- Konu Yazar
Kimde değil ki?
Yani sence hepsidemi suçlu ?
Herkes suçlu demek kestirme bir cevap. Aslında bana göre karşıdan şerit ihlali yaparak gelen motorcu suçlu. Çünkü sadece kendinin değil başkalarının hayatını da tehlikeye atıyor. Kameralı gruptaki motorcularaysa hatalı demek daha doğru olur. Çünkü ilerisi görülmeyen virajda hız denemesi yaparak kazaya davetiye çıkarıyorlar. Fakat kendileriyle beraber günahsız birilerini yakma ihtimalleri zayıf. O yüzden suçtan ziyade hata söz konusu bana göre.
Başka açıdan bakalım: O virajın sağ şeridinde bir inek pineklemekte olsaydı ve körlemesine girdikleri için gidip hayvancığa çarpsalardı inek mi suçlu olacaktı? Sahibi başıboş bırakmasaydı mı? Tamam, inek değil geyik olsun, forum geyiğiVeya yolda yağ olsun, çukur olsun, kaza geçirip yola savrulmuş kazazede olsun.
İlerisi görülmeyen virajlara hızlı girmek hatadır.
Sonuç çıkardığını söyleyerek tevazu gösteriyorsun.Benim bu yorumdan çıkarttığım sonuç şudur ; Trafik kuralları gereğince ne kadar haklı olursak olalım, giden gittikten sonra haklılık payının bir önemi kalmıyor. Önemli olan kaza anında pratik zekaya sahip olabilmek değildir, önemli olan araçlar arasında 5 saniye sonraki eylemi farkedebilmektir. (5 saniye çok büyük bir zamandır) Karşıdan motosiklet yerine bir arabada gelebilirdi. Bu durumda siz 8/8 haklı olsanız bile canınız gittikten sonra pek birşey değişmeyecek.
Bu sebeple mağdur olan hatalı, sebep olan suçludur...
Sonuç çıkardığını söyleyerek tevazu gösteriyorsun.
Esasında, arada paralellik olsa da benim söylediklerimden pekala bağımsız şeyler söylüyorsun :cat:
İfade tarzının daha güzel olması da cabası.