- Konu Yazar
Selamlar iyi forumlar. Motorum 24 model pcx 125. Şuanda 18.000 km civarlarında ve ocakta aldigimdan beri sadece ben kullanıyorum. Motorda bugün önce sabah farkettigim bir ses ile ne olduğunu anlamaya çalıştım ama anlayamadım. Sadece 95kmh ve 105kmh arasında belirgin (105 üstünde de var ama muhtemelen titreşim frekansı dolayısıyla daha az duyulur halde) bir zırıltı var. Biraz önce arkadaşımla iki motor çıkıp tur attık ve arkamdan baktığında 95-105 arası egzoz çok titriyor dedi. Kenara çektiğimde kontrol ettim ama egsozda bir hareket bulamadım. Motorum bakımlı, her iki bin km de bir yağı değişir ve kazası düşmesi yok. Koruma demiri vs olabilir diye düşündüm ama onlarda da herhangi bir hareket bulamadım. Birkaç kurye arkadaş ile görüştüğümde bana kronik egsoz üflemeye başlar başka sorun olmaz demişlerdi acaba kronik egsoz sorunu bu mu diye düşünüyorum. İnternette bir şey bulamadım. Bir iki video var o da motoru zaten aldığımdan beri aynı sesle olduğu için internet te yardımcı olamadi. Son çare buraya yazıyorum yoksa servise gitmek durumunda kalacağım. Bilgisi olan abilerime kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim, hayırlı akşamlarınız olsun.