yazdırmamak. Orada slalomun ceza yazılabilir olup olmadığına da polis karar verir.
Sizi çıkarımlarınızla baş başa bırakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
DUKE 250
Yol orada, dediklerinin de olmadığı ortadaysa? Ayrıca öyle olan yolda slalom yapmak daha mantıksız olmaz mı? En fazla dediklerinin olduğunu söyleyip direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylersin ki gene dediğim gibi yol orada bir yere gitmiyor. Polis yolun öyle olup olmadığını görüyordur herhalde.

Yazarsa TCK 179. madde 2. fıkradan yazar gibi 1. fıkradan değil.
doğru, TCK179/2 olacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunların hiç bir tanesinden haklı ceza kesilemez. Aynı şerit içinde slalom yapmak diye bir ceza yok. Şeridin istediği yerinde sürer. "Neden slalom yapıyorsun diyene de", yerde "toz birikintisi, su , çakıl, yağ, mazot vardı" der geçersin.

tamam ceza yazılınca de, geç o zaman.

Motosikleti
Voge 250RR
ne var yani slalom atınca ne oldu
Aynı soruyu ben de size soruyorum kafamı dağıtmak için çıkmışım makas atmıyorum bir şey yapmıyorum olduğum yerde sağ sol yapıyorum tek şeritli yol önümde her şey gözüküyor yola çıkacak birisi olsa anında göreceğim hiçbir şekilde kimseyi tehlikeye atmıyorum.

Yol yapmasını bilmeyen ızgaraları rögar kapaklarini yoldan 10cm aşağıya yapan devletin memuru olduğunu iddaa eden kendini beğenmiş egoistin teki gelip bana neden slalom yapıyorsun diye soruyor.

Ama yine devletimizin yaptığı yolun bozukluğundan kaynaklı slalom atmak zorunda kalınca sıkıntı yok öyle mi?

Benim buradaki problemim de zaten slalom da değildi kişinin tavrıydı ama yine yarım akıllı insanlar sasirtmaz ne anlamak istediyse onu anladı.

Ben zamanında yaşım yetmediği için a2 ehliyet alamadım 2 kez ehliyet yetersizliğinden ceza yedim bir tanesinde kaçmadım çektim sağa ehliyetim yok dedim kendini bilmiş insanlar bana burada iki üç slalom attım diye kural bilmez cahil cart curt diyemez

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Aynı soruyu ben de size soruyorum kafamı dağıtmak için çıkmışım makas atmıyorum bir şey yapmıyorum olduğum yerde sağ sol yapıyorum tek şeritli yol önümde her şey gözüküyor yola çıkacak birisi olsa anında göreceğim hiçbir şekilde kimseyi tehlikeye atmıyorum.

Yol yapmasını bilmeyen ızgaraları rögar kapaklarini yoldan 10cm aşağıya yapan devletin memuru olduğunu iddaa eden kendini beğenmiş egoistin teki gelip bana neden slalom yapıyorsun diye soruyor.

Ama yine devletimizin yaptığı yolun bozukluğundan kaynaklı slalom atmak zorunda kalınca sıkıntı yok öyle mi?

Benim buradaki problemim de zaten slalom da değildi kişinin tavrıydı ama yine yarım akıllı insanlar sasirtmaz ne anlamak istediyse onu anladı.

Ben zamanında yaşım yetmediği için a2 ehliyet alamadım 2 kez ehliyet yetersizliğinden ceza yedim bir tanesinde kaçmadım çektim sağa ehliyetim yok dedim kendini bilmiş insanlar bana burada iki üç slalom attım diye kural bilmez cahil cart curt diyemez
Hırbonen vibe'ı alıyorum senden. Bi Honda bayiisine uğra azıcık Honda öv sakinleş :D

F54

Aynı soruyu ben de size soruyorum kafamı dağıtmak için çıkmışım

abicim kafa dağıtmak öyle toplumun diğer fertlerinin olduğu yerde yapılmaz ki çıkarsın dağa bayıra istediğini yaparsın
belediyenin yapmayı beceremediği yol için elbet slalom atılır ama bu tehlike sayısını geçerse polis abin seni yakalarsa ceza yersin
slalom atmak suç değil diyelim o zaman trafikteki herkes slalom atarak gitsin nasıl olur ? he yani şu durumu kafanda bi canlandır yani gerçekten yukarıda yazdığın kadar bilgili okumuş vs vs isen bunu canlandırabilirsin

Motosikleti
Voge 250RR
abicim kafa dağıtmak öyle toplumun diğer fertlerinin olduğu yerde yapılmaz ki çıkarsın dağa bayıra istediğini yaparsın
belediyenin yapmayı beceremediği yol için elbet slalom atılır ama bu tehlike sayısını geçerse polis abin seni yakalarsa ceza yersin
slalom atmak suç değil diyelim o zaman trafikteki herkes slalom atarak gitsin nasıl olur ? he yani şu durumu kafanda bi canlandır yani gerçekten yukarıda yazdığın kadar bilgili okumuş vs vs isen bunu canlandırabilirsin
yav bilmiyorum abi trafikte ne gibi insanlar varken benim slalom yapmamın insanlara batması garibime gitti sadece. Evet haklısın sonuç olarak ihlal biz de kuralsız olmaya bencil olmaya devam edelim o halde :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hırbonen vibe'ı alıyorum senden. Bi Honda bayiisine uğra azıcık Honda öv sakinleş :D
Ben markaya bakmam hocam isimler insana hiçbir şeyi anlatmaz

Motosikleti
Honda Forza 250
"Slalom atıyordum" at tabi dostum hakkındır ceza gelirse yazanın ayıbı. Enayimisin o kadar para verip motor almışsın, normal insanlar gibi efendi efendi gideceksin, o zaman gider dolmuşa binerdin.

Motosikleti
Voge 250RR
"Slalom atıyordum" at tabi dostum hakkındır ceza gelirse yazanın ayıbı. Enayimisin o kadar para verip motor almışsın, normal insanlar gibi efendi efendi gideceksin, o zaman gider dolmuşa binerdin.
he ya aynını söylüyorum dümdüz gideceksem kırmızıda geçmeyeceksem makas atmayacaksam ne diye motor sürüyorum araba sürerim moped sürerim kuralları ihlal edip hakkını vermem gerekiyor,

siz olur da birisi sizle ileri geri konuşursa başınızı öne eğip özür dileyebilirsiniz ben böyle yetişmedim maalesef. ceza falan da gelmedi bu arada :)

Motosikleti
Suzuki Inazuma
he ya aynını söylüyorum dümdüz gideceksem kırmızıda geçmeyeceksem makas atmayacaksam ne diye motor sürüyorum araba sürerim moped sürerim kuralları ihlal edip hakkını vermem gerekiyor,

siz olur da birisi sizle ileri geri konuşursa başınızı öne eğip özür dileyebilirsiniz ben böyle yetişmedim maalesef. ceza falan da gelmedi bu arada :)
Aman Allah'ım ne kadar da cesur, yiğit, yavuz, sek erkeksin sen öyle
Tam bir yürüyen "[mafya dizisi karakteri] en iyi raconları"

Sen nasıl yetiştin bilmem ama çoğu kişinin daha gençken öldüğü veya sakat kaldığı motosiklet üstünde 40ında 50sinde 60ında devam eden abilerimiz var burada. İstersen bi otur dinle. Belli ki bir şeylerde düzgün yetişmişler.

Dinlememek de sana kalmış. Devlet memurunun sana acıyıp ceza yazmamasını bile böbürlenerek anlatıyorsun. Hırbonen için fazla kalitesiz.

Motosikleti
Honda Forza 250

Seni yetiştirirken, bu duruma düşmemeyi, haksızken atar yapmanın magandalık olduğunu söylemeyi unutmuşlar. Onu da burada öğrenirsin sorun değil. Bak bu gün yanlışlıkla üzerine kırdığım araç benimle iletişime geçmeden sağa çekip dörtlüleri yakıp, yaklaşınca camı açıp özür diledim. Çünkü haksızlıklar. Bu erdemdir. İnsanlara hem rahatsızlık verip, hemde gözlerini korkutsam gece uyuyamam, bunun adıda vicdan.

Konu hakkında görmeden bişey diyemem fakat 'polisin' trafik cezası yazamadığını biliyorum diyerek çok yanıldığını söyleyebilirim. Her polis kurum içi trafik kursu alarak trafik polisinin ceza yetkilerine sahip olabiliyor, kısacası nası olsa ceza yazamaz bokunu çıkarayım kafasında hareket etmemenizi öneririm.

Ayrıca sokakta normalde yabancıya söyleyemeyeceği şeyleri millet üniformalı polislere bekçilere askerlere söylemeye başladı. Unutmayın ki karşınızdaki de bi insan, sabrı sınırlı. Bu şekilde tavır alan kişilerin sonradan çok pişman olduklarına şahit oluyorum. Kimse babanızın oğlu değil.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ayrıca sokakta normalde yabancıya söyleyemeyeceği şeyleri millet üniformalı polislere bekçilere askerlere söylemeye başladı. Unutmayın ki karşınızdaki de bi insan, sabrı sınırlı.
Onların içinde de kafası atık, pişikolocisi bozuk, istopu çekmiş adamlar olabilir ve piyango size çıkabilir.
Benden söylemesi. Huniyi nerede taktım sanıyorsunuz?
Merak edenler, "hadi lan sen de" diyenler için: Emniyet İntihar Anıtı

Anladığım kadarıyla sen işlenen suçun türüne göre devlet görevlisinin yaklaşımının değişmesi gerektiğini belirtmeye çalışıyorsun.
Eğer demek istediğin buysa kısmen doğru söylüyorsun. Bu ülke baklava çalan çocukları mahkeme salonlarında süründürdüğünü, hapis cezası verildiğini gördü.
Ama senin örneğin böyle bir örnek değil, trafikte işlen her türlü suç karşısında, suçu işleyene karşı yaklaşım aynı olmalı.
Kırmızı ışıkta geçene, kaldırımdan sürene, slalom yapana veya başka trafik suçuna devletin görevlisi farklı bir yüzünü göstermesine gerek yok.
Eğer sen o sırada kaldırımdan gidiyor olsaydın da, kırmızı ışıkta geçiyor olsaydın da o devlet görevlisi sana yine aynı yaklaşımda bulunacaktı.

Ayrıca yukarıda belirtmiştim, öngörülemeyeni öngörmek için bu kanunlar var. Sen kendi çapımda eğleniyordum, kimseye zararım yok dersen şöyle bir antitez sunarım ben de. Slalom yaparken dengen kaybolup kayabilirsin. Aksini düşünebilir misin? Kaydıktan sonra motorun kaya kaya kaldırımda bekleyen bir yayaya çarpabilir? Bu mümkün mü? Ya da motorun kaya kaya başka bir araca çarpabilir, maddi zarar verebilir. Sanırım bu da olasılıklar arasında. O yüzden yaptığının doğru olmadığının farkında olduğun gibi, zararım yok kendi çapımda eğleniyordum demesen bence daha iyi.

Onların içinde de kafası atık, pişikolocisi bozuk, istopu çekmiş adamlar olabilir ve piyango size çıkabilir.
Benden söylemesi. Huniyi nerede taktım sanıyorsunuz?
Merak edenler, "hadi lan sen de" diyenler için: Emniyet İntihar Anıtı
Maalesef son yıllarda daha da belirgin. Yine de üniforması var bişey yapamaz istediğimi söylerim kafasından uzak durması lazım herkesin. Zira maaşlar da artık pek iyi değil, aynı zaman ve enerjiyi başka işte çalışarak da çıkarabilirler. Meslekten atılma korkusu olan polis çok az kaldı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
images

Konuyu okuyunca "kendi seridinde zikzak cizmenin" kural ihlali olup olmadigini ve eger kural ihlali ise bunun ile ilgili acık bir kanun maddesi olup olmadigini merak ettim.

Redditte amerikali motorcularin konu ile ilgili actigi birebir ayni konu var. Ve yazilan yorumlar ne yalan soyleyim bizdekilerden cok cok daha okumaya deger:)

Misal bir kullanici soyle demis:
-polisler trafikte eglenceyi sevmez, onlarin gozu onunde yapma.

Bir digeri de soyle demis:
-ara sira yapilan guvenli zikzak, etraftaki suruculerin dikkatini cekip guvenli alan yaratir ve bir guvenlik aksiyonudur.

uzgunum beyler ama bu forumda yillar yillar once yazilmis cok faydali konular disinda okumaya deger pek bi yazi, yorum kalmamis.

zeka seviyesi maymundan hallice elin amerikalisi, en kiytirik konularda bile faydali bilgiler ve bakis acilari iceren cumleler ile iletisim kuruyor.

5 sayfa konu var Turk dizisi gibi surekli bi gerilim, laf sokma taraf tutma, hakli haksiz cikma ve cikarma cabasi.

Bu mesaj ile bende elestirdigim konuya katki yapmis oluyorum tabi o da var.

Da harbiden Biraz kalite lazim su cografyaya. Boyle sadelikten, tokluktan, samimiyetten, yurekten ve cesaretten gelen bir kalite lazim.

Bu kalitesizlik her yanimizi sarmis zaten beyler diri kalın, akintiya kendinizi birakip pisligin icine girmenin anlami yok.

Ben motorcularin buyuk cogunlugunun ozel insanlar oldugunu biliyorum. Hayatimda cok ozel ve guzel yurekli insanlar tanidim ve motorculardi. Delikanlilardi.

Birazcik bu nefret dilinden siyrilmak lazim be gerek yok zorlama islere. zorlama hakli cikma, zorlama laf sokma, zorlama prim kasma, zorlama taraf tutma vs vs yakismiyor bize.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Konuyu okuyunca "kendi seridinde zikzak cizmenin" kural ihlali olup olmadigini ve eger kural ihlali ise bunun ile ilgili acık bir kanun maddesi olup olmadigini merak ettim.
...
Olmadığını @Lombardo yazmıştı aslında...

Buradaki sorun şu; trafik bir eğlence mekânı değil veya her yer ve zaman da eğlenmeye müsait değil. Gereksiz yapılan slalom da gerekli yapılandan çok kolay ayırt edilebiliyor her zaman. (Çukuru, yoldaki nesneyi vs biz de görüyoruz sonra...)

Gereksiz yapılan slalom riskli ve özellikle nispeten sıkışık trafikte yapıldığında etraftaki araba sürücülerini rahatsız edip geren bir şey. (Çünkü önünüzdeki motosikletli öngörülemez ve düşme riski olan hareketler yapıyor; güvenlik balonunu büyütmek için takip mesafesini artırsan araya biri atlayıp riski yükseltecek, mesafeyi aynı bıraksan ve motorcu düşse altına alıp katil olma ve sonra bilmem kimle muhatap olmak zorunda kalacaksın. İki türlü de güzel değil...)

Ülkemizdeki esas kalitesizlik ortalamada "sağduyulu olmayı, bozkırın / meranın / dağın başında değil de milyonlarca insan ile birlikte kilometrekareye 5-10-15.000 kişi düşen çok kalabalık ve yüksek etkileşimli bir *kent* ortamda yaşadığımızı idrak etmeyi ve davranışlarımızı buna göre ayarlamayı" beceremememizdir. (Şehir yerine kent kelimesini özellikle kullandım; nüans var...)

Velhasıl kelâm, kendi şeridi içerisinde eğlence için slalom yapmanın doğru mu yanlış mı riskli mi risksiz mi bir davranış olduğu sorusunun cevabı sağduyumuzda saklıdır.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Yasal mı değil mi sorusu, her zaman sorulması gereken ilk soru olmamalıdır. Hukuk, bazı aktivitelerimizin gerisinde kalabiliyor.

Insanın eğlenmek en doğal hakkı tabii ama bizi eğlendiren ve bize dopamin saldırtan bu kadar çok kaynak varken bari motor sürerken, azıcık 5 10 dakika sıkılsan da, düz git :)

Eğer hayatta eğlencemiz, motorla yolda giderken slalom yapmaksa artık bir hobi edinme zamanımız gelmiştir bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar