pcx ve spacy alfadaki kombine fren sistemleri hakkında

Herkese iyi forumlar. 3 gün önce spacy alfa motorum ile seyir halinde iken kasis öncesi arka freni sıktıktan sonra ön tekerimin kayması sonucu kendimi yerde buldum. Hızım düşük olduğundan bende ya da motorda sorun yok ancak bu kombine fren sistemlerini sorgular oldum. Kombine fren sistemine sahip olan pcx ve spacy alfa kullanıcılarının böyle bir deneyimi varsa bu başlık altında tartışmaya açalım derim. Bu arada yer ıslaktı ve hem ön hem arka lastiğim anlaş winter grip 2. Pcx lerin normalden fazla yan yatmalarının sebeplerinden biri bu olabilir mi? Kombine fren gereksiz yere ön freni fazla sıkıyor olabilir mi? Çünkü fren manetlerine fren esnasında baktığımda arka freni sıkarken ön fren maneti de kendiliğinden farkedilir ve belirgin oranda sıkıyor kendini. Bilgi ve deneyimleri olanlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim. Herkese iyi forumlar.

Arka fren kolu yüzde 70 arka yüzde 30 ön frene güç uygulayacak şekilde ayarlanır diye biliyorum. Arka fren kolunu sonuna kadar sıkıp üzerine bir de ön frene abandıysanız kayması normal. Sadece arka fren sıkarak ön teker kaydıysa ya fren sistemi ayarsız ya da kaydığınız yerde buz vardı.

Yorum için sağol üstat. Ön freni sıkmadım. Yer ıslak ama buzlu değildi. Ancak ön fren maneti biraz fazla sıkı gibi. Bu yüzden de teker kaymış olabilir. Bununla beraber hızımı 30km den 10 km düşürürken bunu yaşadım yani çok da sıkmadım arka freni. Bana biraz fazla kolay kaydı geldi. Bu konuda aynı dertten muzdarip kimse var mı? merak ettim forumda, bu yüzden açtım konuyu.

Dediğiniz gibi ön frenin belirgin derecede sıkıldığını görüyorsanız arkayı sıktığınız zaman,fren sistemin de bir ayarsızlık bariz.Benim motorumda da CBS fren sistemi mevcut ama asla bu tarz bir sorun yaşamadım.Çok ani frenlemeler ve zemine göre ön frene hiç dokunmuyorum bile diyebilirim.

Bence yanlışlıkla önüde sıktınız. arkayı sona kadar sıkıyorum önde cok hafif ama etkili frenleme oluyor öyle ıslakta falan kayıp düşürmez. Servise kontrol ettirin.

CBS yüzünden düşüp ayak bileğimi ve dizimi yaralamıştım.Bileğim az kalsın kırılıyordu gerçekten ucuz atlatmıştım.Tabi bot ve dizlik yoktu, olsa öyle olmazdı ama şehir içinde scooter kullanırken bunlar pek giyilmiyor.

Motor kullanma alışkanlığınızı normal fren sistemli motorlardan edindiyseniz cbs'li motorda yavaşlamak için arka freni sıkıyorken aniden önünüze çıkan bir şeye çarpmamak için refleks olarak ön freni de eskiden kalma alışkanlığınızla sıkıyorsunuz.Böyle yapınca ön tekerlek kilitleniyor. CBS nin hiç gerekli olmadığını hatta acil durumlarda tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Ayarlatabilirsin one uygulanan gucu veya iptal edebilirsin.
Kayip dusme olmadi ama, nadirde olsa on freni dozajlamada sikinti olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar