Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

çevre yolunda ilerliyorum yanıma bi taksici yanaştı plakan düştü dedi bi baktım plaka yok anaa dedim döndüm geriye yayan 2km kadar yürüdüm ve sonunda buldum plakamı bir oohh çektim tabii sonra düşündüm ulan ya bulamasaydım kimbilir ne kadar uğraşırdım ya bi plaka çıkartmak için.

ALLAH RAZI OLSUN O TAKSİCİDEN.. :cat:

iyi bulmuşun valla, geçmiş olsun. Birde şöyle bir tehlike var aslında arkadaki arabanın camına falan gelse dehşet saplanabilir, şimdi sağlam tak..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
plakalık plastiklerini kullanmayın, direk olarak plakayı monte edin...

Yeni aldığım motorda plakayı çift taraflı band ile yapıştırmışlardı.Plakayı değiştirirken hafifçe zorlayınca çıkıvermişti.Yeni plakamı 2 tane iri vida ile monte ettim.

geçen sene arkadaşım çift taraflı bant ile yapıştırdı yeni plakasını 2. günde kaybetdi ve bir sürü uğraş ve masraf yaparak yenisini aldı en iyisi vidalamak

Arkadaşlar dün eve geldim bir baktım plaka yok düşmüş bulamadım şimdi ben plakayı tekrar nasıl çıkartabilirim? motor benim üzerime değil satın almıştım ama üstüme almadım sahibi olmadan plaka çıkartabilirmiyiz? yada muameleciye versem halledermi ruhsat sahibi olmadan? teşekkürler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Annah. vekalet almışmıydın peki?? benim bildiğim ruhsat sahibinin gerekli olduğu

bir şey olmadım motoru aldığım kişide 2. sahibi oda üstüne almadan bana sattı :(

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
motosiklet olayını bira hafife mi almışsınız? motosikletin bir otomobilden, kamyondan, otobüsten ne farkı var? hepsi tescilli motorlu araç. motosiklti satın alınca devrini nasıl almazsınız? hadi devri almadınız ruhsatını nasıl almazsınız anlayamıyorum? siz almadınız devrini, satan adam nasıl devrini hemen vermez onu da anlamış değilim. ne siz, ne de satıcı kendini mesuliyetten kurtarmak adına hiç bi girişimde bulunmamışsınız. şimdi bu araçla ilgili resmi bir sıkıntı olsa(ki olmuş işte, plakayı düşürmüşsünüz) satan adam bunda nasıl kurtulacak. sizin motorla işleyeceğiniz herhangi bir suç durumunda direkt gidip ruhsat (devir) sahibini bulacaklar, her ikinizin de beraber başı ağrıyacak. ya da adam, hem satışı, hem ruhsatı hala üzerinde olduğu için motorunun çalındığını ihbar etse ve sizin çaldığınızı söylese ne yapacaksınız? motor elinizden gideceği gibi bi de başınız belaya girecek.

üzerinizde hiç bir kayıt olmadığına göre yani daha doğrusu motorun sahibi siz olmadığınıza göre (çünkü işlem yapmamışsınız, resmi olarak durumunuz şu an böyle), o plakayı siz çıkaramazsınız yeniden. muameleciler de vekalet olmadan işlem yapamazlar. hatta bazı işlemlerde vekalet bile geçerli değil, direkt ruhsat sahibinin olması gerekir...

@aya aracın ruhsatı bende zaten ruhsatsız almazdım motoru ayrıca motoru üstüne alma noter yeni ruhsat plaka derken 400tl den fazla para gidiyor şuan onu ödeyecek durumum yok ilerde zaten üstüme alıcam o şekilde bırakmam. Hırsızlık olayına gelirsek motorum çalındı diye ihbar etse motorun sahibi dolandırıcılıktan ceza alıp hapis yatar örnekleri çok gördük. ruhsat sahibi problem olarak görmüyorsa benim yapabileceğim birşey yok. ben sadece plaka nasıl çıkar diye sordum akıl istememiştim teşekkürler genede

Arkadaşlar,merhaba...Bu gün uzun ve meşakkatli bir gezi yaptım.Yağmur,çamur,rüzgar,yoğun trafik,bozuk yollar...Yani ne ararsanız vardı...Gezi esnasında yol çalışmasının devam ettiği,stabilize ve bol çukurlu-yamalı yerlerden geçmek zorunda kaldım.Eve döndüğümde plakamın düşmüş olduğunu farkettim.Bu durumda, yeni plaka çıkartmak için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar nelerdir? Prosedürü bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

aynı sorunun cevabı banada lazım :) yardımcı olursanız sevinirim !

Ben yan grenajımı kilitlememiştim yolda düşmüş 20 km sürdüm motoru 40 km aradım bir de baktım bizim evin caddesinde yolun ortasında duruyor,usta dolmuşçular, otobüsçüler sağolsun ortaya almışlar kırmamışlar.:cat:

Ruhsat ile trafik şubeye gideceksiniz. Geliş nedeninizi söyleyeceksiniz. Onlar size yazı verecekler. Plakayı tekrar bastıracaksınız. Tekrar trafik şubeye dönüp plakayı onaylatacaksın. bu kadar

Super Moderator
Bildiğim kadarıyla öncesinde bir bildirim..vs yapmanız gerekmiyor, bağlı olduğunuz trafik şubeye gidip derdinizi anlatan bir dilekçe yazıyorsunuz, şube basabiliyorsa plaka basıyor, basamıyorsa plakalarını bastırdığı şubeye gönderiyor sizi.
Aldığınız plakayı yine ilk dilekçeyi teslim ettiğiniz yerden onaylatıyorsunuz.

Bir öneri, plaka bekleme esnasında ne kadar ilginç şeyler görseniz de, şube etrafında fotoğraf çekmeyin, başınız ağrıyor...:p:mrgreen:

Türkiye de kaybolmus plakanin yenisini cikartmak bile ne zor ismis yahu.. :silent:
Allah sizlere kolaylik versin...

Arkadaşlar,İçişleri bakanlığının geçen gönderdiği genelge doğrultusunda tüm plakasız motorlar toplanmaya başlandı.sizi bir trafik çevirmesinde yakalamaları gerekmiyor üstelik.park halinde görmeleri yeterli,sorgusuz sualsiz hemen tutanak tutup çekici çağrıyorlar.çekici ücreti,park parası ve yediğiniz cezada cabası..biran önce yaptırmanda fayda var..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar