Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

Plakanın arkasına asetatlı kalemle telefon numaranızı yazarsanız plakanızı tekrar bulma ihtimaliniz yüksek olur.

Dilekceyi TSoF yaa degil tayyip e yaz cikarttirir plakayi. Hatta bunu fikir olarak gorup yasa bile cikarabilr :)

neden türkçe maşallah yazmadın?

Dua olarak google' da aratınca güzel hat yazıları gördüm ve böyle hoşuma gittiği için yazdım

Plakanın arkasına asetatlı kalemle telefon numaranızı yazarsanız plakanızı tekrar bulma ihtimaliniz yüksek olur.

Gayet mantıklı, Fikri beğendim fakat plakanın arkası çamur falan olunca o asetatlı kalem yazısı ya okunmaz yada silinebilir ama kalıcı bir yazı olsun diye farklı şeyler de düşünülebilir
Güzel fikir:bestmt:

Dilekceyi TSoF yaa degil tayyip e yaz cikarttirir plakayi. Hatta bunu fikir olarak gorup yasa bile cikarabilr :)

Siyaseti hiç sevmem
Tayyip Erdoğan ile Cumhur Başkanımız olması dışında bir alakam yoktur
Kendisinin fanatiği olmadığım gibi düşmanı da değilim cumhurbaşkanı olarak saygım vardır
Ama ne alakası var şimdi? Sence de yersiz bir espiri olmadı mı...

--------
Dediğim gibi gidip müsait bir anda plakamı çıkartsam ve normal olarak kullansam daha iyi olacak sanırım
Değerli fikirleriyle katkıda bulunan arkadaşlara saygılar

Son düzenleme:
Arkadaşlar emniyete gittim (Trafik tescil) plaka motosiklette sadece 1 adet bulunduğundan o nedenler ruhsat değişmesi gerekli dediler
Yani benim daha önce konuyu konuştuğum trafik polis memuru beni yanlış/eksik bilgilendirmiş
Ne kadar masraf olur dedim
En az 200TL masrafı var diye cevap alınca maddi sıkıntılardan ötürü bir süre daha erteledim plaka işini ve motorsuzum yine...
Burada yazmamın nedeni ise plakasını düşüren, kaybeden/çaldıran olursa bilgi edinmek amaçlı okuması için
Bağlı bulunduğunuz (oturduğunuz yerdeki en yakın) trafik tescilden plaka zayi için randevu alıp öyle gidiyormuşuz
Kısacası motosiklet kullanmanın bir masrafı daha çıktı
Vay efendim araba olsaymış sadece 1 plaka kaybolduğunda 13-20TL ücrete plakayı bastırıyormuşsun okadar
Arabada 2 plaka birden düşer yada kaybolur/çalınır ise o durumda ruhsat değişiyormuş
Ama bu ülkede motosiklet kullanıyorsan vay haline en az 200TL masrafın var
Sadece tutanak tutup yeni plaka bastırsalar olmuyor sanki illa ki para almak için ruhsatı da değiştirecekler
Değişik numaralı plaka verseler ruhsat değişimini anlarım da aynı plakayı tekrar basmak için tutanak yeterli olmuyor mu ruhsat neyin nesi tekrardan ek masraf!...
Kısacası durum bu
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın aynı duruma düşen olursa bu konuyu okumanın ona faydası olur diye düşünüp burada da paylaşayım dedim
:bestmt:
Kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
Motosikleti
600RR
arkadaşın başına geldi mühürlü app plaka bastırdı sorun yok ;)

3 yıllık bir hortlatma da ben yapayım. düşmüş meret ve hiç haberim yok. inşallah art niyetli biri bulup da 300 yaparken kullanmaz.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
3 yıllık bir hortlatma da ben yapayım. düşmüş meret ve hiç haberim yok. inşallah art niyetli biri bulup da 300 yaparken kullanmaz.

Biran önce Trafik Şubeye gidip dilekçe verirseniz kaybettiğiniz plakanın yükümlülüğünden kurtulurusunuz.Dilekçe vermek 5 dakikalık iş sadece yanınızda nüfus kağıdı fotokopisi götürün.Zaten arkadaşlar yazmışlar hazır dilekçeler var siz sadece boşlukları dolduruyorsunuz.İsim,plaka,plakayı nerelerde kaybettiğiniz ne zaman kaybettiğiniz vb bilgileri dilekçede boşluklara giriyorsunuz size hemen plaka çıkarma kağıdı veriyorlar.Bu kağıtla şoförler odasında aynı gün çıkartıyorsunuz.Şu anda 2015 itibari ile tek plaka çıkarma ücreti 15 TL civarı olması gerekli.

Plaka bastırmak 15 dakikalık iş, bu kadar kafaya takmayın o yüzden plaka kaybetmeyi. Şu An elimde yanlış bastırdığım bir plaka var mesela...
Bana emniyette motosikleyte plaka bir tane olduğu için kaybolunca ruhsatın da depişip yeni plaka verileceği söylendi ama yine de sonucu merak ediyorum. Ben gidip dışarıdan bastırdım daha fazla para verip

Plaka bastırmak 15 dakikalık iş, bu kadar kafaya takmayın o yüzden plaka kaybetmeyi. Şu An elimde yanlış bastırdığım bir plaka var mesela...
Bana emniyette motosikleyte plaka bir tane olduğu için kaybolunca ruhsatın da depişip yeni plaka verileceği söylendi ama yine de sonucu merak ediyorum. Ben gidip dışarıdan bastırdım daha fazla para verip

Dediğiniz gibi motosiklet plaka kayıplarında ruhsatlar, plaka numarası değişiyor. Dolayısıyla emniyete gidip yeni plaka bastırma kağıdı almak gibi bir kolaylık yok, yeni motor alırken plaka için ne yapılıyorsa, o yapılıyor. Ek-1 doldurma 20 tl, çift ruhsat kağıdı 166 tl, 13 tl(yanılmıyorsam)de plaka bastırma, toplam 200 tl kadar masrafı var. Plaka numaranız da değişiyor.

Ha, herhangi bir plakacıya gidip eski plakanızı mühürsüz bastırırsanız, idare edebilirsiniz.

S.

Motosikleti
600RR
nasıl düşürüyorsunuz anlamıyorum adam gibi vidalayın şunu iki somonla mis gibi :cat:

Banada aynısını söylediler bende mühürsüz pilaka batırsam birde vize bitti vizeden mühürsüz pilaka ile gecermi app degil normal motosiklet pilakası ama mühürsüz cavaplarınız için tesekkurler

Geçebilme ihtimali var, tatlı dil birazcık...
Benim motordan çıkan karton üstüne basılmış acayip bir şeydi, onunla geçmiş vizeden

Motosiklette her şey düzgünse bence takılmazlar. Biraz insiyatif var işin içinde o yüzden net bir şey söylemem doğru olmaz. Ben olsam çok kalabalık ve işlek olmayan bir istasyonda denerdim şansımı.
" küçük yerleşimlerin çevresindeki istasyonlar daha rahat oluyor"

arkadaşlar emniyete gittim ve maalesef acı sürprizle karşılaştım. 2014 yılında mevzuat değişmiş ve şak diye plakayı 20 tl ye çıkarttırma dönemi bitmiş. o yüzden ne yapın yapın PLAKANIZI KAYBETMEYİN!!!

benimki tuna servisin taktığı plakalık tamamen her tarafından kırıldığı için düşmüş. vidalar duruyor plakalık yok.

maalesef artık plaka düşünce plaka komple değişiyor tabii ruhsat da. üstelik trafik sigortasını düzenlemek daha bir sürü uğraş ve masraf.

Google dan aradın app plaka basanlar orjinale yakın yapıyorlar. Mühür yine oluyor fakat orjinalinin aynısı değil. Yani Polis özellikle incelemedikten sonra anlamaz. Bben 35 é yaptırdım bilginiz olsun

Arkadaşlar bugün mahallemde ve mahallenin çevresinde biraz dolandım daha sonra plakanın düştüğünü farkettim akşama kadar onu aradım ama bulamadım bi belediye temizlikcisi o çöp toplayanlardan birinin aldığını söyledi, baya dolaştım onların topladığı yerlere felan baktım ama bulamadım yarın yeni plaka çıkartıcam şimdi iki sorum var bu gece herhangi bir durum olurmu sizce 155 den plakanın kaybolduğunu bildirsemmi? Sonuçta herşey olabilir plaka ile bi suç işlerler benim üstüme kalır. Birde yarın plaka çıkartmam için neler yapmam lazım ne kadar ücret istiyorlar?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar