Piston Slap (Piston Vurması) Sorunu!

Motordan Yüksek Seviyede "Tık Tık" Sesi Gelmesi diye açıklayabiliriz 1 haftadır var bu ses ulan ne ki bu diye gezindindim durdum sonra gittim götürdüm bu böyle olmaz diye. Honda bayiisindeki usta kardeş pistondan geliyor bu ses yedek parçası pahalı 500tl ila 1000tl arasında masraf çıkarır dedi yahu nedir bu böyle. motor 2 gündür yatıyor ne binebiliyorum nede tamir ettirebiliyorum daha önce yaşayan var mı lütfen yardımcı olsun.

Uşakta güvenebileceğim başka bir usta daha yok zaten küçücük şehir bu işten anlayan sayılı insan var ama götüreceğim yinede teşekkürler.

Adamın dediği doğru olmayabilir. Sübap ayarı kaymıştır, sübaplar vuruyordur belki de... O da en fazla 30dk'lık bir işlem ve 30-40TL'ye çabucak yapılır.

Eğer dediği gibi sübaplar pistona vursa idi piston hasar alır ve motor kesinlikle çalışmazdı.

O da anca şöyle bir durumda olur 3. veya 4. viteste son devirde giderken birden 1. vitese atarsan sübap yayları pistonun hızına yetişemez...
http://www.motordelisi.com/forum/videolar-ve-fotograflar/76993-piston-delinme-kitleme.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar