O zaman herhalde benim bu başlık altında ilk sayfalarda yazdıklarımı okumuşsundur.
Ben yine de kısaca sorularına cevap vereyim.
Ben 189cm ve 110 kg'yim, eşim de 175 cm. Diğer motorum Hyosung GV 650 (bilinen en uzun motorlardan biri) Geçen gün eşime sordum, hangisi daha rahat diye. İkisinde de çok rahatım dedi !
Kesinlikle ben de eşime sordum ve o da çok rahat olduğunu söyledi. Hatta sanırım yolcu koltuğu daha geniş ve rahat.
Diğer Maxi scooterların çoğundan farklı olarak, büyük jant ebatı ve uzun yolda da sana büyük rahatlık sağlar. Zaten virajlardaki performansını kıyaslayabileceğin başka bu tip motor yok ! Ama eğer iki kişi 130 kg dan fazla ağır olacaksanız, 250 cc de 120 km yi geçemez, bazen de hızlanmanız yavaş olur. Tek kişi istediğin yere git.
Dediğin gibi performans sorunu kesinlikle yaşamadım.
Bence en önemli eksikliği bagaj hacminin düşüklüğü. Orjinal arka çantası da öyle aman aman büyük değil.
Bana göre dezavantaj olmamasına rağmen, sürüşte ayaklarını çok fazla öne uzatamamak belki diğer tiplere göre bir "-" sayılabilir. Fakat buna karşılık, dizayn olarak çok daha güvenli bir sürüş imkanı var. Zaten Avrupada da en çok satan 2. motor Beverly 250. 1 numarada ise daha ucuz fiyatlı bir Honda scooter var ama o da aynı dizaynda. Yani büyük lastikli.
Bagaj hacmi yorumuna katılıyorum. Sanırım lastiği büyütmenin yan etkisi. Ama yan çantalardan da aldıktan sonra (gümrükteymiş bekliyorum) bir sorun kalmaz gibi geliyor. Bu arada geçen Atina'ya gittim ve gözlerime inanamadım. Taksim gibi bir yerde yan yana dizilmiş onlarca Beverly vardı. O zaman Avrupa'nın çok satanları listesine girmesinin sebebini anladım. Biz halk olarak biraz daha kaslı ve havalı şeyler sevdiğimiz için o rakamlara daha ulaşamadım tabi.